High Energy and Gravity Days

Africa/Cairo
The British University in Egypt

The British University in Egypt

The British University in Egypt, El-Shurok city, Egypt. http://www.bue.edu.eg/
Sherif Elgammal (Lecturer)
Description
  • In the context of "High Energy and Gravity Days", which will be organized by the Centre for Theoretical Physics (CTP) and held at the British University in Egypt (BUE) (http://www.bue.edu.eg/) from 23 to 26 of April 2018, we organize the Gravity Colloquium and High Energy Day.
  • For registration please send an email to walaa.tarek@bue.edu.eg, at which you tell briefly your latest degree you received, fields of research and prospective scientific plan.
  • No registration fee is required.
  • For High Energy Physics Day (26/4/2018); a bus from BUE will pick you from Abbasia square (in front of the Abbasia underground station) at 8:30 am.
  • Events during the workshop
    • Monday, 23 April: Gravity Day "public talks", place (Auditorium, Building C)
    • Tuesday, 24 April: Gravity Colloquium, place (HPCL, Building A)
    • Wednesday, 25 April: Day off (public Holiday)
    • Thursday, 26 April: High Energy Physics Day, place (Building C)
  • For the transportation for the first day 23 April; please click on the PDF file below.
    • 10:00 10:15
      Entrance & seating 15m
    • 10:15 10:30
      Opening 15m
    • 10:30 11:30
      Cosmic Structures and Scales 1h
      Speaker: Amr El-Zant (CTP, British University in Egypt (BUE))
    • 11:45 12:45
      Listening to Einstein's Universe: The Dawn of Gravitaional-Waves Astronomy 1h
      Speaker: Martin Hendry (Glasgow Universty)
    • 12:45 13:45
      Lunch time & coffee break 1h
    • 14:00 15:00
      Gravitational Lensing: Detecting and Measuring the Warps of Space-Time 1h
      Speaker: David Valls Gabaud (Obs. De Paris)
    • 15:00 16:00
      Coffee & Discussion 1h
    • 11:30 12:30
      New Frontiers in Observational Astronomy 1h
      Speaker: David Valls Gabaud (Obs. De Paris)
    • 12:30 13:30
      Lunch time & coffee break 1h
    • 13:30 14:30
      Torsion Based Gravity and Dark Energy 1h
      Speaker: Waleed El Hanafy (CTP, British University in Egypt (BUE))
    • 14:30 15:30
      Testing Cosmological Models with Current and Future Electromagnetic and Gravitational-wave Data 1h
      Speaker: Martin Hendry (Glasgow University)
    • 08:00 18:00
      Day off 10h
    • 10:00 11:00
      Data analysis techniques and statistical tools in particle physics 1h
      Speaker: Matthias Ulrich Mozer (KIT - Karlsruhe Institute of Technology (DE))
    • 11:00 12:00
      Phenomenology of Dark Matter beyond standard model 1h
      Speaker: Shaaban Khalil Ibrahim (ENHEP Egyptian Network of High Energy Physics (EG))
    • 12:00 13:00
      Lunch time & coffee break 1h
    • 13:00 14:00
      Developments in Multiboson Physics 1h
      Speaker: Matthias Ulrich Mozer (KIT - Karlsruhe Institute of Technology (DE))
    • 14:00 15:00
      Search for Dark Matter at CMS Experiment 1h
      Speaker: Sherif Elgammal (CTP, British University in Egypt (EG))
Your browser is out of date!

If you are using Internet Explorer, please use Firefox, Chrome or Edge instead.

Otherwise, please update your browser to the latest version to use Indico without problems.

×