ESADE CERN - Thinking the Unknown Program

Europe/Zurich
3179-R-E06 (CERN)

3179-R-E06

CERN

IdeaSquare
50
Show room on map
Garcia Olaya (Program Director, Master of Science Programmes in Management (MSc)), Jani Kalasniemi (University of Turku (FI)), Sandy Petitfrere
Description

The  idea of ESADE Executive Management Pilot Module is for participants to experience unusual environments to feed their thinking about collaborative behavior and new leadership styles (ie. bottom-up, instead of classical top-down); constantly challenging assumptions we make; developing methodologies to ask better questions and getting better answers; looking ahead how society might benefit from fundamental physics field over the long run.

Registration
ESADE Executive Management 2nd Pilot Module "Transformative Disruption"
Participants
  • Sandy Petitfrere
  • Sandy Petitfrere
    • 09:00 10:00
      Arrival to Cern Morning Coffee 1h 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map
    • 10:00 10:15
      Welcome to CERN and IdeaSquare 15m 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map

      Welcome to the program, CERN and IdeaSquare
      Unique environment, “license to think”, IS

      Speakers: ESADE Representative, lauri Repokari
    • 10:15 11:30
      Introduction to CERN 1h 15m 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map
      Speaker: Mr Nordberg Markus
    • 11:30 12:00
      Antimatter AEGIS 30m 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map
      Speakers: Mrs Chloe Malbrunot (chloe.m@cern.ch), Mr Michael Doser (CERN)
    • 12:00 13:00
      Lab visit I: Antimatter 1h CERN Visit Points

      CERN Visit Points

      Speaker: Mrs Chloe Malbrunot (chloe.m@cern.ch)
    • 13:00 14:30
      Discovery Lunch: what is CERN 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Ask your random neighbor what she does ?

    • 14:30 15:00
      Introduction to CMS 30m 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      50
      Show room on map
      Speaker: Mr Monroy José Andreas (CERN)
    • 15:00 15:30
      Coffee Break 30m 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map
    • 15:30 18:30
      Transport to CMS, Lab visit II 3h Computing Center CMS (CERN Visit Points)

      Computing Center CMS

      CERN Visit Points

      Speaker: Jose Andres Monroy Montanez (University of Nebraska Lincoln (US))
    • 18:30 19:30
      Summary of Day I 1h 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map
      Speaker: CERN Representatives
    • 19:30 23:30
      Dinner (Restaurant 2) 4h 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map

      Restaurant 2 Building 504 in search bar
      https://maps.cern.ch/mapsearch/

    • 08:30 09:00
      Introduction to Day II 30m 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map
      Speaker: Mr lauri Repokari
    • 09:00 12:00
      Group Exercise II: Find the Higgs (and Z Boson)! 3h 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map

      Link for details and materials: https://indico.cern.ch/event/680485/

      Speakers: Livia Soffi (Cornell University (US)), Steven Goldfarb (University of Melbourne (AU))
    • 12:00 13:00
      Presentation of results to conference, discussion 1h 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map
      Speakers: Livia Soffi (Cornell University (US)), Steven Goldfarb (University of Melbourne (AU))
    • 13:00 14:00
      Lunch at Ideasquare 1h 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map
    • 14:00 15:00
      How do large collaborations work? 1h 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map
      Speaker: Mr Markus Nordberg (CERN)
    • 15:00 16:15
      Change, uncertainty and the invisible 1h 15m 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map
      Speaker: Mr Pablo Garcia Tello (CERN)
    • 16:15 16:45
      Coffee Break 30m 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map
    • 16:45 17:00
      Mentor’s Program CBI 15m 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map

      Ideasquare Team

      Speaker: Mr Markus Nordberg
    • 17:00 19:30
      Discovery Night (Group Exercise) 2h 30m 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map

      • Cloud chamber (IS)
      • Coincidence counter (IS)

      Speakers: Harri Toivonen (Helsinki University of Technology (FI)), Mihaly Vadai (University of London (GB))
    • 19:30 20:00
      Summary of Day II 30m 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map
      Speaker: CERN Representatives
    • 20:00 20:20
      Dinner at Hotel 20m
    • 08:30 09:00
      Welcome to CERN and IdeaSquare 30m 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map
    • 09:00 09:15
      Introduction to Day III 15m 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map
      Speaker: CERN Representatives
    • 09:15 10:15
      How Big or Complex is “Disruptive”?? Physics Behind a Dream – Design a Jumbo! 1h 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 10:15 11:15
      Group Exercise 1h 3179-R-E06

      3179-R-E06

      CERN

      IdeaSquare
      50
      Show room on map

      Group Exercise : Design an airliner, based on a given Business Model

      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 11:15 12:00
      Bus to the Hotel - name of the Hotel ??? 45m
    • 12:00 13:00
      Business as Experiments 1h
      Speakers: Mrs Batllori Gloria, Mr Correa Marc, Mrs GARCIA Olaya
    • 13:00 14:00
      Lunch at Hotel 1h
    • 14:00 15:00
      Team work 1h
    • 15:00 16:00
      Summary and Conclusion 1h
      Speaker: Mr Correa Marc
    • 16:00 16:20
      End of the Program 20m
      Speaker: ESADE Representative
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×