R2E annual meeting - 2018



Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Introduction and R2E Overview

Tuesday 11 December 2018 09:00 (15 minutes)

Presenter: GARCIA ALIA, Ruben (CERN)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Radiation Test Service (RADWG support)

Tuesday 11 December 2018 09:40 (25 minutes)

Presenter: DANZECA, Salvatore (CERN)

Contribution ID: 3 Type: not specified

Project Management

Tuesday 11 December 2018 09:15 (25 minutes)

Presenters: GARCIA ALIA, Ruben (CERN); GILARDONI, Simone (CERN)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

MCWG support

Tuesday 11 December 2018 10:20 (25 minutes)

Presenter: STEIN, Oliver (CERN)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Material testing and external facilities

Tuesday 11 December 2018 10:45 (25 minutes)

Presenter: GUILLERMAIN, Elisa

Contribution ID: 6 Type: not specified

LHC Injector Chain

Tuesday 11 December 2018 11:10 (25 minutes)

Presenter: GARCIA ALIA, Ruben (CERN)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

CERN facilities

Tuesday 11 December 2018 13:05 (25 minutes)

Presenter: DANZECA, Salvatore (CERN)

Contribution ID: 8 Type: not specified

RadMON Monitoring

Tuesday 11 December 2018 13:30 (25 minutes)

Presenter: DANZECA, Salvatore (CERN)

Contribution ID: 9 Type: not specified

Optical Fibre Dosimetry

Tuesday 11 December 2018 13:55 (25 minutes)

Presenter: DI FRANCESCA, Diego (CERN)

Contribution ID: 10 Type: not specified

Shielding and Relocation

Presenter: LAZZARONI, Michael (CERN)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Radiation tolerant developments: Common Building Blocks

Tuesday 11 December 2018 14:50 (25 minutes)

Presenters: GARCIA ALIA, Ruben (CERN); DANZECA, Salvatore (CERN)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Radiation tolerant developments: Vacuum

Tuesday 11 December 2018 15:15 (25 minutes)

Presenter: PIGNY, Gregory (CERN)

Contribution ID: 13 Type: not specified

Radiation tolerant developments: Beam Instrumentation

Tuesday 11 December 2018 15:40 (25 minutes)

Presenters: JONES, Rhodri (CERN); LEFEVRE, Thibaut (CERN)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Radiation tolerant developments: QPS

Tuesday 11 December 2018 16:05 (25 minutes)

Presenter: DENZ, Reiner (CERN)

Contribution ID: 15 Type: not specified

Radiation tolerant developments: Power Converters

Tuesday 11 December 2018 16:40 (25 minutes)

Presenter: UZNANSKI, Slawosz (CERN)

Contribution ID: 16 Type: not specified

Radiation tolerant developments: Cryogenics

Tuesday 11 December 2018 17:05 (25 minutes)

Presenter: TRIKOUPIS, Nikolaos (CERN)

Contribution ID: 17 Type: not specified

Radiation tolerant developments: Controls

Tuesday 11 December 2018 17:30 (25 minutes)

Presenter: DANILUK, Grzegorz (CERN)

Contribution ID: 18 Type: not specified

Results of functional radiation tests of QPS equipment to be installed during LS2 using the CHARM facility

Wednesday 12 December 2018 15:50 (15 minutes)

Presenter: Ms MUNDRA, Surbhi (Graduate Fellow)

Session Classification: Radiation tolerant developments for the accelerator sector

Contribution ID: 19 Type: not specified

Current Transport Model for Heavy-Ion Degraded Silicon Carbide (SiC) Power MOSFETs

Wednesday 12 December 2018 11:50 (15 minutes)

Presenter: MARTINELLA, Corinna (University of Jyväskylä (FI))

Session Classification: Radiation Facilities & Component Level Studies

Contribution ID: 20 Type: not specified

Activities of the Monitoring Calculation Working Group (MCWG), from dedicated user requests to online radiation monitoring

Wednesday 12 December 2018 10:15 (15 minutes)

Presenter: STEIN, Oliver (CERN)

Session Classification: Radiation Environment Monitoring & Calculation

Contribution ID: 21 Type: not specified

Handling and analysis of radiation data sets, the advantages of automised calculations and fast accessibility of radiation measurements

Wednesday 12 December 2018 10:30 (15 minutes)

Presenter: Mr BILKO, Kacper (AGH University of Science and Technology (PL))

Session Classification: Radiation Environment Monitoring & Calculation

Contribution ID: 22 Type: not specified

Optical fiber dosimetry: recent achievements and future prospects

Wednesday 12 December 2018 09:15 (15 minutes)

Presenter: Dr DI FRANCESCA, Diego (CERN)

Session Classification: Radiation Environment Monitoring & Calculation

Contribution ID: 23 Type: not specified

Specialty of Optical Fibers for Radiation Sensing

Wednesday 12 December 2018 09:30 (15 minutes)

Specialty of Optical Fibers for Ra $\,\cdots$

Presenter: LI VECCHI, Gaetano (Universite Jean Monnet (FR))

Session Classification: Radiation Environment Monitoring & Calculation

Contribution ID: 24 Type: not specified

Overview of FLUKA Monte Carlo studies related to R2E activities

Wednesday 12 December 2018 09:00 (15 minutes)

Presenter: Dr INFANTINO, Angelo (CERN - EN/STI-FDA)

Session Classification: Radiation Environment Monitoring & Calculation

Contribution ID: 25 Type: not specified

Update on the expected radiation levels for HL-LHC

Wednesday 12 December 2018 10:55 (15 minutes)

Presenter: LERNER, Giuseppe (CERN)

Session Classification: Radiation Environment Monitoring & Calculation

Contribution ID: 26 Type: not specified

Electron induced SEEs in the VESPER facility

Wednesday 12 December 2018 14:50 (15 minutes)

Presenter: TALI, Maris (European Space Res. & Tech. Cent. (NL))

Session Classification: Radiation Facilities & Component Level Studies

Contribution ID: 27 Type: not specified

Overview of RADSAGA activities at CHARM

Wednesday 12 December 2018 15:05 (15 minutes)

Presenter: CORONETTI, Andrea (CERN)

Session Classification: Radiation Facilities & Component Level Studies

Contribution ID: 28 Type: not specified

SEE mechanisms in power MOSFET devices: theoretical, experimental and simulation approaches

Wednesday 12 December 2018 11:35 (15 minutes)

Presenter: Dr FERNANDEZ-MARTINEZ, Pablo (CERN)

Session Classification: Radiation Facilities & Component Level Studies

Contribution ID: 29 Type: not specified

Ultra-High-Energetic heavy ion tests campaigns at CHARM and North Area CERN Facilities

Wednesday 12 December 2018 14:35 (15 minutes)

Presenter: KASTRIOTOU, Maria (CERN)

Session Classification: Radiation Facilities & Component Level Studies

Contribution ID: 30 Type: not specified

SEE flux and spectral hardness calibration of neutron spallation and mixed field facilities

Wednesday 12 December 2018 14:20 (15 minutes)

Presenter: CECCHETTO, Matteo (Universite Montpellier II (FR))

Session Classification: Radiation Facilities & Component Level Studies

Contribution ID: 31 Type: not specified

CHARM Dosimetry challenges and new opportunities

Wednesday 12 December 2018 12:20 (15 minutes)

Presenter: CANGIALOSI, Chiara (CERN)

Session Classification: Radiation Facilities & Component Level Studies

Contribution ID: 32 Type: not specified

Investigation of new technologies and concepts for reliable computation and fast communication

Wednesday 12 December 2018 15:35 (15 minutes)

Presenter: TSILIGIANNIS, Georgios (CERN)

Session Classification: Radiation tolerant developments for the accelerator sector

Contribution ID: 33 Type: not specified

A new Floating Gate Dosimeter for CERN application

Wednesday 12 December 2018 10:00 (15 minutes)

Presenter: BRUCOLI, Matteo (Universite Montpellier II (FR))

Session Classification: Radiation Environment Monitoring & Calculation

Contribution ID: 34 Type: not specified

Predictive Maintenance Strategies to Prevent Radiation Induced End-of-Life Failures

Wednesday 12 December 2018 16:50 (15 minutes)

Presenter: FELSBERGER, Lukas (Ludwig Maximilians Universitat (DE))

Session Classification: Radiation tolerant developments for the accelerator sector

Contribution ID: 35 Type: not specified

Powerlink: status and developments

Wednesday 12 December 2018 16:05 (15 minutes)

Powerlink: status and developments

Presenter: RIZZI, Mattia (CERN)

Session Classification: Radiation tolerant developments for the accelerator sector

Contribution ID: 36 Type: not specified

A Generic Radiation-Tolerant Power Supply for Distributed I/O Tier project

Wednesday 12 December 2018 17:05 (15 minutes)

Presenter: PATNAIK, Lalit (Beams Department, CERN)

Session Classification: Radiation tolerant developments for the accelerator sector

Contribution ID: 37 Type: not specified

Radiation hardness in single-mode optical links for Accelerator Instrumentation

Wednesday 12 December 2018 17:35 (15 minutes)

Presenter: SCARCELLA, Carmelo (CERN)

Session Classification: Radiation tolerant developments for the accelerator sector

Contribution ID: 38 Type: not specified

ASIC design for the Beam Loss Monitor upgrade

Wednesday 12 December 2018 17:20 (15 minutes)

Presenter: GIANGRANDE, Luca (CERN)

Session Classification: Radiation tolerant developments for the accelerator sector

Contribution ID: 39 Type: not specified

Radiation hardness tests on fiber-ethernet converters at CHARM

Wednesday 12 December 2018 17:50 (15 minutes)

Presenter: CELESTE, Damiano (Ministere des affaires etrangeres et europeennes (FR))

Session Classification: Radiation tolerant developments for the accelerator sector

Contribution ID: 40 Type: not specified

Overview of the CERN Injector Radiation Environment and Equipment

Wednesday 12 December 2018 10:45 (10 minutes)

Presenter: KRAWINA, Melanie (Vienna University of Technology (AT))

Session Classification: Radiation Environment Monitoring & Calculation

Contribution ID: 41 Type: not specified

Radiation Tolerant Conditioning Electronics for Vacuum Measurements

Wednesday 12 December 2018 18:05 (15 minutes)

Presenter: CHATZIGEORGIOU, Nikolaos (CERN)

Session Classification: Radiation tolerant developments for the accelerator sector

Contribution ID: 42 Type: not specified

Radiation Hardness of Pressure Sensors Suitable to Measure in the 0-100mbar Range

Wednesday 12 December 2018 18:20 (15 minutes)

Presenter: LES, Michal Jozef (AGH University of Science and Technology (PL))

Session Classification: Radiation tolerant developments for the accelerator sector

Contribution ID: 43 Type: not specified

Radiation-tolerant LED lighting system for CERN tunnels

Wednesday 12 December 2018 12:05 (15 minutes)

Presenter: FLORIDUZ, Alessandro (CERN)

Session Classification: Radiation Facilities & Component Level Studies

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

From Accelerators to Space Applications: Projects within the collaboration agreement with CNES

Wednesday 12 December 2018 09:45 (15 minutes)

Presenter: KERBOUB, Nourdine (Universite Jean Monnet (FR))

Session Classification: Radiation Environment Monitoring & Calculation