12th ALICE ITS upgrade, MFT and O2 Asian Workshop

Report of Contributions

Welcome address

Contribution ID: 60 Type: not specified

Welcome address

Monday 19 November 2018 10:00 (10 minutes)

Presenter: Prof. HYEWOOK (VICE PRESIDENT), Won

Session Classification: Session 1 - General

Contribution ID: 61 Type: not specified

Official opening of the workshop

Monday 19 November 2018 10:10 (15 minutes)

Author: YOON, Jin Hee (Inha University (KR))

Presenter: YOON, Jin Hee (Inha University (KR))

Session Classification: Session 1 - General

Contribution ID: 62 Type: not specified

Programme Overview

Monday 19 November 2018 10:25 (10 minutes)

Author: MUSA, Luciano (CERN)

Presenter: MUSA, Luciano (CERN)

Session Classification: Session 1 - General

Contribution ID: 63 Type: not specified

ITS Project status

Monday 19 November 2018 10:35 (35 minutes)

Author: MUSA, Luciano (CERN)

Presenter: MUSA, Luciano (CERN)

Session Classification: Session 1 - General

Contribution ID: 64 Type: not specified

MFT Project status

Monday 19 November 2018 11:10 (35 minutes)

Author: TIEULENT, Raphael (IPN-Lyon, CNRS/IN2P3, Université de Lyon)

Presenter: TIEULENT, Raphael (IPN-Lyon, CNRS/IN2P3, Université de Lyon)

Session Classification: Session 1 - General

Contribution ID: 65 Type: not specified

O2 Project status

Author: VANDE VYVRE, Pierre (CERN)

Presenter: VANDE VYVRE, Pierre (CERN)

Session Classification: Session 1 - General

Contribution ID: 66 Type: not specified

Pixel Chip Production and Series Test

Author: MAGER, Magnus (CERN)

Presenter: MAGER, Magnus (CERN)

Session Classification: Session 2 - ITS and MFT

Contribution ID: 67 Type: not specified

Pixel Chip Series Test - Yonsei

Monday 19 November 2018 13:30 (25 minutes)

Author: KWON, Youngil (Yonsei University (KR))

Presenter: KIM, Taejun (Yonsei University (KR))

Session Classification: Session 2 - ITS and MFT

Contribution ID: 68 Type: not specified

Update on activties at SUT and SLRI

Monday 19 November 2018 13:55 (25 minutes)

Author: POONSAWAT, Wanchaloem (Suranaree University of Technology (1), Rajamangala University of Technology Isan (2))

Co-author: LAOJAMNONGWONG, Natthawut (Suranaree University of Technology (TH))

Presenters: LAOJAMNONGWONG, Natthawut (Suranaree University of Technology (TH)); POON-SAWAT, Wanchaloem (Suranaree University of Technology (1), Rajamangala University of Technology Isan (2))

Session Classification: Session 2 - ITS and MFT

Contribution ID: 69 Type: not specified

MFT Ladder Assembly Status

Monday 19 November 2018 14:20 (25 minutes)

Author: Mr VUILLEMIN, Cyrille (Université Paris-Saclay (FR))

Presenter: Mr VUILLEMIN, Cyrille (Université Paris-Saclay (FR))

Session Classification: Session 2 - ITS and MFT

Contribution ID: **70** Type: **not specified**

MFT Disk/cone production and survey procedure

Monday 19 November 2018 14:45 (25 minutes)

Author: BOUVIER, Stephane (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Presenter: BOUVIER, Stephane (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: Session 2 - ITS and MFT

Contribution ID: 71 Type: not specified

ITS OB HIC Production - Status & Plans

Monday 19 November 2018 15:40 (25 minutes)

Author: MANZARI, Vito (INFN - Bari)

Presenter: MANZARI, Vito (INFN - Bari)

Session Classification: Session 3 - ITS and MFT

Contribution ID: 72 Type: not specified

ITS OB HIC Production Test & QA(Remotely)

Monday 19 November 2018 16:05 (25 minutes)

Author: KEIL, Markus (CERN)

Presenter: KEIL, Markus (CERN)

Session Classification: Session 3 - ITS and MFT

Contribution ID: 73 Type: not specified

ITS OB HIC Production QA (Remotely)

Monday 19 November 2018 16:30 (25 minutes)

Author: RIEDLER, Petra (CERN)

Presenter: RIEDLER, Petra (CERN)

Session Classification: Session 3 - ITS and MFT

12th ALICE ITS \cdots / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 74 Type: **not specified**

Discussion

Monday 19 November 2018 17:10 (20 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: Session 3 - ITS and MFT

Contribution ID: 75 Type: not specified

ITS OB HIC Produciton - Pusan/Inha

Tuesday 20 November 2018 09:00 (30 minutes)

Author: EUM, Jongsik (Pusan National University (KR))

Presenter: EUM, Jongsik (Pusan National University (KR))

Session Classification: Session 4 - ITS and MFT

Contribution ID: 76 Type: not specified

ITS OB HIC Produciton - Wuhan

Tuesday 20 November 2018 09:30 (30 minutes)

Author: WANG, Yaping (Central China Normal University CCNU (CN))

Presenter: WANG, Yaping (Central China Normal University CCNU (CN))

Session Classification: Session 4 - ITS and MFT

12th ALICE ITS \cdots / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 77 Type: **not specified**

Discussion

Tuesday 20 November 2018 10:00 (15 minutes)

Author: ALL

Presenter: ALL

Session Classification: Session 4 - ITS and MFT

Contribution ID: 78 Type: not specified

ITS Readout Electronics and Power Distribution (Remotely)

Tuesday 20 November 2018 10:45 (25 minutes)

Author: GIUBILATO, Piero (Universita e INFN, Padova (IT))

Presenter: GIUBILATO, Piero (Universita e INFN, Padova (IT))

Session Classification: Session 5 - ITS and MFT

Contribution ID: 79 Type: not specified

MFT Readout Electronics and Power Distribution

Tuesday 20 November 2018 11:10 (25 minutes)

Author: MARCHISONE, Massimiliano (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Presenter: MARCHISONE, Massimiliano (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: Session 5 - ITS and MFT

Contribution ID: 80 Type: not specified

MFT Activities at CCNU

Tuesday 20 November 2018 11:35 (25 minutes)

Presenter: FANG, Ni (CCNU)

Session Classification: Session 5 - ITS and MFT

Contribution ID: 83 Type: not specified

DCS Status & Plans

Tuesday 20 November 2018 13:30 (30 minutes)

Author: CHOCHULA, Peter (CERN)

Presenter: CHOCHULA, Peter (CERN)

Session Classification: Session 6 - Detector and O2 Readout and Control

Contribution ID: 84 Type: not specified

ITS DCS Status

Tuesday 20 November 2018 14:00 (25 minutes)

Author: MARTINENGO, Paolo (CERN)

Presenter: MARTINENGO, Paolo (CERN)

Session Classification: Session 6 - Detector and O2 Readout and Control

Contribution ID: 85 Type: not specified

MFT DCS Status

Tuesday 20 November 2018 14:25 (25 minutes)

Authors: KWON, Minjae (Pusan National University (KR)); OYA, Motomi (Hiroshima Univer-

sity)

Presenter: OYA, Motomi (Hiroshima University)

Session Classification: Session 6 - Detector and O2 Readout and Control

Contribution ID: 86 Type: not specified

Update on the detector read-out and CRU firmware

Tuesday 20 November 2018 14:50 (25 minutes)

Author: COSTA, Filippo (CERN)

Presenter: COSTA, Filippo (CERN)

Session Classification: Session 6 - Detector and O2 Readout and Control

Contribution ID: 87 Type: not specified

CRU TPC User Logic

Author: TBC

Presenter: TBC

Session Classification: Session 7 - Detector and O2 Readout and Control

Contribution ID: 88 Type: not specified

CRU core firmawe

Tuesday 20 November 2018 16:05 (20 minutes)

Author: BOURRION, Olivier (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Co-author: COSTA, Filippo (CERN)

Presenters: COSTA, Filippo (CERN); BOURRION, Olivier (Centre National de la Recherche Scien-

tifique (FR))

Session Classification: Session 7 - Detector and O2 Readout and Control

Contribution ID: 89 Type: not specified

Commissiong of ITS R/O system

Tuesday 20 November 2018 15:15 (20 minutes)

Author: MAGER, Magnus (CERN)

Presenter: MAGER, Magnus (CERN)

Session Classification: Session 6 - Detector and O2 Readout and Control

Contribution ID: 90 Type: not specified

Online System for ITS Commissioning(Remotely, Local Time:8:45)

Tuesday 20 November 2018 16:50 (25 minutes)

Author: CHAPELAND, Sylvain (CERN)

Presenter: CHAPELAND, Sylvain (CERN)

Session Classification: Session 7 - Detector and O2 Readout and Control

Contribution ID: 91 Type: not specified

Data Acquisition Modeling for a PCI Card in O2 Front-end Electronics Using Queuing Theory

Tuesday 20 November 2018 17:15 (20 minutes)

Author: CHEANSUNAN, Purimpat (King Mongkut's University of Technology Thonburi (KMUTT) (TH))

Presenter: CHEANSUNAN, Purimpat (King Mongkut's University of Technology Thonburi (KMUTT) (TH))

Session Classification: Session 7 - Detector and O2 Readout and Control

O2 Control

Contribution ID: 92 Type: not specified

O2 Control

Wednesday 21 November 2018 09:40 (30 minutes)

Author: MRNJAVAC, Teo (CERN)

Presenter: MRNJAVAC, Teo (CERN)

Session Classification: Session 8 - O2 Control, configuration and monitoring

Contribution ID: 93 Type: not specified

Improving System Performance Through Log Analytics, Abnormality Detection, and Task Scheduling (Remotely)

Wednesday 21 November 2018 09:20 (20 minutes)

Author: SANSAENGTHAM, Baramee (KMUTT)

Presenter: SANSAENGTHAM, Baramee (KMUTT)

Session Classification: Session 8 - O2 Control, configuration and monitoring

Contribution ID: 94 Type: **not specified**

An update on Configuration, Logging and Monitoring

Wednesday 21 November 2018 09:00 (20 minutes)

Author: MRNJAVAC, Teo (CERN)

Presenter: MRNJAVAC, Teo (CERN)

Session Classification: Session 8 - O2 Control, configuration and monitoring

Contribution ID: 95 Type: not specified

Data Acquisition Modeling of PCI Card in O2 Front-end Electronics Using Queuing Theory for Performance Analysis and Improvement

Presenter: Mr CHEANSUNAN, Purimpat (KMUTT)

Session Classification: Session 8 - O2 Control, configuration and monitoring

Contribution ID: 96 Type: not specified

ITS O2 Status (Remotely)

Wednesday 21 November 2018 10:40 (25 minutes)

Presenter: BELIKOV, Yuri (IPHC)

Session Classification: Session 9 - Detector reconstruction software in O2

Contribution ID: 97 Type: not specified

MFT O2 status

Wednesday 21 November 2018 11:05 (25 minutes)

Author: Dr PEZZI, Rafael (Univ. Federal do Rio Grande do Sul (BR))

Presenter: Dr PEZZI, Rafael (Univ. Federal do Rio Grande do Sul (BR))

Session Classification: Session 9 - Detector reconstruction software in O2

Contribution ID: 98 Type: not specified

ITS Commissioing Plans

Author: REIDT, Felix (CERN)

Presenter: REIDT, Felix (CERN)

Session Classification: Session 10 - LS2 Plans, Future Developments

Contribution ID: 99 Type: not specified

LS3 Upgrade Plans and concepts for a future detector

Wednesday 21 November 2018 13:20 (40 minutes)

Author: MUSA, Luciano (CERN)

Presenter: MUSA, Luciano (CERN)

Session Classification: Session 10 - LS2 Plans, Future Developments

Contribution ID: 100 Type: not specified

Studies on novel detector concepts

Wednesday 21 November 2018 14:00 (20 minutes)

Author: KWON, Youngil (Yonsei University (KR))

Presenter: KWON, Youngil (Yonsei University (KR))

Session Classification: Session 10 - LS2 Plans, Future Developments

Contribution ID: 101 Type: not specified

Studies on novel detector concepts

Wednesday 21 November 2018 14:20 (20 minutes)

Author: KIM, Jungeol

Presenter: KIM, Jungeol

Session Classification: Session 10 - LS2 Plans, Future Developments

Contribution ID: 102 Type: not specified

Studies on novel detector concepts

Wednesday 21 November 2018 14:40 (20 minutes)

Author: KIM, Jaehyun (Yonsei University)

Presenter: KIM, Jaehyun (Yonsei University)

Session Classification: Session 10 - LS2 Plans, Future Developments

Contribution ID: 103 Type: not specified

Concluding Remarks

Wednesday 21 November 2018 16:00 (10 minutes)

Future plan

Contribution ID: 104 Type: not specified

Future plan

Wednesday 21 November 2018 15:00 (15 minutes)

Author: YOO, In Kwon (Pusan National University (KR))

Presenter: YOO, In Kwon (Pusan National University (KR))

Session Classification: Session 10 - LS2 Plans, Future Developments

Future plan

Contribution ID: 105 Type: not specified

Future plan

Wednesday 21 November 2018 15:15 (15 minutes)

Author: KWEON, Min Jung (Inha University (KR))

Presenter: KWEON, Min Jung (Inha University (KR))

Session Classification: Session 10 - LS2 Plans, Future Developments

Contribution ID: 106 Type: not specified

O2 activities in Pakistan

Tuesday 20 November 2018 17:35 (20 minutes)

Presenter: HUSSAIN, Syed Asad (COMSATS Institute of Information Technology (PK))

Session Classification: Session 7 - Detector and O2 Readout and Control

Contribution ID: 107 Type: not specified

ITS Assembly and Commissioning Plans

Tuesday 20 November 2018 16:25 (25 minutes)

Presenter: REIDT, Felix (CERN)

Session Classification: Session 7 - Detector and O2 Readout and Control

Contribution ID: 108 Type: not specified

Application of ALPIDE to Proton CT

Wednesday 21 November 2018 15:30 (25 minutes)

Presenter: ROHRICH, Dieter (Department of Physics & Department of Physics & De

Session Classification: Session 10 - LS2 Plans, Future Developments

Contribution ID: 109 Type: not specified

Pixel Chip Production and Series Test

Monday 19 November 2018 11:45 (25 minutes)

Author: MAGER, Magnus (CERN)

Presenter: MAGER, Magnus (CERN)

Session Classification: Session 1 - General

Contribution ID: 110 Type: not specified

Al-Based Logging System for O2 Facilities

Monday 19 November 2018 16:55 (15 minutes)

Presenter: ACHALAKUL, Tiranee (King Mongkut's University of Technology Thonburi (KMUTT)

(TH))

Session Classification: Session 3 - ITS and MFT

12th ALICE ITS \cdots / Report of Contributions

photo time

Contribution ID: 111 Type: not specified

photo time

Tuesday 20 November 2018 12:00 (10 minutes)

Session Classification: Session 5 - ITS and MFT