From Particles and Partons to Nuclei and Fields: an international workshop and symposium in celebration of Al Mueller's 70th birthday

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Welcome remarks

Friday 23 October 2009 09:00 (15 minutes)

Presenter: LEE, T. D. (Columbia U.)

Contribution ID: 1 Type: not specified

Neutrinos: The Era of Long Baselines, Large Detectors and Intense Beams

Friday 23 October 2009 09:15 (30 minutes)

Neutrinos: The Era of Long Basel $\,\cdots$

Presenter: SAMIOS, Nicholas (BNL)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Lattice Field Theory: Challenges and Opportunities

Friday 23 October 2009 09:45 (30 minutes)

Presenter: CHRIST, Norman (Columbia U.)

Contribution ID: 3 Type: not specified

Al's Early Years at Brookhaven

Friday 23 October 2009 10:15 (30 minutes)

Presenter: TRUEMAN, Larry (BNL)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

A new look for good old QCD Parton Dynamics

Friday 23 October 2009 11:15 (30 minutes)

Presenter: DOKSHITZER, Yuri (LPTHE, UPMS U. Paris 6)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Saturation: The Color Glass Condensate, Glasma and RHIC

Friday 23 October 2009 11:45 (30 minutes)

Saturation: The Color Glass Con · · ·

Presenter: MC LERRAN, Larry (BNL)

Contribution ID: 6 Type: not specified

New Horizons in QCD

Friday 23 October 2009 12:15 (30 minutes)

Presenter: BRODSKY, Stan (SLAC/Stanford U.)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Weak-to-strong coupling transition in AdS/CFT and QCD phenomenology

Friday 23 October 2009 14:00 (30 minutes)

Presenter: SHURYAK, Edward (Stony Brook U.)

Contribution ID: 8 Type: not specified

Pomeron loops with eikonal evolution

Friday 23 October 2009 14:30 (30 minutes)

Presenter: KOVNER, Alex (U. of Connecticut)

Contribution ID: 9 Type: not specified

High energy scattering: from weak to strong coupling

Friday 23 October 2009 15:00 (30 minutes)

Presenter: IANCU, Edmond (Saclay)

Contribution ID: 10 Type: not specified

Small-x amplitudes in the next-to-leading order

Friday 23 October 2009 16:00 (30 minutes)

Presenter: BALITSKY, Ian (Old Dominion U./JLab)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Jets at weak and strong coupling

Friday 23 October 2009 16:30 (30 minutes)

Presenter: HATTA, Yoshitaka (U. of Tsukuba)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Gluon and dipole cascades on the light-front

Friday 23 October 2009 17:00 (30 minutes)

Presenter: STASTO, Anna (Pennsylvania State U.)

Contribution ID: 13 Type: not specified

QCD and statistical physics

Friday 23 October 2009 17:30 (30 minutes)

Presenter: MUNIER, Stephane (Ecole Polytechnique/CNRS)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Small-x physics at HERA

Saturday 24 October 2009 09:00 (30 minutes)

Presenter: CALDWELL, Allen (Max Planck Institute)

Contribution ID: 15 Type: not specified

Inclusive jets, forward jets, Mueller Navelet jets and jet gap jet: tests of QCD evolution at colliders

Saturday 24 October 2009 09:30 (30 minutes)

Presenter: ROYON, Christophe (Saclay)

Contribution ID: 16 Type: not specified

J/Psi way to Nuclear Structure

Saturday 24 October 2009 10:00 (30 minutes)

Presenter: KOWALSKI, Henri (DESY)

Contribution ID: 17 Type: not specified

R-currents correlators at weak and strong coupling

Saturday 24 October 2009 11:00 (30 minutes)

Presenter: BARTELS, Jochen (U. of Hamburg)

Contribution ID: 18 Type: not specified

Factorization in the non-linear small-x regime of QCD

Saturday 24 October 2009 12:00 (30 minutes)

Presenter: GELIS, Francois (Saclay)

Contribution ID: 19 Type: not specified

Perturbative QCD in the late 1970s

Saturday 24 October 2009 11:30 (30 minutes)

Presenter: DUNCAN, Anthony (Pittsburgh U.)

Contribution ID: 20 Type: not specified

Scattering amplitudes and BFKL Pomeron in QCD and in N=4 SUSY

Saturday 24 October 2009 14:00 (30 minutes)

Presenter: LIPATOV, Lev (Petersburg Nuclear Physics Institute)

Contribution ID: 21 Type: not specified

From Dipoles to Waves and Strings

Saturday 24 October 2009 14:30 (30 minutes)

Presenter: PESCHANSKI, Robi (Saclay)

Contribution ID: 22 Type: not specified

A new mechanism for multiparticle production in N=4 SYM

Saturday 24 October 2009 15:00 (30 minutes)

Presenter: LEVIN, Eugene (Tel Aviv U.)

Contribution ID: 23 Type: not specified

Using Nuclei to Probe Ultra Dense Phases of Matter at RHIC and LHC

Saturday 24 October 2009 16:00 (30 minutes)

Presenter: GYULASSY, Miklos (Columbia U.)

Contribution ID: 24 Type: not specified

Probing the sQGP in A-A collisions by measuring energetic low-mass dileptons

Saturday 24 October 2009 16:30 (30 minutes)

Presenter: BAIER, Riudolf (U. of Bielefeld)

Contribution ID: 25 Type: not specified

Jets, underlying event and HIC

Saturday 24 October 2009 17:00 (30 minutes)

Presenter: SALAM, Gavin (LPTHE, UPMS U. Paris 6)

Contribution ID: 26 Type: not specified

The axial anomaly in hydrodynamics

Saturday 24 October 2009 17:30 (30 minutes)

Presenter: SON, Dam (INT)

Contribution ID: 27 Type: not specified

Saturation as seen by PHOBOS

Sunday 25 October 2009 09:00 (30 minutes)

Presenter: BUSZA, Wit (MIT)

Contribution ID: 28 Type: not specified

Hot QCD Matter: An experimenter's dream and nightmare

Sunday 25 October 2009 09:30 (30 minutes)

Presenter: JACAK, Barbara (Stony Brook U.)

Contribution ID: 29 Type: not specified

Forward Physics from RHIC to LHC

Sunday 25 October 2009 10:00 (30 minutes)

Presenter: MURRAY, Michael (U. of Kansas)

Contribution ID: 30 Type: not specified

On Anomalous Quark Triangles

Sunday 25 October 2009 11:00 (30 minutes)

Presenter: VAINSHTEIN, Arkady (U. of Minnesota)

Contribution ID: 31 Type: not specified

The first fermi of a heavy ion collision: progress and open questions

Sunday 25 October 2009 11:30 (30 minutes)

Presenter: VENUGOPALAN, Raju (BNL)

Contribution ID: 32 Type: not specified

Heavy quarks in a thermal bath

Sunday 25 October 2009 12:00 (30 minutes)

Presenter: BLAIZOT, Jean-Paul (Saclay)

Contribution ID: 33 Type: not specified

From color transparency to opacity

Sunday 25 October 2009 13:30 (30 minutes)

Presenter: STRIKMAN, Mark (Pennsylvania State U.)

Contribution ID: 34 Type: not specified

UHECRs and **QCD**

Sunday 25 October 2009 14:00 (30 minutes)

Presenter: FARRAR, Glennys (New York U.)

Contribution ID: 35 Type: not specified

Factorization and Closing Remarks

Sunday 25 October 2009 14:30 (30 minutes)

Presenter: STERMAN, George (Stony Brook U.)