EuCARD 1st ANNUAL MEETING



Report of Contributions

Parallel session for WP meetings ····

Contribution ID: 0

Type: not specified

Parallel session for WP meetings (on request)

Parallel session for WP meetings ····

Contribution ID: 1

Type: not specified

Parallel session for WP meetings (on request)

parallel session for WP meetings \cdots

Contribution ID: 2

Type: not specified

parallel session for WP meetings (on request)

parallel session for WP meetings \cdots

Contribution ID: 3

Type: not specified

parallel session for WP meetings (on request)

Welcome from the EuCARD coor \cdots

Contribution ID: 5

Type: not specified

Welcome from the EuCARD coordinator

Wednesday 14 April 2010 08:45 (5 minutes)

Presenter: KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN) **Session Classification:** 14th: 1st Session

Welcome from the STFC Director ···

Contribution ID: 6

Type: not specified

Welcome from the STFC Director of Facilities Development and Operations

Wednesday 14 April 2010 08:50 (10 minutes)

Presenter:TAYLOR, Andrew (STFC)Session Classification:14th: 1st Session

Report from the EuCARD manag \cdots

Contribution ID: 7

Type: not specified

Report from the EuCARD management

Wednesday 14 April 2010 09:05 (25 minutes)

Presenter: KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN) **Session Classification:** 14th: 1st Session

Report from WP2: DCO (Dissemi ...

Contribution ID: 8

Type: not specified

Report from WP2: DCO (Dissemination, Communication & Outreach)

Wednesday 14 April 2010 09:30 (30 minutes)

Presenters: KAHLE, Kate (CERN); ROMANIUK, Ryszard (Warsaw University of Technology) **Session Classification:** 14th: 1st Session

Highlight talk WP3: Progress on ···

Contribution ID: 9

Type: not specified

Highlight talk WP3: Progress on ion production studies for betabeams

Wednesday 14 April 2010 10:35 (20 minutes)

Presenter: WILDNER, Elena (CERN) **Session Classification:** 14th : 2nd Session

Report from NEU2012

Contribution ID: 10

Type: not specified

Report from NEU2012

Wednesday 14 April 2010 10:55 (35 minutes)

Presenter: Prof. PALLADINO, Vittorio (Univ. & INFN Napoli, Italy) **Session Classification:** 14th : 2nd Session

Highlight talk1 WP4: Implement ···

Contribution ID: 11

Type: not specified

Highlight talk1 WP4: Implementation strategy for LHC crab crossing

Wednesday 14 April 2010 11:30 (20 minutes)

Presenter: CALAGA, Rama Buchi Rao (BNL)

Session Classification: 14th : 2nd Session

highlight talk2 WP4: proton driv ···

Contribution ID: 12

Type: not specified

highlight talk2 WP4: proton driven plasma wave acceleration

Wednesday 14 April 2010 11:50 (20 minutes)

Presenter: CALDWELL, Allen (Max Planck Institute) **Session Classification:** 14th : 2nd Session

Report of WP4: AccNet

Contribution ID: 13

Type: not specified

Report of WP4: AccNet

Wednesday 14 April 2010 13:30 (35 minutes)

Presenter: Dr ZIMMERMANN, Frank (CERN) **Session Classification:** 14th: 3rd Session

Report of WP 6: MICE

Contribution ID: 14

Type: not specified

Report of WP 6: MICE

Wednesday 14 April 2010 14:05 (35 minutes)

Presenter: MCCUBBIN, Norman (STFC -RAL)

Session Classification: 14th: 3rd Session

highlight talk 1 WP7: Design of t \cdots

Contribution ID: 15

Type: not specified

highlight talk 1 WP7: Design of the Fresca2 dipole

Wednesday 14 April 2010 14:40 (20 minutes)

Presenter: MILANESE, Attilio (CERN) **Session Classification:** 14th: 3rd Session

highlight talk 2 WP7: The HTS in \cdots

Contribution ID: 16

Type: not specified

highlight talk 2 WP7: The HTS insert magnet

Wednesday 14 April 2010 15:00 (20 minutes)

Presenter: TIXADOR, Pascal (Grenoble INP) **Session Classification:** 14th: 3rd Session

Report of WP 7: HFM

Contribution ID: 17

Type: not specified

Report of WP 7: HFM

Wednesday 14 April 2010 15:20 (45 minutes)

Presenter: DE RIJK, Gijs (CERN) **Session Classification:** 14th: 3rd Session

highlight talk 1 WP8: Advanced …

Contribution ID: 18

Type: not specified

highlight talk 1 WP8: Advanced Materials and Collimators for the LHC

Wednesday 14 April 2010 16:30 (15 minutes)

Presenter: DALLOCCHIO, Alessandro (CERN) **Session Classification:** 14th : 4th Session

highlight talk 2 WP8: Simulations ···

Contribution ID: 19

Type: not specified

highlight talk 2 WP8: Simulations and Collimation Performance Predictions

Wednesday 14 April 2010 16:45 (15 minutes)

Presenter:ROSSI, Adriana (CERN)Session Classification:14th : 4th Session

Report of WP 5: HiRadMat

Contribution ID: 20

Type: not specified

Report of WP 5: HiRadMat

Wednesday 14 April 2010 17:15 (20 minutes)

Presenter: EFTHYMIOPOULOS, Ilias (CERN) **Session Classification:** 14th : 4th Session

Report of WP 8: ColMat

Contribution ID: 21

Type: not specified

Report of WP 8: ColMat

Wednesday 14 April 2010 17:35 (45 minutes)

Presenter: STADLMANN, Jens (GSI Darmstadt) **Session Classification:** 14th : 4th Session

Accelerator R&D at STFC / UK

Contribution ID: 22

Type: not specified

Accelerator R&D at STFC / UK

Thursday 15 April 2010 08:45 (25 minutes)

Presenter:POOLE, Mike (STFC)Session Classification:15th 1st Session

Accelerator R&D for sLHC and st \cdots

Contribution ID: 23

Type: not specified

Accelerator R&D for sLHC and status of SLHC-PP

Thursday 15 April 2010 09:10 (35 minutes)

Presenter:GAROBY, Roland (CERN)Session Classification:15th 1st Session

EuCARD 1st A ··· / Report of Contributions

LC challenges and status of ILC- \cdots

Contribution ID: 24

Type: not specified

LC challenges and status of ILC-HiGrade

Thursday 15 April 2010 10:15 (35 minutes)

Presenter: ELSEN, Eckhard (Physikalisches Institut-Ruprecht-Karls-Universitaet Heidelberg-U) **Session Classification:** 15th 2nd Session

Achievements in plasma wave ac \cdots

Contribution ID: 25

Type: not specified

Achievements in plasma wave acceleration and EUROLEAP

Thursday 15 April 2010 10:50 (25 minutes)

Presenter:CROS, Brigitte (CNRS)Session Classification:15th 2nd Session

Accelerator R&D in US/LARP

Contribution ID: 26

Type: not specified

Accelerator R&D in US/LARP

Thursday 15 April 2010 11:15 (35 minutes)

Presenter:Dr PREBYS, Eric (Fermilab)Session Classification:15th 2nd Session

Collaboration on accelerator R&D ····

Contribution ID: 27

Type: not specified

Collaboration on accelerator R&D in EuCARD

Thursday 15 April 2010 13:20 (25 minutes)

Presenter: EKELOF, Tord (University of Uppsala) **Session Classification:** 15th 3rd Session ESGARD, TIARA, How to collabo …

Contribution ID: 28

Type: not specified

ESGARD, TIARA, How to collaborate on accelerator R&D

Thursday 15 April 2010 13:45 (35 minutes)

Presenter: Dr ALEKSAN, Roy (CPPM/IN2P3-CNRS and DAPNIA-CEA)

Session Classification: 15th 3rd Session

EuCARD 1st A \cdots / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 29

Type: not specified

Discussion

Thursday 15 April 2010 14:20 (35 minutes)

Session Classification: 15th 3rd Session

highlight talk 1 RAL: ALICE/ EMMA/

Contribution ID: 30

Type: not specified

highlight talk 1 RAL: ALICE/ EMMA/

Thursday 15 April 2010 14:55 (20 minutes)

Presenter: SMITH, Susan (STFC) **Session Classification:** 15th: 4th Session

highlight talk 2 RAL: FETS

Contribution ID: 31

Type: not specified

highlight talk 2 RAL: FETS

Thursday 15 April 2010 15:15 (20 minutes)

Presenter: LETCHFORD, Alan (STFC) **Session Classification:** 15th: 4th Session

Visits for ISIS/DLS (bus will colle \cdots

Contribution ID: 32

Type: not specified

Visits for ISIS/DLS (bus will collect to take to Abingdon at 1730)

Combined GB and SC meeting (cl $\,\cdots\,$

Contribution ID: 33

Type: not specified

Combined GB and SC meeting (closed)

Coaches to Abingdon, for laptop \cdots

Contribution ID: 34

Type: not specified

Coaches to Abingdon, for laptop drop off/change and collection for Oxford

highlight talk1: WP9: stabilisatio ...

Contribution ID: 36

Type: not specified

highlight talk1: WP9: stabilisation to 1 nm

Friday 16 April 2010 08:45 (20 minutes)

Presenter: JEREMIE, Andrea (Laboratoire d'Annecy-le-Vieux de Physique des Particules (LAPP))

Session Classification: 16th 1st Session

highlight talk2: WP9: CLIC RF- ···

Contribution ID: 37

Type: not specified

highlight talk2: WP9: CLIC RF-structures development

Friday 16 April 2010 09:05 (20 minutes)

Presenters: DJURABEKOVA, Flyura (University of Helsinki); NORDLUND, Kai (University of Helsinki)

Session Classification: 16th 1st Session

EuCARD 1st A $\,\cdots\,\,$ / Report of Contributions

Report WP9

Contribution ID: 38

Type: not specified

Report WP9

Friday 16 April 2010 09:25 (35 minutes)

Presenter:Dr JENSEN, Erk (CERN)Session Classification:16th 1st Session

highlight talk1 WP10: Design of a …

Contribution ID: 39

Type: not specified

highlight talk1 WP10: Design of a Four Rod Compact Crab Cavity for the LHC

Friday 16 April 2010 10:20 (20 minutes)

Presenter:BURT, Graeme (STFC)Session Classification:16th 2nd Session

EuCARD 1st A $\,\cdots\,\,$ / Report of Contributions

highlight talk2 WP10: Characteri ···

Contribution ID: 40

Type: not specified

highlight talk2 WP10: Characterization of field penetration in superconducting multi-layers samples

Friday 16 April 2010 10:40 (20 minutes)

Presenter:BERRY, Stephane (CEA)Session Classification:16th 2nd Session

EuCARD 1st A $\,\cdots\,\,$ / Report of Contributions

report WP10

Contribution ID: 41

Type: not specified

report WP10

Friday 16 April 2010 11:00 (45 minutes)

Presenter: NAPOLY, Olivier (CEA/Saclay) **Session Classification:** 16th 2nd Session

reserve

Contribution ID: 42

Type: not specified

reserve

highlight talk1 WP11: crab waist ···

Contribution ID: 43

Type: not specified

highlight talk1 WP11: crab waist performance

Friday 16 April 2010 11:45 (20 minutes)

Presenter: MILARDI, Catia (INFN - LNF) **Session Classification:** 16th 3rd Session

highlight talk2 WP11: application ···

Contribution ID: 44

Type: not specified

highlight talk2 WP11: application of laser-driven plasma

Friday 16 April 2010 12:05 (20 minutes)

Primary author: MALKA, victor (LOA)Presenter: MALKA, victor (LOA)Session Classification: 16th 3rd Session

report WP 11

Contribution ID: 45

Type: not specified

report WP 11

Friday 16 April 2010 12:25 (25 minutes)

Presenter:BIAGINI, Marica (INFN-LNF)Session Classification:16th 3rd Session

Closing remarks by coordinator

Contribution ID: 46

Type: not specified

Closing remarks by coordinator

Friday 16 April 2010 12:50 (10 minutes)

Presenter: KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN) **Session Classification:** 16th 3rd Session

Information by the Chair of the L $\,\cdots\,$

Contribution ID: 47

Type: not specified

Information by the Chair of the Local Organizing Committee

Wednesday 14 April 2010 09:00 (5 minutes)

Presenter:WELLS, Tony (STFC)Session Classification:14th: 1st Session

Contribution ID: 48

Type: not specified

Contribution ID: 49

Type: not specified

Contribution ID: 50

Type: not specified

Contribution ID: 51

Type: not specified

Contribution ID: 52

Type: not specified

Contribution ID: 53

Type: not specified

Contribution ID: 54

Type: not specified

ESGARD meeting (1:40) (closed)

Introduction: summary of Oct200 ...

Contribution ID: 55

Type: not specified

Introduction: summary of Oct2009 workshop, road map and goals of the meeting

Tuesday 13 April 2010 09:00 (15 minutes)

Presenter: BLONDEL, Alain (Departement de Physique Nucleaire et Corpusculaire (DPNC)) **Session Classification:** WP3

The new proton situation at CERN \cdots

Contribution ID: 56

Type: not specified

The new proton situation at CERN (LHC injectors)

Tuesday 13 April 2010 09:15 (15 minutes)

Presenter: GAROBY, Roland (CERN) **Session Classification:** WP3 EuCARD 1st A $\,\cdots\,\,$ / Report of Contributions

CNGS status

Contribution ID: 57

Type: not specified

CNGS status

Tuesday 13 April 2010 09:30 (15 minutes)

Presenter: GSCHWENDTNER, Edda (CERN) **Session Classification:** WP3

Superbeam/betabeam in Europe

Contribution ID: 58

Type: not specified

Superbeam/betabeam in Europe: possibilities of accelerator, baselines and detectors

Tuesday 13 April 2010 09:45 (15 minutes)

Presenter:ZITO, Marco (CEA)Session Classification:WP3

Superbeam/betabeam in Europe

Contribution ID: 59

Type: not specified

Superbeam/betabeam in Europe: physics case

Tuesday 13 April 2010 10:00 (15 minutes)

Presenter: MEZZETTO, Mauro (INFN) **Session Classification:** WP3

Status of ion sources for beta beam

Contribution ID: 60

Type: not specified

Status of ion sources for beta beam

Tuesday 13 April 2010 10:15 (15 minutes)

Presenter: STORA, Thierry (CERN) **Session Classification:** WP3

Report from Laguna

Contribution ID: 61

Type: not specified

Report from Laguna

Tuesday 13 April 2010 11:15 (15 minutes)

Presenter: RUBBIA, Andre (ETH Zurich) **Session Classification:** WP3

Neutrino factory Status of IDS-NF

Contribution ID: 62

Type: not specified

Neutrino factory Status of IDS-NF

Tuesday 13 April 2010 11:45 (15 minutes)

Presenter:Prof. LONG, Kenneth (Imperial College London)Session Classification:WP3

The US muon program

Contribution ID: 63

Type: not specified

The US muon program

Tuesday 13 April 2010 12:00 (15 minutes)

Presenter: GEER, Stephen (Fermilab) Session Classification: WP3

Detector possibilities : liquid arg ...

Contribution ID: 64

Type: not specified

Detector possibilities : liquid argon and GLA2010

Tuesday 13 April 2010 12:15 (15 minutes)

Presenter:HASEGAWA, TakuyaSession Classification:WP3

Detector possibilities : scintillator-...

Contribution ID: 65

Type: not specified

Detector possibilities : scintillator-based detectors

Tuesday 13 April 2010 12:30 (15 minutes)

Presenter:Dr SOLER, Paul (University of Glasgow)Session Classification:WP3

The SPC panel report

Contribution ID: 66

Type: not specified

The SPC panel report

Tuesday 13 April 2010 13:45 (15 minutes)

Presenter: ZALEWSKA, Agnieszka (H.Niewodniczanski Inst. of Nuclear Physics in Cracow) **Session Classification:** WP3: Discussion Session

Neutrino factory: the physics pro ...

Contribution ID: 67

Type: not specified

Neutrino factory: the physics program and baselines

Tuesday 13 April 2010 11:30 (15 minutes)

Presenter: HUBER, Patrick **Session Classification:** WP3

Highlight talk 3 WP8: Cryogenic ···

Contribution ID: 68

Type: not specified

Highlight talk 3 WP8: Cryogenic Collimators for FAIR

Wednesday 14 April 2010 17:00 (15 minutes)

Presenter: Dr SPILLER, Peter (GSI) **Session Classification:** 14th : 4th Session

ESGARD Meeting & Dinner (closed)

Contribution ID: 69

Type: not specified

ESGARD Meeting & Dinner (closed)

Wednesday 14 April 2010 18:45 (1h 30m)

Session Classification: 14th : 4th Session

EuCARD 1st A \cdots / Report of Contributions

Reserve

Contribution ID: 70

Type: not specified

Reserve

Tuesday 13 April 2010 10:30 (15 minutes)

Session Classification: WP3

CERN and neutrinos (speaker t.b.c)

Contribution ID: 71

Type: not specified

CERN and neutrinos (speaker t.b.c)

Tuesday 13 April 2010 14:00 (15 minutes)

Session Classification: WP3: Discussion Session

ECFA and neutrinos

Contribution ID: 72

Type: not specified

ECFA and neutrinos

Tuesday 13 April 2010 14:15 (15 minutes)

Presenter: NAKADA, Tatsuya (CERN)

Session Classification: WP3: Discussion Session

Physics possibilities at a PS neutr ...

Contribution ID: 73

Type: not specified

Physics possibilities at a PS neutrino beam: beam properties and layout

Tuesday 13 April 2010 14:30 (15 minutes)

Presenter:EFTHYMIOPOULOS, Ilias (CERN)Session Classification:WP3: Discussion Session

Physics possibilities at a PS neutr ...

Contribution ID: 74

Type: not specified

Physics possibilities at a PS neutrino beam : sterile neutrinos

Tuesday 13 April 2010 14:45 (15 minutes)

Presenter: Dr SALA, Paola (INFN)

Session Classification: WP3: Discussion Session

Physics possibilities at a PS neutr ...

Contribution ID: 75

Type: not specified

Physics possibilities at a PS neutrino beam : cross-section measurements

Tuesday 13 April 2010 15:00 (15 minutes)

Presenter: BLONDEL, Alain (Departement de Physique Nucleaire et Corpusculaire (DPNC)) **Session Classification:** WP3: Discussion Session

Discussion: NEu2012 roadmap

Contribution ID: 76

Type: not specified

Discussion: NEu2012 roadmap

Tuesday 13 April 2010 15:45 (1h 35m)

Presenter: PASCOLI, Silvia (Unknown)

Session Classification: WP3: Discussion Session

Taxi departures will be displayed \cdots

Contribution ID: 77

Type: not specified

Taxi departures will be displayed in due time

Friday 16 April 2010 14:00 (20 minutes)

Session Classification: RETURN TAXIS TO AIRPORT (only available for pre-reserved and confirmed journeys)

test

Contribution ID: 86

Type: not specified

test

GB / SC meeting 15:35-17:05 (clos \cdots

Contribution ID: 87

Type: not specified

GB / SC meeting 15:35-17:05 (closed - login required)

Thursday 15 April 2010 15:35 (1h 30m)

Session Classification: 15th: 4th Session

WP9 meeting

Contribution ID: 88

Type: not specified

WP9 meeting

WP7 meeting

Contribution ID: 89

Type: not specified

WP7 meeting

WP4 meeting

Contribution ID: 90

Type: not specified

WP4 meeting