## 26th Meeting of the European Particle Physics Outreach Group (EPPOG) - in Oslo

# **Report of Contributions**

Introduction, matters arising from …

Contribution ID: 1

Type: not specified

## Introduction, matters arising from last meeting, new members

Friday, 16 April 2010 09:00 (15 minutes)

Presenters: Mr BARNEY, David; Mr KOEBEL, Michael

Masterclasses 2010

Contribution ID: 2

Type: not specified

### **Masterclasses 2010**

Friday, 16 April 2010 09:15 (1h 10m)

Future Masterclasses (summary of  $\cdots$ 

Contribution ID: 3

Type: not specified

### **Future Masterclasses (summary of day before)**

Friday, 16 April 2010 10:45 (30 minutes)

Presenters: BARNEY, David (CERN); KOBEL, Michael (TU Dresden)

Teaching modules not based on L  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 6

Type: not specified

### **Teaching modules not based on LEP/LHC**

Friday, 16 April 2010 11:15 (1h 15m)

26th Meeting of  $\cdots ~$  / Report of Contributions

Best Practice Database

Contribution ID: 7

Type: not specified

### **Best Practice Database**

Friday, 16 April 2010 17:00 (45 minutes)

Presenter: MCCARTHY, Lisa (EPPOG)

Follow-up on Exhibition Spreads ····

Contribution ID: 8

Type: not specified

## Follow-up on Exhibition Spreadsheets, ECSITE database

Friday, 16 April 2010 16:30 (30 minutes)

Presenter: KOBEL, Michael (TU Dresden)

EPPOG Web-site Requirements & ···

Contribution ID: 9

Type: not specified

## EPPOG Web-site Requirements & Future of EPPOG (Discussion)

Saturday, 17 April 2010 12:00 (30 minutes)

What are the overall goals of EPPOG? What is the purpose of the EPPOG web-site? What is (are) the audience(s)?

Experience from ALICE

Contribution ID: 11

Type: not specified

### **Experience from ALICE**

Friday, 16 April 2010 14:15 (20 minutes)

**Presenter:** HATZIFOTIADOU, Despina (Univ. + INFN) **Session Classification:** LHC Restart - 7 TeV media event

Experience from ATLAS

Contribution ID: 12

Type: not specified

### **Experience from ATLAS**

Friday, 16 April 2010 14:35 (20 minutes)

**Presenter:** Mrs MARCELLONI, Claudia (LBNL)

Experience from CMS

Contribution ID: 13

Type: not specified

### **Experience from CMS**

Friday, 16 April 2010 14:55 (20 minutes)

**Presenter:** TAYLOR, Lucas (Fermilab)

Experience from LHCb

Contribution ID: 14

Type: not specified

### **Experience from LHCb**

Friday, 16 April 2010 15:15 (10 minutes)

**Presenters:** PIETRZYK, Bolek (Laboratoire d'Annecy-le-Vieux de Physique des Particules (LAPP)); BAR-NEY, David (CERN)

The use of Web 2.0 tools in Physics …

Contribution ID: 15

Type: not specified

### The use of Web 2.0 tools in Physics Outreach

Friday, 16 April 2010 15:25 (20 minutes)

**Presenter:** GOLDFARB, Steven (University of Michigan) **Session Classification:** LHC Restart - 7 TeV media event

Lessons Learned

Contribution ID: 16

Type: not specified

### **Lessons Learned**

**Presenter:** BARNEY, David (CERN)

Overview of people involved in m  $\,\cdots$ 

Contribution ID: 17

Type: not specified

## Overview of people involved in masterclass LHC upgrade

*Thursday, 15 April 2010 15:30 (10 minutes)* 

Presenter: KOBEL, Michael (TU Dresden)

IntMasterclasses@LHC working ···

Contribution ID: 18

Type: not specified

#### IntMasterclasses@LHC working group: Physics concept

*Thursday, 15 April 2010 15:40 (20 minutes)* 

**Presenter:** KOBEL, Michael (TU Dresden)

IntMasterclasses@LHC working ···

Contribution ID: 19

Type: not specified

### IntMasterclasses@LHC working group: Status and Didactics Questions

Thursday, 15 April 2010 16:00 (20 minutes)

Presenter: Mr JENDE, Konrad (Technische Universitaet Dresden)

ALICE masterclass proposal based …

Contribution ID: 20

Type: not specified

# ALICE masterclass proposal based on visual identification of strange particles in LHC data

Thursday, 15 April 2010 16:20 (20 minutes)

Presenter:FOKA, Yiota (Gesellschaft fuer Schwerionenforschung mbH (GSI))Session Classification:Pre-discussion Masterclasses at University of Oslo, Blindern

2010 experiences with LHC mast  $\cdots$ 

Contribution ID: 21

Type: not specified

### 2010 experiences with LHC masterclass measurements

*Thursday, 15 April 2010 16:40 (20 minutes)* 

Presenter: THOSE, who have any (EPPOG)

26th Meeting of  $\cdots$  / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 22

Type: not specified

### Discussion

Thursday, 15 April 2010 17:00 (1 hour)

Presenter: ALL

LHC First Physics - view from the  $\cdots$ 

Contribution ID: 23

Type: not specified

### LHC First Physics - view from the CERN Press Office

Friday, 16 April 2010 14:00 (15 minutes)

**Presenter:** BARNEY, David (CERN)

Experience in Germany

Contribution ID: 24

Type: not specified

### **Experience in Germany**

**Presenter:** ZOUFAL, Thomas (DESY)

Experience from the USA

Contribution ID: 25

Type: not specified

### **Experience from the USA**

Friday, 16 April 2010 15:45 (15 minutes)

**Presenter:** BARDEEN, Marge (Fermilab)

New National & Experiment Reports

Contribution ID: 26

Type: not specified

### New National & Experiment Reports

News from ATLAS

Contribution ID: 27

Type: not specified

### **News from ATLAS**

Saturday, 17 April 2010 10:00 (15 minutes)

**Presenter:** Mrs MARCELLONI, Claudia (LBNL)

Session Classification: New national & experiment reports

News from Slovakia

Contribution ID: 28

Type: not specified

### **News from Slovakia**

Saturday, 17 April 2010 10:15 (15 minutes)

**Presenter:** MELO, Ivan (Institute. of Computer Technology) **Session Classification:** New national & experiment reports

News from Greece

Contribution ID: 29

Type: not specified

### **News from Greece**

Saturday, 17 April 2010 10:30 (15 minutes)

**Presenter:** TRACAS, Nick (University of Athens)

Session Classification: New national & experiment reports

News from UK

Contribution ID: 30

Type: not specified

### News from UK

Saturday, 17 April 2010 10:45 (15 minutes)

**Presenter:** Prof. WATKINS, peter (university of Birmingham) **Session Classification:** New national & experiment reports

News from Portugal

Contribution ID: 31

Type: not specified

### **News from Portugal**

Saturday, 17 April 2010 11:15 (15 minutes)

**Presenter:** ABREU, Pedro (LIP Laboratorio de Instrumentaco e Fisica Experimental de Particulas)

Session Classification: New national & experiment reports

News from Austria

Contribution ID: 32

Type: not specified

### **News from Austria**

Saturday, 17 April 2010 11:30 (15 minutes)

**Presenter:** Dr WIDHALM, Laurenz (HEPHY, Vienna, Austria) **Session Classification:** New national & experiment reports

News from Germany

Contribution ID: 33

Type: not specified

### **News from Germany**

Saturday, 17 April 2010 11:45 (10 minutes)

Presenter: KOBEL, Michael (TU Dresden)

Session Classification: New national & experiment reports

News from Slovakia

Contribution ID: 34

Type: not specified

### **News from Slovakia**

**Presenter:** MELO, Ivan (Institute. of Computer Technology)