# ESADE Executive Management 2nd Pilot Module "Transformative Disruption"

**Report of Contributions** 

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### Welcome to CERN and IdeaSquare

Wednesday, 6 June 2018 10:00 (15 minutes)

**Presenters:** ESADE REPRESENTATIVE; Mr REPOKARI, Lauri

Contribution ID: 2 Type: not specified

#### **Introduction to CERN**

Wednesday, 6 June 2018 10:15 (1h 15m)

**Presenter:** NORDBERG, Markus (CERN)

Contribution ID: 3 Type: not specified

#### **Lab visit I: Antimatter AEGIS**

Wednesday, 6 June 2018 11:30 (1h 30m)

Presenters: MALBRUNOT, Chloe (CERN); DOSER, Michael (CERN)

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

## **Group Exercise I: What is CERN?**

Wednesday, 6 June 2018 13:30 (45 minutes)

**Presenter:** Mr REPOKARI, Lauri

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

## **Results of Group Exercise I**

Wednesday, 6 June 2018 14:45 (30 minutes)

**Presenter:** Mr REPOKARI, Lauri

Contribution ID: 6 Type: not specified

#### Lab visit II: CMS Experiment

Wednesday, 6 June 2018 15:15 (3 hours)

Transport to Point 5 in Cessy, introduction and visit to CMS

Presenter: MONROY MONTANEZ, Jose Andres (University of Nebraska Lincoln (US))

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

# **Summary of Day I**

Wednesday, 6 June 2018 18:15 (45 minutes)

**Presenter:** Mr REPOKARI, Lauri

Contribution ID: 8 Type: not specified

## **Introduction to Day II**

Thursday, 7 June 2018 08:30 (30 minutes)

**Presenter:** Mr REPOKARI, Lauri

Contribution ID: 9 Type: **not specified** 

#### Group Exercise II: Find the Higgs (and Z Boson)!

Thursday, 7 June 2018 09:00 (3 hours)

Link for details and materials: https://indico.cern.ch/event/680485/

**Presenters:** SOFFI, Livia (Cornell University (US)); GOLDFARB, Steven (University of Melbourne (AU))

Contribution ID: 10 Type: not specified

## How do large collaborations work?

Thursday, 7 June 2018 15:00 (45 minutes)

Presenter: NORDBERG, Markus (CERN)

Contribution ID: 11 Type: not specified

#### Lab visit III: Data center

Thursday, 7 June 2018 15:45 (1h 45m)

Lab visit III: Data center

Presenters: BARROSO LOPEZ, Maite (CERN); RIBEIRO, Miguel (CERN)

Contribution ID: 12 Type: not specified

# **Group Exercise III**

Thursday, 7 June 2018 17:30 (1 hour)

**Presenter:** Mr REPOKARI, Lauri

Contribution ID: 13 Type: not specified

#### Introduction to Ideasquare & Exercise

Thursday, 7 June 2018 18:30 (30 minutes)

**Presenters:** TOIVONEN, Harri (Helsinki University of Technology (FI)); KALASNIEMI, Jani Petri (H); KURIKKA, Joona Juhani (Helsinki University of Technology (FI))

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### **Group Exercise IV: Discovery Night**

Thursday, 7 June 2018 19:00 (1 hour)

Cloud chamber (School Lab) Coincidence counter (IdeaSquare) AI & Robot exercise (IdeaSquare)

**Presenters:** TOIVONEN, Harri (Helsinki University of Technology (FI)); KALASNIEMI, Jani Petri (H); KURIKKA, Joona Juhani (Helsinki University of Technology (FI)); VADAI, Mihaly (University of London (GB))

Contribution ID: 15 Type: not specified

## **Introduction to Day III**

Friday, 8 June 2018 09:00 (15 minutes)

**Presenter:** Mr REPOKARI, Lauri

Contribution ID: 16 Type: not specified

# **Exponential Thinking**

Friday, 8 June 2018 09:15 (1h 15m)

Presenter: GARCIA TELLO, Pablo (CERN)

Contribution ID: 17 Type: not specified

# How Big or Complex is "Disruptive"??

Friday, 8 June 2018 10:30 (1 hour)

Physics Behind a Dream –Design a Jumbo!

Presenter: NORDBERG, Markus (CERN)

Contribution ID: 18 Type: not specified

# Exercise V: Design an airliner

Friday, 8 June 2018 11:30 (1 hour)

Based on a given Business Model.

Presenters: Mr REPOKARI, Lauri; NORDBERG, Markus (CERN)

Contribution ID: 19 Type: not specified

# Group Exercise VI: A Detector for Disruptive Thinking

Friday, 8 June 2018 13:30 (1h 30m)

Presenters: GARCIA TELLO, Pablo (CERN); UTRIAINEN, Tuuli Maria (CERN)

Contribution ID: 20 Type: not specified

# How can a CERN Technology shape the future?

Friday, 8 June 2018 15:00 (1 hour)

Presenter: ANELLI, Giovanni (CERN)

Contribution ID: 21 Type: not specified

## **Summary and Conclusions**

Friday, 8 June 2018 16:00 (30 minutes)

**Presenters:** ESADE REPRESENTATIVE; Mr REPOKARI, Lauri