# 20th Annual RDMS CMS Collaboration Conference

# **Report of Contributions**

Contribution ID: 1 Type: not specified

## **CMS Experiment Status**

Wednesday 12 September 2018 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** BORRAS, Kerstin (DESY / RWTH Aachen University)

Session Classification: Physics Results

Contribution ID: 2 Type: not specified

## **Recent CMS Highlights and Prospects**

Wednesday 12 September 2018 10:30 (30 minutes)

Presenter: RAHATLOU, Shahram (Sapienza Universita e INFN, Roma I (IT))

Session Classification: Physics Results

Contribution ID: 3 Type: not specified

# Measuring Higgs properties at LHC and beyond

Wednesday 12 September 2018 10:00 (30 minutes)

**Presenter:** TONELLI, Guido (Universita degli Studi di Pisa-INFN, Sezione di Pisa-Unknown)

Session Classification: Physics Results

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

# Search for a narrow mu+mu- state produced in association with b-quark

Wednesday 12 September 2018 11:30 (20 minutes)

**Presenter:** GAVRILOV, Vladimir (Institute for Theoretical and Experimental Physics (RU))

Session Classification: Physics Results

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

## **B Physics Parking Program in CMS**

Wednesday 12 September 2018 11:50 (30 minutes)

Presenter: LANDSBERG, Greg (Brown University (US))

Session Classification: Physics Results

Contribution ID: 6 Type: **not specified** 

# Search for a new physics with the CMS detector at the LHC

Wednesday 12 September 2018 12:20 (30 minutes)

Presenter: SAVINA, Mariia (Joint Institute for Nuclear Research (RU))

Session Classification: Physics Results

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

# **Top Quark Physics**

Wednesday 12 September 2018 16:30 (30 minutes)

Presenter: BOOS, Eduard (M.V. Lomonosov Moscow State University (RU))

Session Classification: Physics Results

Contribution ID: 8 Type: not specified

# **Dimuon Physics at CMS**

Wednesday 12 September 2018 14:30 (20 minutes)

Presenter: LANEV, Alexander (Joint Institute for Nuclear Research (RU))

Session Classification: Physics Results

Contribution ID: 9 Type: not specified

# Angular distributions of Drell-Yan events at CMS

Wednesday 12 September 2018 14:50 (20 minutes)

Presenter: GORBUNOV, Ilya (Joint Institute for Nuclear Research (RU))

Session Classification: Physics Results

Contribution ID: 10 Type: not specified

# NLO and FSR NNLO Radiative Corrections for Drell-Yan Processes at LHC

Wednesday 12 September 2018 15:10 (20 minutes)

Presenter: ZYKUNOV, Vladimir (Joint Institute for Nuclear Research (RU))

Session Classification: Physics Results

Contribution ID: 11 Type: not specified

# Search for WR and Heavy Neutrino in CMS

Wednesday 12 September 2018 15:30 (20 minutes)

Presenter: KIRSANOV, Mikhail (Russian Academy of Sciences (RU))

Session Classification: Physics Results

Contribution ID: 12 Type: not specified

#### Electroweak Mixing at CMS today and after Phase 2 Upgrade

Wednesday 12 September 2018 15:50 (20 minutes)

Presenter: TLISOV, Danila (Russian Academy of Sciences (RU))

Session Classification: Physics Results

Contribution ID: 13 Type: not specified

## **Heavy Flavor Spectroscopy at CMS**

Presenter: CHISTOV, Ruslan (National Research Nuclear University MEPhI (RU))

Session Classification: Physics Results

Contribution ID: 14 Type: not specified

## Study of P-wave B0s States at CMS

Wednesday 12 September 2018 17:00 (20 minutes)

Presenter: POLIKARPOV, Sergey (National Research Nuclear University MEPhI (RU))

Session Classification: Physics Results

Contribution ID: 15 Type: not specified

## Measurement of Z+c-jet Inclusive Cross-Section

Wednesday 12 September 2018 17:20 (20 minutes)

Presenter: STEPENNOV, Anton (Institute for Theoretical and Experimental Physics (RU))

Session Classification: Physics Results

Contribution ID: 16 Type: not specified

# Forward Rapidity Gap Distribution in pPb Collisions at 8 TeV

Presenter: KUZNETSOVA, Katerina (Petersburg Nuclear Physics Institut (RU))

Session Classification: Physics Results

Contribution ID: 17 Type: not specified

# Presentation of Russian edition of Higgs Discovery Article

**Presenter:** TONELLI, Guido (Universita degli Studi di Pisa-INFN, Sezione di Pisa-Unknown)

Session Classification: Physics Results

Opening

Contribution ID: 18 Type: not specified

## **Opening**

Wednesday 12 September 2018 09:00 (30 minutes)

**Presenters:** YULDASHEV, Bekhzod (Joint Institute for Nuclear Research (RU)); GOLUTVIN, Igor (Joint Institute for Nuclear Research (RU)); BORRAS, Kerstin (DESY / RWTH Aachen University); OF-FICIAL REPRESENTATIVES; MATVEEV, Viktor (Joint Institute for Nuclear Research (RU))

**Session Classification:** Physics Results

Contribution ID: 19 Type: not specified

#### LHC Performance and Overview of the HL-LHC

Thursday 13 September 2018 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** BRUNING, Oliver (CERN)

Session Classification: Future Physics

Contribution ID: 20 Type: not specified

## **Beyond LHC: Future Circular Colliders**

Thursday 13 September 2018 09:30 (40 minutes)

**Presenter:** ZIMMERMANN, Frank (CERN)

Session Classification: Future Physics

Contribution ID: 21 Type: not specified

#### **Discussion on Future Machines**

Thursday 13 September 2018 10:10 (20 minutes)

Session Classification: Future Physics

Contribution ID: 22 Type: not specified

# What makes us think that there is physics beyond the Standard model

Thursday 13 September 2018 11:00 (40 minutes)

**Presenter:** KAZAKOV, Dmitry (JINR)

Session Classification: Future Physics

Contribution ID: 23 Type: not specified

#### BSM vs. Nature

Thursday 13 September 2018 11:40 (30 minutes)

**Presenter:** WEILER, Andreas (Technische Universität Muenchen (DE))

Session Classification: Future Physics

Contribution ID: 24 Type: not specified

# Naturalness of Standard model and Higgs boson

Thursday 13 September 2018 12:10 (20 minutes)

Presenter: Prof. KIM, Victor (Petersburg Nuclear Physics Institute - PNPI NRC KI, Gatchina &

SPbPU, St. Petersburg)

Session Classification: Future Physics

Contribution ID: 25 Type: not specified

# Mass of the Higgs boson: a possible tool to measure the non-naturalness of SM

Thursday 13 September 2018 12:30 (20 minutes)

Presenter: GOUZEVITCH, Maxime (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: Future Physics

Contribution ID: 26 Type: not specified

## Calibration of HE phase 1 calorimeter.

Thursday 13 September 2018 14:30 (20 minutes)

Presenter: GAVRILOV, Vladimir (Institute for Theoretical and Experimental Physics (RU))

Session Classification: Upgrade

Contribution ID: 27 Type: not specified

# HCAL energy scale calibration with isolated hadrons in 2017

Thursday 13 September 2018 14:50 (20 minutes)

Presenter: CHADEEVA, Marina (National Research Nuclear University MEPhI (RU))

Session Classification: Upgrade

Contribution ID: 28 Type: not specified

# The Study of CMS CSC Spatial Resolution and Operation in Extreme Radiation & High Rate Conditions

Thursday 13 September 2018 15:10 (20 minutes)

Presenters: PERELYGIN, Victor (Joint Institute for Nuclear Research (RU)); PALCHIK, Vladimir

(Joint Institute for Nuclear Research (RU))

Session Classification: Upgrade

Contribution ID: 29 Type: not specified

# Overview of the CMS BCML beam loss monitoring system and the pCVD diamond modification technology

Thursday 13 September 2018 15:30 (20 minutes)

**Presenter:** OKHOTNIKOV, Vitalii (National Research Tomsk Polytechnic University (RU))

Session Classification: Upgrade

Contribution ID: 30 Type: not specified

# The Large Hadron Collider and other high energy microscopes

Friday 14 September 2018 11:00 (1 hour)

Presenter: TENCHINI, Roberto (INFN Sezione di Pisa, Universita' e Scuola Normale Superiore,

P)

Session Classification: Samarkand Public Lecture

Contribution ID: 31 Type: not specified

## **Nuclear and Particle Physics in Uzbekistan**

Friday 14 September 2018 12:00 (40 minutes)

Presenter: YULDASHEV, Bekhzod (Joint Institute for Nuclear Research (RU))

Session Classification: Samarkand Public Lecture

Contribution ID: 32 Type: not specified

# **Conference Closing**

Saturday 15 September 2018 14:00 (20 minutes)

Contribution ID: 33 Type: not specified

# The Phase II Upgrade of CMS

Saturday 15 September 2018 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** CARLIN, Roberto (Universita e INFN, Padova (IT))

Session Classification: HGCAL

Contribution ID: 34 Type: not specified

# CMS Calorimetry at very forward rapidity

Saturday 15 September 2018 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** DE BARBARO, Pawel (University of Rochester (US))

Session Classification: HGCAL

Contribution ID: 35 Type: not specified

# HGCAL challenges after approval: towards engineering and construction

Saturday 15 September 2018 10:00 (30 minutes)

Presenter: SEFKOW, Felix (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE))

Session Classification: HGCAL

20th Annual RD  $\,\cdots\,$  / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 36 Type: not specified

#### Discussion

Saturday 15 September 2018 10:30 (30 minutes)

Session Classification: HGCAL

Contribution ID: 37 Type: not specified

# Radiation damage study of SiPMs for the CMS BH HGCAL

Saturday 15 September 2018 11:30 (20 minutes)

Presenter: MUSIENKO, Yuri (Northeastern University (Boston) & INR (Moscow))

Session Classification: HGCAL

Contribution ID: 38 Type: not specified

### Radiation damage of SiPM in neutron fields

Saturday 15 September 2018 11:50 (20 minutes)

Presenter: ZAMYATIN, Nikolai (Joint Inst. for Nuclear Research (RU))

Session Classification: HGCAL

Contribution ID: 39 Type: not specified

### Investigatios of scintillators for HGCal

Saturday 15 September 2018 12:10 (20 minutes)

Presenter: AFANASYEV, Sergey (Joint Institute for Nuclear Research (RU))

Session Classification: HGCAL

Contribution ID: 40 Type: not specified

# Scintillator macrotiles -possible mechanical concept for HGCAL

Saturday 15 September 2018 12:30 (20 minutes)

Presenter: ERSHOV, Iouri (Joint Institute for Nuclear Research (RU))

Session Classification: HGCAL

Contribution ID: 41

Type: not specified

# ISMA development radiation hardness detectors for HEP, resources and capabilities

Saturday 15 September 2018 12:50 (20 minutes)

Presenter: BOYARYNTSEV, Andriy (Inst. for Scint. Materials of Nat. Acad. of Science of Ukraine

)

Session Classification: HGCAL

Contribution ID: 42 Type: not specified

# A possibility of RDMS participation in scintillator module production

Saturday 15 September 2018 13:30 (20 minutes)

Presenter: Prof. MALAKHOV, Alexandre (Joint Institute for Nuclear Research (RU))

Session Classification: HGCAL

20th Annual RD  $\,\cdots\,$  / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 43 Type: not specified

#### Discussion

Saturday 15 September 2018 13:50 (10 minutes)

Session Classification: HGCAL

Contribution ID: 44 Type: **not specified** 

### **Status and Prospects of CMS**

Thursday 13 September 2018 16:20 (30 minutes)

**Presenter:** BUTLER, Joel (CMS)

Session Classification: Future Physics

Contribution ID: 45 Type: not specified

### The physics potential of HL-LHC

Thursday 13 September 2018 16:50 (30 minutes)

Presenter: MAZUMDAR, Kajari (Tata Inst. of Fundamental Research (IN))

Session Classification: Future Physics

Contribution ID: 46 Type: not specified

### LHC as gamma-gamma collider

Thursday 13 September 2018 17:20 (30 minutes)

**Presenter:** VYSOTSKIY, Mikhail

Session Classification: Future Physics

Contribution ID: 47 Type: **not specified** 

### Fermilab program: status and plans

Thursday 13 September 2018 17:50 (30 minutes)

Fermilab program: status and plans

Presenter: DENISOV, Dmitri (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Session Classification: Future Physics

Contribution ID: 48 Type: not specified

### **Discussion on Future Physics**

Thursday 13 September 2018 18:20 (30 minutes)

Session Classification: Future Physics

Contribution ID: 49 Type: not specified

# Presentation of Russian edition of Higgs Discovery article

Wednesday 12 September 2018 17:40 (20 minutes)

**Presenter:** TONELLI, Guido (Universita degli Studi di Pisa-INFN, Sezione di Pisa-Unknown)

Session Classification: Book Presentation

Contribution ID: **50** Type: **not specified** 

# Stable and unstable radiation defects in plastic scintillators

Saturday 15 September 2018 13:10 (20 minutes)

Presenter: Dr IBRAGIMOVA, Elvira (INP)

Session Classification: HGCAL