8th HL-LHC Collaboration Meeting



Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Registration for CB members

Monday 15 October 2018 08:00 (1 hour)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Collaboration Board (restricted to CB members)

Monday 15 October 2018 09:00 (3h 20m)

Contribution ID: 3 Type: not specified

Collaboration Board Dinner (upon invitation)

Monday 15 October 2018 20:00 (1h 30m)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Welcome - European Strategy and HEP future

Monday 15 October 2018 14:00 (25 minutes)

Presenter: GIANOTTI, Fabiola (CERN)

Session Classification: Plenary session - Monday PM

Contribution ID: 6 Type: not specified

Project status and collaborations

Monday 15 October 2018 14:25 (25 minutes)

Presenter: ROSSI, Lucio (CERN)

Session Classification: Plenary session - Monday PM

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Status of the LHC machine: Run 2 performance, LS2 and Run 3 outlook

Monday 15 October 2018 14:50 (25 minutes)

Presenter: BORDRY, Frederick (CERN)

Session Classification: Plenary session - Monday PM

Contribution ID: 8 Type: **not specified**

Status of US contribution to HiLumi (and outlook for accelerator R&D for HEP)

Monday 15 October 2018 16:40 (20 minutes)

Presenter: ROLLI, Simona (Department of Energy)

Session Classification: Plenary session - Monday PM

Contribution ID: 9 Type: not specified

Status of KEK contribution to HiLumi (and outlook for accelerator R&D for HEP)

Monday 15 October 2018 15:35 (15 minutes)

Presenter: YAMAUCHI, Masanori (KEK)

Session Classification: Plenary session - Monday PM

Contribution ID: 10 Type: not specified

Status of INFN contribution to HiLumi (and outlook for accelerator R&D for HEP)

Monday 15 October 2018 15:50 (15 minutes)

Presenter: FABBRICATORE, Pasquale (INFN e Universita Genova (IT))

Session Classification: Plenary session - Monday PM

Contribution ID: 11 Type: not specified

Status of UK contribution to HiLumi (and outlook for accelerator R&D for HEP)

Monday 15 October 2018 17:15 (15 minutes)

Presenter: BLAIR, Grahame

Session Classification: Plenary session - Monday PM

Contribution ID: 12 Type: not specified

The contribution of Spain to HiLumi. The High Field Magnet program

Monday 15 October 2018 17:00 (15 minutes)

Presenter: ALEJALDRE, Carlos (CIEMAT)

Session Classification: Plenary session - Monday PM

Contribution ID: 13 Type: not specified

Status of Swedish contribution to HiLumi (and outlook to accelerator R&D)

Monday 15 October 2018 17:30 (15 minutes)

Presenter: EKELOF, Tord Johan Carl (Uppsala University (SE))

Session Classification: Plenary session - Monday PM

Contribution ID: 14 Type: not specified

Status of Russian contribution to HiLumi (and outlook to accelerator R&D)

Monday 15 October 2018 18:15 (15 minutes)

Presenters: LEVICHEV, Evgeny; TIKHONOV, Yuri (Budker INP)

Session Classification: Plenary session - Monday PM

Contribution ID: 15 Type: not specified

Status of Canadian contribution to HiLumi (and outlook to accelerator R&D)

Monday 15 October 2018 18:00 (15 minutes)

Presenter: LAXDAL, Robert (TRIUMF)

Session Classification: Plenary session - Monday PM

Contribution ID: 16 Type: not specified

HL-LHC options: evolution and selection after the last Cost & Schedule Review

Tuesday 16 October 2018 08:30 (20 minutes)

Presenter: BRUNING, Oliver (CERN)

Session Classification: Plenary session - Tuesday AM

Contribution ID: 17 Type: not specified

IT quadrupoles: summary of test results

Wednesday 17 October 2018 08:30 (20 minutes)

IT quadrupoles: summary of test \cdots

Presenter: FERRACIN, Paolo (CERN)

Session Classification: Plenary session - Wednesday AM

Contribution ID: 18 Type: not specified

Crab cavities: SPS test results, design advancement, plans for production

Tuesday 16 October 2018 09:10 (20 minutes)

Crab cavities: SPS test results, de $\,\cdots$

Presenter: CALAGA, Rama (CERN)

Session Classification: Plenary session - Tuesday AM

Contribution ID: 19 Type: not specified

11T: Test results, prototyping, industrial production

Wednesday 17 October 2018 08:50 (20 minutes)

Presenter: SAVARY, Frederic (CERN)

Session Classification: Plenary session - Wednesday AM

Contribution ID: 20 Type: not specified

Cold powering: Updated baseline and results from Demo1 construction

Wednesday 17 October 2018 09:30 (20 minutes)

Presenter: BALLARINO, Amalia (CERN)

Session Classification: Plenary session - Wednesday AM

Contribution ID: 21 Type: not specified

Global optimization of Matching Sections

Tuesday 16 October 2018 09:50 (20 minutes)

Presenter: FESSIA, Paolo (CERN)

Session Classification: Plenary session - Tuesday AM

Contribution ID: 22 Type: not specified

Progress on magnets for the HiLumi Insertion Regions

Tuesday 16 October 2018 08:50 (20 minutes)

Presenter: TODESCO, Ezio (CERN)

Session Classification: Plenary session - Tuesday AM

Contribution ID: 23 Type: not specified

Status of civil engineering works

Wednesday 17 October 2018 10:10 (20 minutes)

Presenter: MATTELAER, Pieter (CERN)

Session Classification: Plenary session - Wednesday AM

Contribution ID: 24 Type: not specified

LIU: ready for installation

Monday 15 October 2018 15:15 (20 minutes)

Presenter: RUMOLO, Giovanni (CERN)

Session Classification: Plenary session - Monday PM

Contribution ID: 25 Type: not specified

Status of industrial production for LS2 collimator devices

Wednesday 17 October 2018 09:10 (20 minutes)

Presenter: GILARDONI, Simone (CERN)

Session Classification: Plenary session - Wednesday AM

Contribution ID: 26 Type: not specified

Towards final validation of new temperature of BS for triplets

Tuesday 16 October 2018 10:10 (20 minutes)

Presenter: BAGLIN, Vincent (CERN)

Session Classification: Plenary session - Tuesday AM

Contribution ID: 27 Type: not specified

Impact of HL-LHC radiation levels on cold diodes and first results from radiation tests

Wednesday 17 October 2018 09:50 (20 minutes)

Presenters: RODRIGUEZ MATEOS, Felix (CERN); D'ANGELO, Giorgio (CERN)

Session Classification: Plenary session - Wednesday AM

Contribution ID: 28 Type: not specified

Laser interferometer for cold mass displacement

Thursday 18 October 2018 08:30 (20 minutes)

Presenter: MAINAUD DURAND, Helene (CERN)

Session Classification: Plenary session - Thursday AM

Contribution ID: 29 Type: not specified

An optimized interface between warm and cold powering: the Circuit Disconnector Boxes

Thursday 18 October 2018 08:50 (20 minutes)

Presenter: YAMMINE, Samer (CERN)

Session Classification: Plenary session - Thursday AM

Contribution ID: 30 Type: not specified

IT String for HL-LHC: status, recent changes and pending issues

Thursday 18 October 2018 09:10 (20 minutes)

Presenter: BAJKO, Marta (CERN)

Session Classification: Plenary session - Thursday AM

Contribution ID: 31 Type: not specified

Update on the LHC heat-load and projection for HL-LHC

Thursday 18 October 2018 09:30 (20 minutes)

Presenter: IADAROLA, Giovanni (CERN)

Session Classification: Plenary session - Thursday AM

Contribution ID: 32 Type: not specified

Flat optics in the LHC: results of MDs and outlook for HL-LHC

Thursday 18 October 2018 10:10 (20 minutes)

Flat optics in the LHC: results of \cdots

Presenter: FARTOUKH, Stephane (CERN)

Session Classification: Plenary session - Thursday AM

Contribution ID: 33 Type: not specified

QUACO status -PCP and R&D for accelerator technology

Thursday 18 October 2018 16:20 (20 minutes)

Presenter: LOSASSO, Marcello (CERN)

Session Classification: Plenary session and Close out - Thursday PM

Contribution ID: 34 Type: not specified

Risk assessment for HL-LHC

Thursday 18 October 2018 16:40 (20 minutes)

Presenter: BEJAR ALONSO, Isabel (CERN)

Session Classification: Plenary session and Close out - Thursday PM

Contribution ID: 35 Type: not specified

Hollow e-lens final technical design

Thursday 18 October 2018 17:00 (20 minutes)

Presenter: PERINI, Diego (CERN)

Session Classification: Plenary session and Close out - Thursday PM

Contribution ID: 36 Type: not specified

Transverse deflecting cavities - to Crab or not to Crab

Thursday 18 October 2018 17:20 (20 minutes)

Presenter: HUTTON, Andrew (J)

Session Classification: Plenary session and Close out - Thursday PM

Contribution ID: 37 Type: not specified

R&D on HFM (FRESCA2 & FCC)

Thursday 18 October 2018 17:40 (20 minutes)

Presenter: DE RIJK, Gijs (CERN)

Session Classification: Plenary session and Close out - Thursday PM

Close out

Contribution ID: 38 Type: not specified

Close out

Thursday 18 October 2018 18:00 (10 minutes)

Presenter: ROSSI, Lucio (CERN)

Session Classification: Plenary session and Close out - Thursday PM

Contribution ID: 39 Type: not specified

Progress on Beam Instrumentation for HiLumi

Thursday 18 October 2018 09:50 (20 minutes)

Presenter: JONES, Rhodri (CERN)

Session Classification: Plenary session - Thursday AM

Contribution ID: 40 Type: not specified

Status of IHEP contribution to HiLumi (and outlook to accelerator R&D for HEP)

Monday 15 October 2018 17:45 (15 minutes)

Presenter: QIN, Qing (Institute of High Energy Physics, Chinese Academy of Sciences)

Session Classification: Plenary session - Monday PM

Contribution ID: 41 Type: not specified

Transient beam loading in crab cavities experience from SPS & predictions for HL-LHC

Tuesday 16 October 2018 11:00 (20 minutes)

Presenter: YAMAKAWA, Emi (Lancaster University (GB))

Session Classification: Tuesday AM - WP2/WP4/WP6/WP13

Contribution ID: 42 Type: not specified

SPS-DQW HOM measurements

Tuesday 16 October 2018 14:00 (20 minutes)

Presenter: MITCHELL, James Alexander (Lancaster University (GB))

Session Classification: Tuesday PM - WP4/WP9/WP12/WP13

Contribution ID: 43 Type: not specified

ADT upgrades for HL-LHC

Tuesday 16 October 2018 11:40 (20 minutes)

Presenter: VALUCH, Daniel (CERN)

Session Classification: Tuesday AM - WP2/WP4/WP6/WP13

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Impact of noise on beam stability

Tuesday 16 October 2018 12:00 (20 minutes)

Presenter: BUFFAT, Xavier (CERN)

Session Classification: Tuesday AM - WP2/WP4/WP6/WP13

Contribution ID: 45 Type: not specified

Effect of noise with beam-beam for HL-LHC (blow-up, halo generation, losses, etc.)

Tuesday 16 October 2018 12:20 (20 minutes)

Presenter: KOSTOGLOU, Sofia (National Technical Univ. of Athens (GR))

Session Classification: Tuesday AM - WP2/WP4/WP6/WP13

Introduction

Contribution ID: 46 Type: not specified

Introduction

Tuesday 16 October 2018 11:00 (10 minutes)

Session Classification: Tuesday AM - WP3/WP7

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

Overview of IT powering and protection scheme (incl. current lead protection)

Tuesday 16 October 2018 11:10 (20 minutes)

Presenter: RODRIGUEZ MATEOS, Felix (CERN)

Session Classification: Tuesday AM - WP3/WP7

Contribution ID: 48

Type: not specified

Fast failures from CLIQ and quench heater firing, effect of beam screen shielding and consequences for protection electronics

Tuesday 16 October 2018 11:30 (20 minutes)

Presenter: VALETTE, Matthieu (CERN)

Session Classification: Tuesday AM - WP3/WP7

Contribution ID: 49 Type: not specified

Reliability requirements for the inner triplet protection

Tuesday 16 October 2018 11:50 (20 minutes)

Presenter: BLUMENSCHEIN, Miriam Ruth (CERN)

Session Classification: Tuesday AM - WP3/WP7

Contribution ID: 50 Type: not specified

Status of the new energy extraction systems (2kA and 600A)

Tuesday 16 October 2018 12:10 (20 minutes)

Presenter: PANEV, Bozhidar Ivanov (CERN)

Session Classification: Tuesday AM - WP3/WP7

Contribution ID: 51 Type: not specified

Ultimate energy versus loss in luminosity (ATLAS/CMS)

Tuesday 16 October 2018 14:00 (20 minutes)

Presenter: EINSWEILER, Kevin Frank (Lawrence Berkeley National Lab. (US))

Session Classification: Tuesday PM - WP2/WP8/WP7/EXP

Contribution ID: **52** Type: **not specified**

CMS forward physics detectors: plans for HL-LHC

Tuesday 16 October 2018 14:20 (20 minutes)

Presenter: DEILE, Mario (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP2/WP8/WP7/EXP

Contribution ID: 53 Type: not specified

LHCb at high luminosity: implications

Tuesday 16 October 2018 14:40 (20 minutes)

Presenter: THOMAS, Eric (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP2/WP8/WP7/EXP

Contribution ID: 54 Type: not specified

Experimental data quality for HL-LHC

Tuesday 16 October 2018 15:20 (20 minutes)

Presenter: TOMAS GARCIA, Rogelio (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP2/WP8/WP7/EXP

Contribution ID: 55 Type: not specified

Machine protection and failure scenarios

Tuesday 16 October 2018 15:40 (20 minutes)

Presenter: WOLLMANN, Daniel (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP2/WP8/WP7/EXP

Contribution ID: 56 Type: not specified

Accelerator configuration and modification for LHCb at high luminosity

Tuesday 16 October 2018 15:00 (20 minutes)

Presenters: DI GIROLAMO, Beniamino (CERN); EFTHYMIOPOULOS, Ilias (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP2/WP8/WP7/EXP

Contribution ID: 57 Type: not specified

BA6 cryogenic installation & experience & HL-LHC outlook

Tuesday 16 October 2018 14:40 (20 minutes)

Presenters: BRODZINSKI, Krzysztof (CERN); CLAUDET, Serge (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP4/WP9/WP12/WP13

Contribution ID: 58 Type: not specified

Alignment experience of SPS-DQW & HL-LHC outlook

Tuesday 16 October 2018 15:00 (20 minutes)

Presenters: RUDE, Vivien (CERN); SOSIN, Mateusz (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP4/WP9/WP12/WP13

Contribution ID: 59 Type: not specified

Movable table experience

Tuesday 16 October 2018 15:40 (20 minutes)

Presenters: ARTOOS, Kurt (CERN); SWIESZEK, Joanna Sylwia (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP4/WP9/WP12/WP13

Contribution ID: **60** Type: **not specified**

Vacuum experience from SPS-DQW & HL-LHC outlook

Tuesday 16 October 2018 16:30 (20 minutes)

Presenter: MURTEIRA, Diogo (Universidade de Lisboa (PT))

Session Classification: Tuesday PM - WP4

Contribution ID: 61 Type: not specified

High Power RF experience & LHC plans

Tuesday 16 October 2018 14:20 (20 minutes)

Presenter: MONTESINOS, Eric (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP4/WP9/WP12/WP13

Contribution ID: **62** Type: **not specified**

LLRF lessons learned from SPS tests, observed emittance growth & improvements for HL-LHC

Tuesday 16 October 2018 11:20 (20 minutes)

Presenter: BAUDRENGHIEN, Philippe (CERN)

Session Classification: Tuesday AM - WP2/WP4/WP6/WP13

Contribution ID: 63 Type: not specified

BA6 installation & consolidation plans

Tuesday 16 October 2018 17:10 (20 minutes)

Presenter: VANDONI, Giovanna (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP4

Contribution ID: 64 Type: not specified

Local powering of corrector package in the IT

Tuesday 16 October 2018 16:30 (20 minutes)

Presenter: RODRIGUEZ MATEOS, Felix (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP3/WP6A/WP6B/WP7

Contribution ID: 65 Type: not specified

Disconnectors within HL-LHC powering

Tuesday 16 October 2018 16:50 (20 minutes)

Presenter: YAMMINE, Samer (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP3/WP6A/WP6B/WP7

Contribution ID: 66 Type: not specified

General considerations for the crowbar design of the HL-LHC circuits

Tuesday 16 October 2018 17:10 (20 minutes)

Presenter: THIESEN, Hugues (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP3/WP6A/WP6B/WP7

Contribution ID: 68 Type: not specified

CLIQ and k-modulation feed-throughs

Tuesday 16 October 2018 17:30 (20 minutes)

Presenter: WILLIAMS, Lloyd Ralph (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP3/WP6A/WP6B/WP7

Contribution ID: **70** Type: **not specified**

US cold test summary of DQW prototype cavities

Wednesday 17 October 2018 11:00 (20 minutes)

Presenter: VERDÚ ANDRÉS, Silvia (Brookhaven National Laboratory BNL)

Session Classification: Wednesday AM - WP4

Contribution ID: 71 Type: not specified

LARP prototype RFD cavity processing, testing and measurements

Wednesday 17 October 2018 11:20 (20 minutes)

Presenter: DE SILVA, Subashini (Old Dominion University (US))

Session Classification: Wednesday AM - WP4

Contribution ID: **72** Type: **not specified**

CERN surface treatment infrastructure for RFD

Wednesday 17 October 2018 11:40 (20 minutes)

Presenter: MARQUES ANTUNES FERREIRA, Leonel (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - WP4

Contribution ID: 73 Type: not specified

Ad-hoc technical discussions for future contributions

Wednesday 17 October 2018 14:00 (2 hours)

Session Classification: Wednesday PM - WP4

Contribution ID: 74 Type: **not specified**

Beam gas curtain experimental programme

Tuesday 16 October 2018 17:10 (20 minutes)

Presenter: ZHANG, Hao (University of Liverpool/Cockcroft Institute)

Session Classification: Tuesday PM - WP13

Contribution ID: 75 Type: not specified

The beam gas curtain as an instrument for HL-LHC

Tuesday 16 October 2018 16:30 (20 minutes)

Presenter: VENESS, Raymond (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP13

Contribution ID: 76 Type: not specified

Beam gas interactions and acquisition

Tuesday 16 October 2018 16:50 (20 minutes)

Presenter: MAZZONI, Stefano (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP13

Contribution ID: 77 Type: **not specified**

Status of the beam gas vertex profile monitor development for HL-LHC

Tuesday 16 October 2018 17:30 (20 minutes)

Presenter: KIEFFER, Robert (University of London (GB))

Session Classification: Tuesday PM - WP13

Contribution ID: 78 Type: not specified

Strategy for magnetic measurements for new HL-LHC magnets

Wednesday 17 October 2018 11:00 (20 minutes)

Presenters: TODESCO, Ezio (CERN); FISCARELLI, Lucio (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - WP2/WP3/WP6B/WP7/WP12

Contribution ID: 79 Type: not specified

Status of the observations on flux jumps on Nb3Sn magnets

Wednesday 17 October 2018 11:20 (20 minutes)

Presenter: FISCARELLI, Lucio (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - WP2/WP3/WP6B/WP7/WP12

Contribution ID: **80** Type: **not specified**

Effects of flux jumps on emittance blow-up

Wednesday 17 October 2018 11:40 (20 minutes)

Presenter: COELLO DE PORTUGAL - MARTINEZ VAZQUEZ, Jaime Maria (Universitat Politecnica

Catalunya (ES))

Session Classification: Wednesday AM - WP2/WP3/WP6B/WP7/WP12

Contribution ID: 82 Type: not specified

Effect of beam screen shielding in QH and CLIQ discharge (+ IT quench)

Wednesday 17 October 2018 12:00 (20 minutes)

Presenter: VALETTE, Matthieu (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - WP2/WP3/WP6B/WP7/WP12

Contribution ID: 83 Type: not specified

Update of the expected radiation levels for HL-LHC

Wednesday 17 October 2018 11:00 (20 minutes)

Presenter: LERNER, Giuseppe (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - WP7/WP10

Contribution ID: 84 Type: not specified

Long term strategy for LHC DS cold diodes

Wednesday 17 October 2018 11:20 (20 minutes)

Presenter: D'ANGELO, Giorgio (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - WP7/WP10

Contribution ID: 85 Type: not specified

Diode radiation tests, setup and first results

Wednesday 17 October 2018 11:40 (20 minutes)

Presenter: MONTEUUIS, Arnaud (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - WP7/WP10

Contribution ID: 86 Type: not specified

Integration of the cold diode assembly in DFBX

Wednesday 17 October 2018 12:00 (20 minutes)

Presenter: LECLERCQ, Yann (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - WP7/WP10

Contribution ID: 87 Type: not specified

DQW HOM update & recent developments

Thursday 18 October 2018 11:00 (20 minutes)

Presenter: MITCHELL, James Alexander (Lancaster University (GB))

Session Classification: Thursday AM - WP4

Contribution ID: 88 Type: not specified

RFD HOMs and HOM couplers

Thursday 18 October 2018 11:20 (20 minutes)

Presenters: PARK, Hye Kyoung; LI, Zenghai (SLAC)

Session Classification: Thursday AM - WP4

Contribution ID: 89 Type: not specified

DQW & RFD PUs

Thursday 18 October 2018 11:40 (20 minutes)

Presenter: VERDÚ ANDRÉS, Silvia (Brookhaven National Laboratory BNL)

Session Classification: Thursday AM - WP4

Contribution ID: 91 Type: not specified

Thermal studies & measurements for SPS-DQW

Tuesday 16 October 2018 16:50 (20 minutes)

Presenters: CANO PLEITE, Eduardo (CERN); CARRA, Federico (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP4

Contribution ID: 92 Type: not specified

Status of E/O BPM development (HL-UK)

Wednesday 17 October 2018 11:20 (20 minutes)

Presenter: ARTECHE GONZALEZ, Alberto (University of London (GB))

Session Classification: Wednesday WP13

Contribution ID: 93 Type: not specified

Results from the upgraded head-tail monitor for instability and crab diagnostics as input for HL specifications

Wednesday 17 October 2018 11:00 (20 minutes)

Presenter: LEVENS, Tom (CERN)

Session Classification: Wednesday WP13

Contribution ID: 94 Type: not specified

Status of luminosity monitor design for HL-LHC

Wednesday 17 October 2018 11:40 (20 minutes)

Presenter: PALM, Marcus (University of London (GB))

Session Classification: Wednesday WP13

Contribution ID: 95 Type: not specified

Design options for the BLM ASIC

Wednesday 17 October 2018 12:00 (20 minutes)

Presenters: GIANGRANDE, Luca (CERN); MARTINA, Francesco (University of Liverpool (GB))

Session Classification: Wednesday WP13

Contribution ID: 96 Type: not specified

Experimental tests for BBLR compensation with wires in the LHC

Thursday 18 October 2018 14:00 (20 minutes)

Presenters: STERBINI, Guido (CERN); POYET, Axel (Universite Grenoble-Alpes (FR))

Session Classification: Thursday PM - WP2/WP5/WP13

Contribution ID: 97 Type: not specified

Possible design of a solid wire BBLR compensation

Thursday 18 October 2018 14:20 (20 minutes)

Presenter: BERTARELLI, Alessandro (CERN)

Session Classification: Thursday PM - WP2/WP5/WP13

Contribution ID: 98 Type: not specified

Simulations for wire BBLR compensation in HL-LHC

Thursday 18 October 2018 14:40 (20 minutes)

Presenter: SKOUFARIS, Kyriacos (University of Crete (GR))

Session Classification: Thursday PM - WP2/WP5/WP13

Contribution ID: 99 Type: not specified

Measuring beam size with the BGV –results from the demonstrator in Run2

Thursday 18 October 2018 15:00 (20 minutes)

Presenter: WÜRKNER, Benedikt (Vienna University of Technology (AT))

Session Classification: Thursday PM - WP2/WP5/WP13

Contribution ID: 101 Type: not specified

Specifications for the HL LHC BPM system

Thursday 18 October 2018 15:40 (20 minutes)

Presenter: WENDT, Manfred (CERN)

Session Classification: Thursday PM - WP2/WP5/WP13

Contribution ID: 103 Type: not specified

Industrial DQW pre-series status

Thursday 18 October 2018 14:20 (20 minutes)

Presenter: VALVERDE ALONSO, Nuria (CERN)

Session Classification: Thursday PM - WP4

Contribution ID: 104 Type: not specified

RFD manufacturing

Thursday 18 October 2018 12:00 (20 minutes)

Presenter: GARLASCHE, Marco (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP4

Contribution ID: 105 Type: not specified

Crab cavity tuning SPS results and HL-LHC

Tuesday 16 October 2018 15:20 (20 minutes)

Presenters: SWIESZEK, Joanna Sylwia (CERN); ARTOOS, Kurt (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP4/WP9/WP12/WP13

Contribution ID: 106 Type: not specified

Additive manufacturing for crabs

Wednesday 17 October 2018 12:00 (20 minutes)

Presenter: GERARD, Romain (CERN)

Session Classification: Wednesday AM - WP4

Contribution ID: 107 Type: not specified

Summary of the open points from WP11

Wednesday 17 October 2018 14:00 (20 minutes)

Presenter: SAVARY, Frederic (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP5/WP7/WP9/WP11

Contribution ID: 108 Type: not specified

Energy deposition from collimation losses in the DS region at P7

Wednesday 17 October 2018 14:20 (20 minutes)

Presenter: BAHAMONDE CASTRO, Cristina (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP5/WP7/WP9/WP11

Contribution ID: 109 Type: not specified

Cooling performance of the HL-LHC cells affected by the TCLD and 11T-dipole, including thermal assessment of 11T coil

Wednesday 17 October 2018 14:40 (20 minutes)

Presenters: VAN WEELDEREN, Rob (CERN); GROSSO XAVIER, Mario David (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP5/WP7/WP9/WP11

Contribution ID: 110 Type: not specified

Expected performance of 11T and MB dipoles considering the cooling performance

Wednesday 17 October 2018 15:00 (20 minutes)

Presenter: BOTTURA, Luca (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP5/WP7/WP9/WP11

Contribution ID: 111 Type: not specified

11T & trim in RB circuit - consequences for operation

Wednesday 17 October 2018 15:20 (20 minutes)

Presenter: MENTINK, Matthias (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP5/WP7/WP9/WP11

Contribution ID: 112 Type: not specified

Overview of 11T protection equipment by WP7

Wednesday 17 October 2018 15:40 (20 minutes)

Presenter: WOLLMANN, Daniel (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP5/WP7/WP9/WP11

HEL tests at RHIC: results

Contribution ID: 113 Type: not specified

HEL tests at RHIC: results

Wednesday 17 October 2018 16:30 (20 minutes)

Presenter: GARCIA MORALES, Hector (Royal Holloway University of London (RHUL))

Session Classification: Wednesday PM - WP2/WP3/WP5/WP7/WP13

Contribution ID: 114 Type: not specified

Latest FNAL developments on HEL

Wednesday 17 October 2018 17:10 (20 minutes)

Presenters: ROSSI, Adriana (CERN); GOBBI, Giorgia (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP2/WP3/WP5/WP7/WP13

Contribution ID: 115 Type: not specified

Latest results from electron beam simulations for the HEL

Wednesday 17 October 2018 17:30 (20 minutes)

Presenter: NIKIFOROV, Danila (Budker Institute of Nuclear Physics (RU))

Session Classification: Wednesday PM - WP2/WP3/WP5/WP7/WP13

Contribution ID: 116 Type: not specified

Hollow e-lens circuits

Wednesday 17 October 2018 16:50 (20 minutes)

Presenters: PERINI, Diego (CERN); KIRBY, Glyn (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP2/WP3/WP5/WP7/WP13

Contribution ID: 121 Type: not specified

Status of detection electronics for 11T protection including trim protection

Wednesday 17 October 2018 16:30 (20 minutes)

Presenter: STECKERT, Jens (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP5/WP7/WP9/WP11

Contribution ID: 122 Type: not specified

11T protection racks

Wednesday 17 October 2018 16:50 (20 minutes)

Presenter: CARRILLO, David (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP5/WP7/WP9/WP11

Contribution ID: 123 Type: not specified

Detection electronics results from SM18 11 T prototype tests

Wednesday 17 October 2018 17:10 (20 minutes)

Presenter: DE MATTEIS, Ernesto (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP5/WP7/WP9/WP11

Contribution ID: 124 Type: not specified

Reliability requirements for the 11T quench protection system

Wednesday 17 October 2018 17:30 (20 minutes)

Presenter: SOLLICH, Daniel

Session Classification: Wednesday PM - WP5/WP7/WP9/WP11

Contribution ID: 125 Type: not specified

Supervision interface of the 11T protection electronics

Wednesday 17 October 2018 17:50 (20 minutes)

Presenter: PODZORNY, Tomasz (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP5/WP7/WP9/WP11

Contribution ID: 126 Type: not specified

Emittance growth in the LHC and impact on HL-LHC performance

Thursday 18 October 2018 11:00 (20 minutes)

Presenters: EFTHYMIOPOULOS, Ilias (CERN); PAPADOPOULOU, Stefania (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP2/WP3/WP9/WP10

Contribution ID: 127 Type: not specified

Beam-beam simulation in the HL-LHC

Thursday 18 October 2018 11:20 (20 minutes)

Presenter: KARASTATHIS, Nikos (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP2/WP3/WP9/WP10

Contribution ID: 128 Type: not specified

Triplet cryostat design and measures to reduce impact of vibrations

Thursday 18 October 2018 11:40 (20 minutes)

Presenter: DUARTE RAMOS, Delio (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP2/WP3/WP9/WP10

Contribution ID: 129 Type: not specified

Impact of HL-LHC civil engineering work on the LHC: do we see it and what can we learn for HL-LHC

Thursday 18 October 2018 12:00 (20 minutes)

Presenters: GAMBA, Davide (CERN); SCHAUMANN, Michaela (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP2/WP3/WP9/WP10

Contribution ID: 130 Type: not specified

First results on superconducting magnet damage tests at 4K with beam

Thursday 18 October 2018 11:00 (20 minutes)

Presenter: WILL, Andreas (KIT - Karlsruhe Institute of Technology (DE))

Session Classification: Thursday AM - WP7/WP14

Contribution ID: 131 Type: not specified

First efforts on availability studies for new HL-LHC systems (hollow e-lens, sc. links, CC)

Thursday 18 October 2018 11:20 (20 minutes)

Presenter: APOLLONIO, Andrea (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP7/WP14

Contribution ID: 132 Type: not specified

FLUKA studies for TCDS, TCDQ and TDE

Thursday 18 October 2018 11:40 (20 minutes)

Presenter: LECHNER, Anton (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP7/WP14

Contribution ID: 133 Type: not specified

Thermo-mechanical calculations for TDE

Thursday 18 October 2018 12:00 (20 minutes)

Presenter: POLZIN, Tobias (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP7/WP14

Contribution ID: 134 Type: not specified

Thermo-mechanical calculations for TCDS and TCDQ

Thursday 18 October 2018 12:20 (20 minutes)

Presenter: NUIRY, Francois-Xavier (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP7/WP14

Contribution ID: 135 Type: not specified

UK-RFD infrastructure and tooling preparation

Thursday 18 October 2018 14:00 (20 minutes)

Presenter: JORDAN, Edward Stephen (STFC Daresbury Laboratory (GB))

Session Classification: Thursday PM - WP4

Contribution ID: 136 Type: not specified

RFD Crab Cavity contribution from the U.S. - Status, needs and plans

Thursday 18 October 2018 14:40 (20 minutes)

Presenter: RISTORI, Leonardo (Fermilab)

Session Classification: Thursday PM - WP4

Contribution ID: 137 Type: not specified

RFD (LHC-prototype) cryomodule

Thursday 18 October 2018 12:40 (20 minutes)

Presenter: CAPELLI, Teddy (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP4

Contribution ID: 138 Type: not specified

UK-DQW series cryostating strategy

Thursday 18 October 2018 15:00 (20 minutes)

Presenter: PATTALWAR, Shrikant Manowar (STFC Daresbury Laboratory (GB))

Session Classification: Thursday PM - WP4

Contribution ID: 139 Type: not specified

TRIUMF plans for RFD cryomodule assembly'

Thursday 18 October 2018 15:20 (20 minutes)

Presenter: LAXDAL, Robert (TRIUMF)

Session Classification: Thursday PM - WP4

Contribution ID: 140 Type: not specified

Status of beam screen / cold bore / interconnect / CWT design & production

Thursday 18 October 2018 11:00 (20 minutes)

Presenter: GARION, Cedric (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP3/WP8/WP12/WP13

Contribution ID: 141 Type: not specified

Vacuum system: tolerances, alignment strategies & tooling

Thursday 18 October 2018 11:20 (20 minutes)

Vacuum system: tolerances, align $\,\cdots$

Presenter: HANSEN, Jan (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP3/WP8/WP12/WP13

Contribution ID: 142 Type: not specified

In-situ coating during LS2, production & implementation perspectives for LS3

Thursday 18 October 2018 11:40 (20 minutes)

Presenter: COSTA PINTO, Pedro (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP3/WP8/WP12/WP13

Contribution ID: 143 Type: not specified

TE-VSC contributions to HL project during LS2

Thursday 18 October 2018 12:00 (20 minutes)

Presenter: SANTOS, Orlando (Universidade de Lisboa (PT))

Session Classification: Thursday AM - WP3/WP8/WP12/WP13

Contribution ID: 144 Type: not specified

New VAX area

Thursday 18 October 2018 12:20 (20 minutes)

Presenter: PEREZ ESPINOS, Jaime (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP3/WP8/WP12/WP13

Contribution ID: 145 Type: not specified

Status of the tungsten shielded BPM design for the inner triplets

Thursday 18 October 2018 15:20 (20 minutes)

Presenter: KRUPA, Michal (CERN)

Session Classification: Thursday PM - WP2/WP5/WP13

Contribution ID: 146 Type: not specified

IP displacement and IC misalignment effects on the triplet radiation load

Thursday 18 October 2018 12:20 (20 minutes)

Presenter: SABATE GILARTE, Marta (Universidad de Sevilla (ES))

Session Classification: Thursday AM - WP2/WP3/WP9/WP10

Contribution ID: 148 Type: not specified

Crab cavity failures: lessons learnt from SPS beam tests and consequences for HL-LHC

Thursday 18 October 2018 14:00 (20 minutes)

Presenter: LINDSTROM, Bjorn Hans Filip (Uppsala University (SE))

Session Classification: Thursday PM - WP5/WP7/WP8/WP10

Contribution ID: 149 Type: not specified

Proton scattering and losses in HL-LHC

Thursday 18 October 2018 14:20 (20 minutes)

Presenter: OLSEN, Veronica (CERN)

Session Classification: Thursday PM - WP5/WP7/WP8/WP10

Contribution ID: 151 Type: not specified

Results of radiation tests with HL-LHC detection electronics and quench heater power supplies

Thursday 18 October 2018 14:40 (20 minutes)

Presenter: SPASIC, Jelena (CERN)

Session Classification: Thursday PM - WP5/WP7/WP8/WP10

Contribution ID: 152 Type: not specified

HL-LHC operation impacting existing LHC protection systems

Thursday 18 October 2018 15:00 (20 minutes)

Presenter: DENZ, Reiner (CERN)

Session Classification: Thursday PM - WP5/WP7/WP8/WP10

Contribution ID: 153 Type: not specified

Status of the HL-LHC LS2 radiation qualifications and LS3 radiation-tolerant designs

Thursday 18 October 2018 15:20 (20 minutes)

Presenter: GARCIA ALIA, Ruben (CERN)

Session Classification: Thursday PM - WP5/WP7/WP8/WP10

Contribution ID: 154 Type: not specified

Safety for cryogenic equipment and crab cryomodule: lessons learned with the prototype and future application in the LHC

Thursday 18 October 2018 12:20 (20 minutes)

Presenter: DASSA, Luca (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP4

Contribution ID: 155 Type: not specified

Discussion - Cryostat interfaces & documentation

Thursday 18 October 2018 15:40 (20 minutes)

Session Classification: Thursday PM - WP4

Contribution ID: 160 Type: not specified

Thermal qualification of the HL-LHC beam screens for the inner triplets

Wednesday 17 October 2018 18:00 (20 minutes)

Presenters: TAVARES, Patricia (CERN); KOETTIG, Torsten (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP3

US-AUP: ready for construction

Contribution ID: 162 Type: not specified

US-AUP: ready for construction

Tuesday 16 October 2018 09:30 (20 minutes)

Presenter: APOLLINARI, Giorgio (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Session Classification: Plenary session - Tuesday AM

Contribution ID: 163 Type: not specified

Status of D1 short models

Thursday 18 October 2018 14:00 (25 minutes)

Presenter: NAKAMOTO, Tatsushi

Session Classification: Thursday PM - WP3: D1 & Q4

Contribution ID: 164 Type: not specified

Plans for D1 prototype and series

Thursday 18 October 2018 14:25 (15 minutes)

Presenter: NAKAMOTO, Tatsushi

Session Classification: Thursday PM - WP3: D1 & Q4

Contribution ID: 165 Type: not specified

Status of D1 documentation

Thursday 18 October 2018 14:40 (10 minutes)

Presenter: MUSSO, Andrea (CERN)

Session Classification: Thursday PM - WP3: D1 & Q4

Contribution ID: 166 Type: not specified

Status of D2 short models

Wednesday 17 October 2018 14:00 (30 minutes)

Presenter: FARINON, Stefania (INFN e Universita Genova (IT))

Session Classification: Wednesday PM - WP3

Contribution ID: 167 Type: not specified

Plan for D2 prototype and series

Wednesday 17 October 2018 14:30 (10 minutes)

Presenter: FABBRICATORE, Pasquale (INFN e Universita Genova (IT))

Session Classification: Wednesday PM - WP3

Contribution ID: 168 Type: not specified

Status of D2 documentation and cold mass integration

Wednesday 17 October 2018 14:40 (15 minutes)

Presenter: FOUSSAT, Arnaud Pascal (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP3

Contribution ID: 169 Type: not specified

Short model and prototype program of MCBRD at CERN

Wednesday 17 October 2018 15:10 (30 minutes)

Presenter: DE RIJK, Gijs (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP3

Contribution ID: 170 Type: not specified

Short model, prototype and series program of MCBRD in China

Wednesday 17 October 2018 15:40 (20 minutes)

Presenter: XU, Qingjin (IHEP)

Session Classification: Wednesday PM - WP3

Contribution ID: 171 Type: not specified

Construction of MQYYM

Thursday 18 October 2018 14:50 (20 minutes)

Presenter: FELICE, Helene (Université Paris-Saclay (FR))

Session Classification: Thursday PM - WP3: D1 & Q4

Contribution ID: 172 Type: not specified

Technical points on advancement of MQYYP (QUACO)

Thursday 18 October 2018 15:10 (20 minutes)

Presenter: SIMON, Damien (Université Paris-Saclay (FR))

Session Classification: Thursday PM - WP3: D1 & Q4

Contribution ID: 174 Type: not specified

Ad-hoc technical discussions for future contributions (part 2)

Wednesday 17 October 2018 16:30 (1h 10m)

Session Classification: Wednesday PM - WP4

Contribution ID: 175 Type: not specified

Advancement on MCBXFB prototype

Thursday 18 October 2018 11:00 (30 minutes)

Presenter: GARCIA MATOS, Jesus Angel

Session Classification: Thursday AM - WP3

Contribution ID: 176 Type: not specified

Activities on MCBXFB to be carried at CERN and general status of documentation

Thursday 18 October 2018 11:30 (15 minutes)

Presenter: PEREZ, Juan Carlos (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP3

Contribution ID: 177 Type: not specified

Plans for MCBXF second prototype and series

Thursday 18 October 2018 11:45 (15 minutes)

Presenter: TORAL, Fernando (Centro de Investigaciones Energéti cas Medioambientales y Tecno)

Session Classification: Thursday AM - WP3

Contribution ID: 178 Type: not specified

Status of High Order corrector prototype program

Thursday 18 October 2018 12:00 (25 minutes)

Presenter: STATERA, Marco (INFN Milano - LASA)

Session Classification: Thursday AM - WP3

Contribution ID: 179 Type: not specified

Plans for the High Order corrector series

Thursday 18 October 2018 12:25 (20 minutes)

Presenter: SORBI, Massimo (Milan University & INFN-LASA)

Session Classification: Thursday AM - WP3

Contribution ID: 180 Type: not specified

Status of documentation of High Order correctors

Thursday 18 October 2018 12:45 (15 minutes)

Presenter: MUSSO, Andrea (CERN)

Session Classification: Thursday AM - WP3

D2 cooling

Contribution ID: 181 Type: not specified

D2 cooling

Wednesday 17 October 2018 14:55 (15 minutes)

Presenter: PERIN, Antonio (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP3

Contribution ID: 183 Type: not specified

Summary of MQXF short model test results

Tuesday 16 October 2018 14:00 (20 minutes)

Presenter: MANGIAROTTI, Franco Julio (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP3

Contribution ID: 184 Type: not specified

Status of second prototype test (remote connection)

Tuesday 16 October 2018 14:20 (20 minutes)

Presenter: MURATORE, Joseph F (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Tuesday PM - WP3

Contribution ID: 185 Type: not specified

Status and plan of MQXFA magnet

Tuesday 16 October 2018 14:40 (20 minutes)

Presenter: AMBROSIO, Giorgio (Fermilab)

Session Classification: Tuesday PM - WP3

Contribution ID: 186 Type: not specified

Status and plan of MQXFA cold mass

Tuesday 16 October 2018 15:00 (20 minutes)

Presenter: FEHER, Sandor (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Session Classification: Tuesday PM - WP3

Contribution ID: 187 Type: not specified

Status and plan of MQXFB magnet

Tuesday 16 October 2018 15:20 (20 minutes)

Presenter: LACKNER, Friedrich (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP3

Contribution ID: 188 Type: not specified

Status and plan of MQXFB cold mass and cryostat

Tuesday 16 October 2018 15:40 (20 minutes)

Presenters: PRIN, Herve (CERN); DUARTE RAMOS, Delio (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP3

Contribution ID: 189 Type: not specified

Electrical QA to coil parts

Wednesday 17 October 2018 16:30 (30 minutes)

Presenter: MARINOZZI, Vittorio (FNAL)

Session Classification: Wednesday PM - WP3

Contribution ID: 190 Type: not specified

Expansion loop

Wednesday 17 October 2018 17:00 (30 minutes)

Presenters: BOSSERT, Rodger (Fermi National Accelerator Laboratory); PRIN, Herve (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP3

Contribution ID: 191 Type: not specified

Cold bore and beam screen

Wednesday 17 October 2018 17:30 (30 minutes)

Presenter: FERRACIN, Paolo (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP3

Contribution ID: 193 Type: not specified

Beam dynamics simulations in electron lens test stand

Wednesday 17 October 2018 17:50 (20 minutes)

Presenter: SADOVICH, Sergey (CERN)

Session Classification: Wednesday PM - WP2/WP3/WP5/WP7/WP13

Contribution ID: 194 Type: not specified

Status of HL-UK and future prospects

Tuesday 16 October 2018 14:00 (20 minutes)

Presenter: APPLEBY, Robert Barrie (University of Manchester (GB))

Session Classification: Tuesday PM - WP5

Contribution ID: 195 Type: not specified

Run III layout and performance for protons

Tuesday 16 October 2018 14:20 (20 minutes)

Presenter: MEREGHETTI, Alessio (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP5

Contribution ID: 196 Type: not specified

Run III layout and performance for lead ions

Tuesday 16 October 2018 14:40 (20 minutes)

Presenter: FUSTER MARTINEZ, Nuria (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP5

Contribution ID: 197 Type: not specified

Characterization of graphitic materials for HL-LHC: status and planning

Tuesday 16 October 2018 15:00 (20 minutes)

Presenter: ACCETTURA, Carlotta (Politecnico di Milano (IT))

Session Classification: Tuesday PM - WP5

Contribution ID: 198 Type: not specified

Status of irradiation tests at BNL

Presenter: CALVIANI, Marco (CERN)

Session Classification: Tuesday PM - WP5

Contribution ID: 199 Type: not specified

Review of halo measurements at LHC with collimator scans

Tuesday 16 October 2018 15:20 (20 minutes)

Presenter: RACANO, Paola (Sapienza Universita e INFN, Roma I (IT))

Session Classification: Tuesday PM - WP5

Contribution ID: 200 Type: not specified

MD visit

Wednesday 17 October 2018 12:20 (20 minutes)

Presenter: VERDÚ ANDRÉS, Silvia (Brookhaven National Laboratory BNL)

Session Classification: Wednesday AM - WP4

Contribution ID: 201 Type: not specified

Results on a-C tubes subjected to synchrotron irradiation

Thursday 18 October 2018 12:40 (20 minutes)

Presenter: KRASNOV, Alexandre (Budker Institute of Nuclear Physics (BINP))

Session Classification: Thursday AM - WP3/WP8/WP12/WP13