High Performance Computing in High Energy Physics

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Introduction to CCNU

Wednesday, 19 September 2018 09:30 (10 minutes)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Introduction to MOE Key Lab & Institute of Particle Physics

Wednesday, 19 September 2018 09:40 (20 minutes)

Presenter: Prof. WANG, Xin-Nian (CCNU)

Contribution ID: 3 Type: not specified

Introduction to Nuclear Science Computing Center at CCNU

Wednesday, 19 September 2018 10:00 (20 minutes)

Presenter: Prof. DING, Heng-Tong (CCNU)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

A visit to NSC3 & Group Photo

Wednesday, 19 September 2018 10:20 (30 minutes)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Introduction to TianHe III

Wednesday, 19 September 2018 11:20 (35 minutes)

Presenter: Dr MENG, Xiang-Fei (National Supercomputing Center at Tianjin)

Contribution ID: 6 Type: not specified

HPC Applications at IHEP

Wednesday, 19 September 2018 11:55 (25 minutes)

Presenter: Dr LI, Wei-Dong (Institute of High Energy Physics, CAS)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Past and future prospects of QCD on GPUs

Wednesday, 19 September 2018 14:00 (45 minutes)

Presenter: Prof. BROWER, Richard (Boston University)

Contribution ID: 8 Type: not specified

Supercomputers for Lattice QCD

Wednesday, 19 September 2018 14:45 (45 minutes)

Presenter: Prof. WETTIG, Tilo (Regensburg University)

Contribution ID: 9 Type: not specified

Kaons, Lattice QCD and the Standard Model

Wednesday, 19 September 2018 16:00 (45 minutes)

Presenter: Prof. CHRIST, Norman (Columbia University)

Contribution ID: 10 Type: not specified

Study of long-distance processes using LQCD: from flavor physics to nuclear physics

Thursday, 20 September 2018 11:00 (45 minutes)

Presenter: Prof. FENG, Xu (Peking University)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Phases of QCD

Thursday, 20 September 2018 09:00 (45 minutes)

Presenter: Dr MUKHERJEE, Swagato (Brookhaven National Laboratory)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Heavy quarks in a Quark Gluon Plasma

Thursday, 20 September 2018 09:45 (45 minutes)

Presenter: Prof. KACZMAREK, Olaf (Bielefeld University)

Contribution ID: 13 Type: not specified

Calculating light-cone correlations on lattice using large momentum effective theory

Wednesday, 19 September 2018 16:45 (45 minutes)

Presenter: Prof. JI, Xiangdong (Shanghai Jiaotong University)

Contribution ID: 14 Type: not specified

High performance computing applied to static and dynamic phenomena in high energy heavy-ion collisions

Thursday, 20 September 2018 11:45 (45 minutes)

Presenter: Prof. MAJUMDER, Abhijit (Wayne State University)

Contribution ID: 15 Type: not specified

Investigation of the 1+1 dimensional Thirring model using the method of matrix product states

Thursday, 20 September 2018 14:00 (45 minutes)

Presenter: Prof. LIN, David (National Chiao-Tung University)

Contribution ID: 16 Type: not specified

Origin of Nuclear Mass

Thursday, 20 September 2018 14:45 (45 minutes)

Presenter: Dr YANG, Yibo (Institute of Theoretical Physics, CAS)

Contribution ID: 17 Type: not specified

Lattice QCD with (u,d,s,c) overlap/domain-wall quarks at the physical point

Thursday, 20 September 2018 16:00 (45 minutes)

Presenter: Prof. CHIU, Ting-Wai (National Taiwan University)

Contribution ID: 18 Type: not specified

D-meson decay constants with overlap fermions on domain-wall fermion configurations

Thursday, 20 September 2018 16:45 (45 minutes)

Presenter: Dr LIU, Zhaofeng (Institute of High Energy Physics, CAS)

Contribution ID: 19 Type: not specified

Implementing lattice QCD on Sunway Taihu Light Supercomputer

Friday, 21 September 2018 09:00 (45 minutes)

Presenter: Dr GONG, Ming (Institute of High Energy Physics, CAS)

Contribution ID: 20 Type: not specified

Energy-momentum tensor on the lattice via gradient flow

Friday, 21 September 2018 09:45 (45 minutes)

Presenter: Prof. KITAZAWA, Masakiyo (Osaka University)

Contribution ID: 21 Type: not specified

Nuclear Physics from Lattice QCD

Friday, 21 September 2018 11:00 (45 minutes)

Presenter: Dr DOI , Takumi (RIKEN)

Contribution ID: 22 Type: not specified

Precision nucleon structure calculations from lattice QCD

Friday, 21 September 2018 11:45 (45 minutes)

Presenter: Dr CHANG, Chia Cheng (RIKEN-LBNL)