Workshop on pipe joining techniques for the ATLAS and CMS Tracker Upgrades

Report of Contributions

Introduction

Contribution ID: 1 Type: not specified

Introduction

Friday 18 May 2018 09:00 (10 minutes)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Reliability requirements for joints

Friday 18 May 2018 09:10 (40 minutes)

Presenter: VIEHHAUSER, Georg (University of Oxford (GB))

Contribution ID: 3 Type: not specified

Soldered cooling pipe connections used in the CMS TOB

Friday 18 May 2018 10:45 (20 minutes)

Presenter: ONNELA, Antti (CERN)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Brazing and vacuum brazing techniques

Friday 18 May 2018 09:50 (40 minutes)

Presenter: MOTSCHMANN, Fritz (CERN)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Experiences from the connector development for the current LHCb-Velo and AMS-Tracker with extreme high leak tightness requirements

Friday 18 May 2018 11:25 (40 minutes)

Presenter: VERLAAT, Bart (CERN)

Contribution ID: 6 Type: not specified

Welding techniques, Electrical Breaks and sleeve joints

Friday 18 May 2018 12:05 (40 minutes)

Presenter: KEMP-RUSSELL, Paul Neil (University of Sheffield (GB))

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Fittings and E-breaks developments at LAPP

Friday 18 May 2018 14:00 (40 minutes)

Presenter: DELEBECQUE, Pierre (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Contribution ID: 8 Type: not specified

Titanium pipe joining studies at Argonne using a commercial Swagelok Orbital welder

Friday 18 May 2018 14:40 (40 minutes)

Presenter: Dr ZHAO, Huyue (Argonne National Laboratory)

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

The BPIX Phase 1 Cooling System - Lessons learned and the experience made

Friday 18 May 2018 15:35 (40 minutes)

Presenter: ROBMANN, Peter (University of Zurich)

Contribution ID: 10 Type: not specified

Pipe joining, new options to be investigated

Friday 18 May 2018 16:15 (35 minutes)

Presenter: POSTEMA, Hans (CERN)

Conclusion

Contribution ID: 11 Type: not specified

Conclusion

Friday 18 May 2018 16:50 (10 minutes)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Joining Techniques used in CMS Pixel Phase 1

Friday 18 May 2018 11:05 (20 minutes)

Presenter: RAPACZ, Karol (CERN)