1st Workshop on High Energy Theory and Gender

Report of Contributions

Gender 1

Contribution ID: 1

Type: not specified

Gender 1

TBA

Inflation Reloaded

Contribution ID: 2

Type: not specified

Inflation Reloaded

Wednesday 26 September 2018 14:00 (1h 30m)

Theory Colloquium

Presenter: ACHUCARRO, Ana (Univ. of Leiden / UPV-EHU Bilbao)

Understanding young women's s ···

Contribution ID: 3

Type: not specified

Understanding young women's science aspirations

Wednesday 26 September 2018 16:00 (1 hour)

Presenter: MOOTE, Julie (Institute of Education, University College London)

Dinner

Contribution ID: 4

Type: not specified

Dinner

Gender 1

Contribution ID: 5

Type: not specified

Gender 1

TBA

1st Workshop on · · · / Report of Contributions

Gender in academic recruitment a ...

Contribution ID: 6

Type: not specified

Gender in academic recruitment and selection

Thursday 27 September 2018 09:00 (1 hour)

Presenter: VAN DEN BRINK, Marieke (Radboud University)

Physics 3

Contribution ID: 7

Type: not specified

Physics 3

"From Starbucks to the academy: ...

Contribution ID: 8

Type: not specified

"From Starbucks to the academy: Unconscious bias and what can we do about it?"

Thursday 27 September 2018 14:00 (1 hour)

Presenter: ERAN-JONA, Meytal (Weizmann Institute)

Discussion2

Contribution ID: 9

Type: not specified

Discussion2

Conference dinner - Auberge co \cdots

Contribution ID: 10

Type: not specified

Conference dinner - Auberge communale de Meyrin

Thursday 27 September 2018 19:00 (3 hours)

On the road to equality

Contribution ID: 11

Type: not specified

On the road to equality

Friday 28 September 2018 09:00 (1 hour)

Presenter: WADE, Jessica (Imperial College London)

1st Workshop on · · · / Report of Contributions

1+1+1+... Personal perspective on …

Contribution ID: 12

Type: not specified

1+1+1+... Personal perspective on women in physics

Friday 28 September 2018 14:30 (1 hour)

Presenter: NIR, Yosef (Weizmann Institute)

Dinner

Contribution ID: 13

Type: not specified

Dinner

Gender initiatives at CERN

Contribution ID: 14

Type: not specified

Gender initiatives at CERN

Presenter: A REPRESENTATIVE FROM CERN DIVERSITY OFFICE

Session Classification: Gender

The COST initiative in String Theory

Contribution ID: 15

Type: not specified

The COST initiative in String Theory

Session Classification: Gender

Gender initiatives at CERN

Contribution ID: 16

Type: not specified

Gender initiatives at CERN

Wednesday 26 September 2018 09:00 (30 minutes)

Presenter: GUINOT, Genevieve (CERN)

The COST initiative in String Theory

Contribution ID: 17

Type: not specified

The COST initiative in String Theory

Wednesday 26 September 2018 09:30 (30 minutes)

Presenter: LOZANO, Yolanda (University of Oviedo)

AdS/CFT correspondence

Contribution ID: 18

Type: not specified

AdS/CFT correspondence

Wednesday 26 September 2018 10:00 (30 minutes)

Presenter: BISSI, Agnese

Heavy Ion Physics

Contribution ID: 19

Type: not specified

Heavy Ion Physics

Wednesday 26 September 2018 10:30 (30 minutes)

Presenter: ZAPP, Korinna Christine (LIP Laboratorio de Instrumentacao e Fisica Experimental de Part)

BSM Phenomenology

Contribution ID: 20

Type: not specified

BSM Phenomenology

Wednesday 26 September 2018 11:30 (30 minutes)

Presenter: FAN, JiJi (Brown University)

Lattice QCD & Flavour physics

Contribution ID: 21

Type: not specified

Lattice QCD & Flavour physics

Wednesday 26 September 2018 12:00 (30 minutes)

Presenter: GAMIZ, Elvira (University of Granada)

Parton distributions from high pr $\,\cdots\,$

Contribution ID: 22

Type: not specified

Parton distributions from high precision data

Thursday 27 September 2018 10:00 (30 minutes)

Presenter: UBIALI, Maria (University of Cambridge (GB))

Cosmology

Contribution ID: 23

Type: not specified

Cosmology

Thursday 27 September 2018 10:30 (30 minutes)

Presenter: COVI, Laura (Georg August Universitaet Goettingen (DE))

Neutrino Physics

Contribution ID: 24

Type: not specified

Neutrino Physics

Thursday 27 September 2018 11:30 (30 minutes)

Presenter: PASCOLI, Silvia (University of Durham (GB))

Dark Matter

Contribution ID: 25

Type: not specified

Dark Matter

Thursday 27 September 2018 12:00 (30 minutes)

Presenter: SLATYER, Tracy

Black hole entropy

Contribution ID: 26

Type: not specified

Black hole entropy

Friday 28 September 2018 11:30 (30 minutes)

Presenter: CASTRO, Alejandra

SM Effective Theory

Contribution ID: 27

Type: not specified

SM Effective Theory

Friday 28 September 2018 12:00 (30 minutes)

Presenter: VRYONIDOU, Eleni (CERN)

Electron and neutrino scattering \cdots

Contribution ID: 28

Type: not specified

Electron and neutrino scattering off nuclei

Presenter: ROCCO, Naemi

Bibliometrics data about gender i ...

Contribution ID: 29

Type: not specified

Bibliometrics data about gender issues in fundamental theory

Friday 28 September 2018 14:00 (30 minutes)

COMMENT FROM THE WORKSHOP ORGANIZERS

Alessandro Strumia applied to give a presentation on "Bibiliometrics data about gender issues in fundamental theory". The committee was skeptical of his motivations but decided to allow him to give a scientific presentation on data analysis. The committee is deeply disappointed that the presentation, which had not been shared prior to its delivery, included attacks on individuals and was contrary to CERN's values, as set out in the CERN Code of Conduct. CERN's official statement on the matter can be found here: https://press.cern/press-releases/2018/09/updated-statement-cern-stands-diversity

Presenter: STRUMIA, Alessandro (Universita & INFN Pisa (IT))

High-dimensional neutrino masses

Contribution ID: 30

Type: not specified

High-dimensional neutrino masses

Thursday 27 September 2018 16:30 (10 minutes)

Presenter: ANAMIATI, Gaetana

Can Chern-Simons Field or Rarita- …

Contribution ID: 31

Type: not specified

Can Chern-Simons Field or Rarita-Schwinger Field be a Volkov- Akulov Goldstone?

Thursday 27 September 2018 16:40 (10 minutes)

Presenter: BANSAL, Sukruti

On TMDs for multi-parton processes

Contribution ID: 32

Type: not specified

On TMDs for multi-parton processes

Thursday 27 September 2018 16:50 (10 minutes)

Presenter: BURY, Marcin

1st Workshop on · · · / Report of Contributions

D-branes in lambda deformations

Contribution ID: 33

Type: not specified

D-branes in lambda deformations

Thursday 27 September 2018 17:00 (10 minutes)

Presenter: DRIEZEN, Sibylle

Gauge Invariant Symplectic pote \cdots

Contribution ID: 34

Type: not specified

Gauge Invariant Symplectic potential and Thermodynamical laws of BH

Presenter: DE PAOLI, Elena

Renormalons effects in top-mass ···

Contribution ID: 35

Type: not specified

Renormalons effects in top-mass sensitive observables

Thursday 27 September 2018 17:10 (10 minutes)

Presenter: FERRARIO RAVASIO, Silvia

Stringy dark matter in the KL mo $\,\cdots\,$

Contribution ID: 36

Type: not specified

Stringy dark matter in the KL moduli stabilization scenario

Thursday 27 September 2018 17:20 (10 minutes)

Presenter: GUIO, Thaisa

Freeze-in of light scalars before a \cdots

Contribution ID: 37

Type: not specified

Freeze-in of light scalars before and after electroweak symmetry breaking

Thursday 27 September 2018 17:30 (10 minutes)

Presenter: HEEBA, Saniya

Exploring doubly charged Higgs …

Contribution ID: 38

Type: not specified

Exploring doubly charged Higgs bosons collider signals in light of low energy LFV constraints

Thursday 27 September 2018 17:40 (10 minutes)

Presenter: KORDIACZYNSKA, Magdalena

Asymptotic expansions for highly ···

Contribution ID: 40

Type: not specified

Asymptotic expansions for highly boosted Higgs production through the loop-tree duality

Thursday 27 September 2018 17:50 (10 minutes)

Presenter: PLENTER, Judith

String cosmological model in f(R, ···

Contribution ID: 41

Type: not specified

String cosmological model in f(R,T) gravity

Friday 28 September 2018 10:00 (10 minutes)

Presenter: SAHOO, Perbati

1st Workshop on $\cdots \,$ / Report of Contributions

Goldstone theorem in non- \cdots

Contribution ID: 42

Type: not specified

Goldstone theorem in non-Hermitian QFT

Friday 28 September 2018 10:10 (10 minutes)

Presenter: DRIES, Seynaeve

1st Workshop on · · · / Report of Contributions

Radiative corrections to the react ...

Contribution ID: 43

Type: not specified

Radiative corrections to the reaction $e^+e^- \rightarrow \pi^+\pi^-\gamma$

Friday 28 September 2018 10:20 (10 minutes)

Presenter: TRACZ, Szymon

Equations of motion for the SME $\,\cdots\,$

Contribution ID: 44

Type: not specified

Equations of motion for the SMEFT: theory and application

Friday 28 September 2018 10:30 (10 minutes)

Presenter: VASUDEVAN, Anagha

1st Workshop on · · · / Report of Contributions

Analysing parton distributions in ···

Contribution ID: 45

Type: not specified

Analysing parton distributions in nuclei

Friday 28 September 2018 10:40 (10 minutes)

Presenter: WALT, Marina

Asymptotic symmetries of three- ···

Contribution ID: 46

Type: not specified

Asymptotic symmetries of three-dimensional black strings

Friday 28 September 2018 10:50 (10 minutes)

Presenter: ZWIKEL, Céline

Welcome and introduction by the \cdots

Contribution ID: 47

Type: not specified

Welcome and introduction by the Organizing Committee

Wednesday 26 September 2018 08:50 (10 minutes)

Presenters: GIUDICE, Gian (CERN); TAYLOR, Marika (University of Southampton)

1st Workshop on $\cdots \ /$ Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 48

Type: not specified

Discussion

Presenter: DATTA COCKERILL, Sudeshna (CERN)

Session Classification: Discussion session