Lake Louise Winter Institute 2019



Report of Contributions

LHC Physics

Contribution ID: 92 Type: not specified

LHC Physics

Monday, 11 February 2019 08:30 (1 hour)

Presenter: SWAIN, Sanjay Kumar (National Institute of Science Education and Research (IN))

Session Classification: Monday

Contribution ID: 93 Type: not specified

Flavor physics review

Tuesday, 12 February 2019 08:30 (1 hour)

Presenter: F. KAMENIK, Jernej (Jozef Stefan Institute)

Session Classification: Tuesday

Contribution ID: 94 Type: not specified

Results from Fermi-LAT

Tuesday, 12 February 2019 20:45 (45 minutes)

Presenter: Dr CAPUTO, Regina (GSFC/UMCP)

Session Classification: Tuesday

Contribution ID: 95 Type: not specified

Recent results in multi-messenger astronomy: the IceCube neutrino signal

Tuesday, 12 February 2019 20:00 (45 minutes)

Presenter: RESCONI, Elisa

Session Classification: Tuesday

Contribution ID: 96 Type: not specified

What can one learn from precise atomic measurements in Penning traps?

Wednesday, 13 February 2019 08:30 (1 hour)

Presenter: BLAUM, Klaus

Session Classification: Wednesday

Contribution ID: 97 Type: not specified

Review of neutrino physics

Wednesday, 13 February 2019 09:30 (1 hour)

Presenter: YÁÑEZ, Juan Pablo

Session Classification: Wednesday

Contribution ID: 98 Type: not specified

Higgs boson and the Early Universe

Thursday, 14 February 2019 11:05 (1 hour)

Presenter: BEZRUKOV, Fedor (University of Manchester (GB))

Session Classification: Thursday

Contribution ID: 99 Type: not specified

Future Cosmological Probes of High Energy Physics

Friday, 15 February 2019 08:30 (1 hour)

Presenter: GREEN, Daniel

Session Classification: Friday

Contribution ID: 100 Type: not specified

High precision physics at the LHC

Friday, 15 February 2019 09:30 (1 hour)

Presenter: MELNIKOV, Kirill (Karlsruhe Institute of Technology, Germany)

Session Classification: Friday

Contribution ID: 101 Type: not specified

Higgs Boson Measurements at the High-Luminosity LHC with CMS

Monday, 11 February 2019 09:30 (15 minutes)

Presenter: Prof. BEHERA, Prafulla (Indian Institute of Technology Madras (IN))

Session Classification: Monday

Contribution ID: 102 Type: not specified

Measurement of cross sections and properties of the Higgs boson in decays to bosons with the ATLAS experiment

Monday, 11 February 2019 09:45 (15 minutes)

Presenter: TURRA, Ruggero (Università degli Studi e INFN Milano (IT))

Session Classification: Monday

Contribution ID: 103 Type: not specified

HH production at Run 2 and perspectives for the High-Luminosity LHC with CMS

Monday, 11 February 2019 10:00 (14 minutes)

Presenter: CORCODILOS, Lucas (Johns Hopkins University (US))

Session Classification: Monday

Contribution ID: 104 Type: not specified

Higgs boson decays to two fermions and Higgs boson production in association with ttH at the ATLAS experiment

Monday, 11 February 2019 10:15 (15 minutes)

Presenter: HIROSE, Shigeki (Albert Ludwigs Universitaet Freiburg (DE))

Session Classification: Monday

Contribution ID: 105 Type: not specified

Observation of Hbb at CMS

Monday, 11 February 2019 10:45 (15 minutes)

Presenter: BERGER, Pirmin (ETH Zurich (CH))

Session Classification: Monday

Contribution ID: 106 Type: not specified

Measuring the Higgs boson width and anomalous HVV couplings in production and decay with CMS

Monday, 11 February 2019 11:00 (15 minutes)

Presenter: ROSKES, Heshy (Johns Hopkins University (US))

Session Classification: Monday

Contribution ID: 107 Type: not specified

Performance Optimisation of the CMS Electromagnetic Calorimeter to measure Higgs properties during Phase I and Phase II of the LHC

Monday, 11 February 2019 11:15 (15 minutes)

Presenter: ANDREWS, Michael (Carnegie-Mellon University (US))

Session Classification: Monday

Contribution ID: 108 Type: not specified

The role of the CMS trigger in the recent Higgs sector observations and in the searches for new resonances during LHC Run II

Monday, 11 February 2019 11:30 (15 minutes)

Presenter: MARTIN PEREZ, Cristina (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: Monday

Contribution ID: 109 Type: not specified

Precision Timing with the CMS MIP Timing Detector

Monday, 11 February 2019 11:45 (15 minutes)

Presenter: MONTI, Fabio (Universita & INFN, Milano-Bicocca (IT))

Session Classification: Monday

Contribution ID: 110 Type: not specified

Dark matter review

Monday, 11 February 2019 17:30 (1 hour)

Presenter: DAHL, C Eric (Northwestern University)

Session Classification: Monday

Contribution ID: 111 Type: not specified

Searching for Nuclear Recoils from Dark Matter with SuperCDMS

Monday, 11 February 2019 18:30 (15 minutes)

Presenter: MICHIELIN, Emanuele **Session Classification:** Monday

Contribution ID: 112 Type: not specified

Dark Photon and Electron Recoil Dark Matter Signatures in SuperCDMS

Monday, 11 February 2019 18:45 (15 minutes)

Presenter: WILLS, Lise

Session Classification: Monday

Contribution ID: 113 Type: not specified

Latest Results from the Dark Matter Search with DEAP-3600 at SNOLAB

Monday, 11 February 2019 19:00 (15 minutes)

Presenter: STAINFORTH, Robert (Carleton University)

Session Classification: Monday

Contribution ID: 114 Type: not specified

Status of the NEWS-G Dark Matter Experiment

Monday, 11 February 2019 19:15 (15 minutes)

Presenter: DURNFORD, Daniel (Queen's University)

Session Classification: Monday

Contribution ID: 115 Type: not specified

Searching for Dark Matter with the ATLAS Detector

Tuesday, 12 February 2019 17:30 (15 minutes)

Presenter: CARLSON, Ben (University of Pittsburgh)

Session Classification: Tuesday

PICO

Contribution ID: 116 Type: not specified

PICO

Tuesday, 12 February 2019 17:45 (15 minutes)

Presenter: FALLOWS, Scott (University of Alberta)

Session Classification: Tuesday

Lake Louise Wi $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

COSINE-100

Contribution ID: 117 Type: not specified

COSINE-100

Tuesday, 12 February 2019 18:00 (15 minutes)

Presenter: DESOUZA, Estella

Session Classification: Tuesday

CRESST-III

Contribution ID: 118 Type: not specified

CRESST-III

Tuesday, 12 February 2019 18:15 (15 minutes)

Presenter: FERREIRO, Nahuel

Session Classification: Tuesday

Lake Louise Wi $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Darkside

Contribution ID: 119 Type: not specified

Darkside

Session Classification: Tuesday

ALICE

Contribution ID: 120 Type: not specified

ALICE

Saturday, 16 February 2019 09:00 (15 minutes)

Presenter: LAI, Yue Shi (Lawrence Berkeley National Lab. (US))

Session Classification: Saturday

Contribution ID: 121 Type: not specified

Electromagnetic Probes Highlights from PHENIX

Saturday, 16 February 2019 09:30 (15 minutes)

Presenter: ROMAN, Veronica Canoa

Session Classification: Saturday

Contribution ID: 122 Type: not specified

The Mu2e Experiment: A Search for Charge Lepton Flavor Violation

Saturday, 16 February 2019 10:15 (15 minutes)

 $\begin{tabular}{ll} \textbf{Presenter:} & AMBROSE\ ,\ Daniel \end{tabular}$

Session Classification: Saturday

Lake Louise Wi $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

BESIII

Contribution ID: 123 Type: not specified

BESIII

Session Classification: Saturday

NA62

Contribution ID: 124 Type: not specified

NA62

Saturday, 16 February 2019 10:30 (15 minutes)

Presenter: VELGHE, Bob (TRIUMF (CA))

Session Classification: Saturday

Lake Louise Wi $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

BESIII

Contribution ID: 125 Type: not specified

BESIII

Session Classification: Saturday

Lake Louise Wi $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

BESIII

Contribution ID: 126 Type: not specified

BESIII

Session Classification: Saturday

Lake Louise Wi $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

CLIC

Contribution ID: 127 Type: not specified

CLIC

Session Classification: Saturday

Contribution ID: 128 Type: not specified

Lepton Flavour Universality tests at LHCb

Tuesday, 12 February 2019 09:30 (15 minutes)

Presenter: MULDER, Mick (Nikhef National institute for subatomic physics (NL))

Session Classification: Tuesday

Contribution ID: 129 Type: not specified

CP violation in B decays at LHCb

Tuesday, 12 February 2019 09:45 (15 minutes)

Presenter: PULLEN, Hannah

Session Classification: Tuesday

Contribution ID: 130 Type: not specified

Rare and very rare decays at LHCb

Tuesday, 12 February 2019 10:15 (15 minutes)

Presenter: LANCIERINI, Davide (Universitaet Zuerich (CH))

Session Classification: Tuesday

Contribution ID: 131 Type: not specified

LHCb results on Mixing and CP violation in Charm

Tuesday, 12 February 2019 10:00 (15 minutes)

Presenter: MACCOLINI, Serena (Universita e INFN, Bologna (IT))

Session Classification: Tuesday

Contribution ID: 132 Type: not specified

LHCb results from Heavy quark spectroscopy, exotic states and QCD

Tuesday, 12 February 2019 11:30 (15 minutes)

Presenter: MACKO, Vladimir (EPFL - Ecole Polytechnique Federale Lausanne (CH))

Session Classification: Tuesday

Contribution ID: 133 Type: not specified

Evidence of a charmless baryonic decay B0 to p p_bar pi0

Tuesday, 12 February 2019 10:45 (15 minutes)

Presenter: PAL, Bilas (Syracuse University (US))

Session Classification: Tuesday

Contribution ID: 134 Type: not specified

Measurement of B to KS KS K at Belle

Tuesday, 12 February 2019 11:00 (15 minutes)

Presenter: BEHERA, Prafulla (Indian Institute of Technology Madras (IN))

Session Classification: Tuesday

Contribution ID: 135 Type: not specified

Recent results of many-body baryonic B decays from Belle

Tuesday, 12 February 2019 11:15 (15 minutes)

Presenter: WANG, Min-Zu (National Taiwan Univ.)

Session Classification: Tuesday

Contribution ID: 136 Type: not specified

Recents results from ATLAS in beauty and charm physics

Tuesday, 12 February 2019 11:45 (15 minutes)

Presenter: RUSSELL, Heather (McGill University (CA))

Session Classification: Tuesday

Contribution ID: 137 Type: not specified

Heavy ion and fixed target results at LHCb

Saturday, 16 February 2019 09:15 (15 minutes)

Presenter: LI, Hengne (South China Normal University (CN))

Session Classification: Saturday

Contribution ID: 138 Type: not specified

Probing perturbative QCD at the ATLAS Experiment

Friday, 15 February 2019 10:45 (15 minutes)

Presenter: BEAUCHEMIN, Pierre-Hugues (Tufts University (US))

Session Classification: Friday

Contribution ID: 139 Type: not specified

Tests of the electroweak sector sector with diboson final states at the ATLAS Experiment

Friday, 15 February 2019 11:00 (15 minutes)

Presenter: YAP, Yee Chinn (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE))

Session Classification: Friday

Contribution ID: 140 Type: not specified

Tests of the electroweak sector sector through precision measurements at the ATLAS Experiment

Friday, 15 February 2019 11:15 (15 minutes)

Presenter: MANJARRES, Joany (Technische Universitaet Dresden (DE))

Session Classification: Friday

Contribution ID: 141 Type: not specified

Measurements of jet substructure observables at the ATLAS experiment

Friday, 15 February 2019 11:30 (15 minutes)

Presenter: CAMPANELLI, Mario (University College London (UK))

Session Classification: Friday

Contribution ID: 142 Type: not specified

Highlights of top quark cross-section measurements at ATLAS

Friday, 15 February 2019 11:45 (15 minutes)

Presenter: ROMANO, Marino

Session Classification: Friday

Contribution ID: 143 Type: not specified

Highlights of top quark properties measurements at ATLAS

Friday, 15 February 2019 18:00 (15 minutes)

Presenter: HAWKINGS, Richard (CERN)

Session Classification: Friday

Contribution ID: 144 Type: not specified

Rare single top processes at CMS

Friday, 15 February 2019 18:30 (15 minutes)

Presenter: Mr TONON, Nicolas (Centre National de la Recherche Scientifique (FR))

Session Classification: Friday

Contribution ID: 145 Type: not specified

Recent results on tau-lepton decays with the BABAR detector

Friday, 15 February 2019 18:45 (15 minutes)

Presenter: VASSEUR, Georges (Université Paris-Saclay (FR))

Session Classification: Friday

Contribution ID: 146 Type: not specified

Search for a stable six-quark state in Upsilon decays at BaBar

Session Classification: Friday

Study of $e^+e^- \rightarrow e^+e^-\eta'$ in the \cdots

Lake Louise Wi · · · / Report of Contributions

Contribution ID: 147 Type: not specified

Study of $e^+e^- \to e^+e^-\eta^\prime$ in the double-tag mode at BABAR

Session Classification: Friday

Contribution ID: 148 Type: not specified

First results from Belle II commissioning run

Friday, 15 February 2019 19:15 (15 minutes)

Presenter: KANDRA, Jakub

Session Classification: Friday

Contribution ID: 149 Type: not specified

Super KEKB and Belle II status and plans

Friday, 15 February 2019 19:00 (15 minutes)

Presenter: CUESTA, Daniel

Session Classification: Friday

Contribution ID: 150 Type: not specified

B physics re-discoveries with Belle II

Friday, 15 February 2019 19:30 (15 minutes)

Presenter: GANIEV, Eldar (Budker Institute of Nuclear Physics (RU))

Session Classification: Friday

Contribution ID: 151 Type: not specified

Exploring the extended scalar sector of the Standard Model

Thursday, 14 February 2019 18:00 (15 minutes)

Presenter: SAGGIO, Alessia (Universite Catholique de Louvain (UCL) (BE))

Session Classification: Thursday

Contribution ID: 152 Type: not specified

Inclusive searches for squarks and gluinos with the ATLAS detector

Thursday, 14 February 2019 18:30 (15 minutes)

Presenter: KUWERTZ, Emma Sian (CERN)

Session Classification: Thursday

Contribution ID: 153 Type: not specified

Searches for supersymmetry in electroweak production, R-parity violating signatures, and events with long-lived particles with the ATLAS detector

Thursday, 14 February 2019 19:15 (15 minutes)

Presenter: HOOBERMAN, Benjamin Henry (Univ. Illinois at Urbana Champaign (US))

Session Classification: Thursday

Contribution ID: 154 Type: not specified

Search for BSM Physics using Challenging Signatures with the ATLAS detector

Thursday, 14 February 2019 19:00 (15 minutes)

Summary

Presenter: LUTZ, Margaret Susan (University of Massachusetts (US))

Session Classification: Thursday

Contribution ID: 155 Type: not specified

Searching for leptoquarks with the ATLAS detector

Thursday, 14 February 2019 18:45 (15 minutes)

Presenter: LENEY, Katharine (Southern Methodist University (US))

Session Classification: Thursday

Contribution ID: 156 Type: not specified

Beyond-Standard-Model Physics at the High-Luminosity LHC with the CMS detector

Thursday, 14 February 2019 18:15 (15 minutes)

Presenter: PRESILLA, Matteo (Universita e INFN, Padova (IT))

Session Classification: Thursday

Contribution ID: 157 Type: not specified

Borexino - latest solar neutrino results

Wednesday, 13 February 2019 10:45 (15 minutes)

Presenter: D'ANGELO, Davide (Universita' degli Studi Milano)

Session Classification: Wednesday

Contribution ID: 158 Type: not specified

ANTARES/KM3NeT

Wednesday, 13 February 2019 11:15 (20 minutes)

Presenter: Dr G. RUIZ, Rodrigo (IPHC)

Session Classification: Wednesday

RENO

Contribution ID: 159 Type: not specified

RENO

Wednesday, 13 February 2019 17:00 (15 minutes)

Presenter: SEO, Hyunkwan

Session Classification: Wednesday

Contribution ID: 160 Type: not specified

The Latest Neutrino Oscillation Results from Daya Bay

Wednesday, 13 February 2019 11:50 (15 minutes)

Summary

Presenter: CHEN, Shaomin

Session Classification: Wednesday

Double Chooz

Contribution ID: 161 Type: not specified

Double Chooz

Session Classification: Wednesday

Lake Louise Wi $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

JUNO

Contribution ID: 162 Type: not specified

JUNO

Wednesday, 13 February 2019 17:30 (15 minutes)

Presenter: DING, Xuefeng

Session Classification: Wednesday

PROSPECT

Contribution ID: 163 Type: not specified

PROSPECT

Wednesday, 13 February 2019 17:45 (15 minutes)

Presenter: PALOMINO, Jose

Session Classification: Wednesday

Contribution ID: 164 Type: not specified

Recent results from MicroBooNE

Thursday, 14 February 2019 08:45 (15 minutes)

Presenter: GUZOWSKI, Pawel (University of Manchester)

Session Classification: Thursday

Contribution ID: 165 Type: not specified

Latest T2K results and status

Thursday, 14 February 2019 09:00 (15 minutes)

Presenter: ZALIPSKA, Joanna

Session Classification: Thursday

NOvA/DUNE

Contribution ID: 166 Type: not specified

NOvA/DUNE

Wednesday, 13 February 2019 19:15 (25 minutes)

Presenter: DJURCIC, Zelimir (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Wednesday

Lake Louise Wi $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

DUNE

Contribution ID: 167 Type: not specified

DUNE

Session Classification: Thursday

ANNIE

Contribution ID: 168 Type: not specified

ANNIE

Wednesday, 13 February 2019 18:30 (15 minutes)

Presenter: FISCHER, Vincent (University of California at Davis)

Session Classification: Wednesday

WATCHMAN

Contribution ID: 169 Type: not specified

WATCHMAN

Session Classification: Wednesday

Lake Louise Wi $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

(n)EXO

Contribution ID: 170 Type: not specified

(n)EXO

Thursday, 14 February 2019 09:15 (15 minutes)

Presenter: VEERARAGHAVAN, Venkatesh

Session Classification: Thursday

Contribution ID: 171 Type: not specified

Results from the CUORE experiment

Thursday, 14 February 2019 09:30 (15 minutes)

Presenter: VIGNATI, Marco (INFN - National Institute for Nuclear Physics)

Session Classification: Thursday

Contribution ID: 172 Type: not specified

CUPID-0: cryogenic calorimeters with particle identification for double beta decay search.

Thursday, 14 February 2019 10:00 (15 minutes)

CUPID-0: cryogenic calorimeters \cdots

Presenter: CASALI, Nicola

Session Classification: Thursday

Lake Louise Wi $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Gerda

Contribution ID: 173 Type: not specified

Gerda

Session Classification: Thursday

Lake Louise Wi · · · / Report of Contributions

Majorana

Contribution ID: 174 Type: not specified

Majorana

Thursday, 14 February 2019 10:30 (15 minutes)

Presenter: GILLISS, Thomas (University of North Carolina at Chapel Hill)

Session Classification: Thursday

Lake Louise Wi $\,\cdots\,\,$ / Report of Contributions

Project 8

Contribution ID: 175 Type: not specified

Project 8

Wednesday, 13 February 2019 19:00 (15 minutes)

Presenter: BUZINSKY, Nicholas

Session Classification: Wednesday

Contribution ID: 176 Type: not specified

GERDA and LEGEND

Thursday, 14 February 2019 10:45 (20 minutes)

Presenter: SCHULZ, Oliver (MPI for Physics, Munich)

Session Classification: Thursday

Contribution ID: 177 Type: not specified

Towards a neutrino mass measurement with the KATRIN experiment

Wednesday, 13 February 2019 18:45 (15 minutes)

Presenter: HICKFORD, Stephanie

Session Classification: Wednesday

SNO+

Contribution ID: 178 Type: not specified

SNO+

Thursday, 14 February 2019 09:45 (15 minutes)

Presenter: GILJE, Karin

Session Classification: Thursday

Lake Louise Wi $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

KM3NeT

Contribution ID: 179 Type: not specified

KM3NeT

 $\textbf{Session Classification:} \ \ \textbf{Wednesday}$

Lake Louise Wi $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

IceCube

Contribution ID: 180 Type: not specified

IceCube

Session Classification: Wednesday

Contribution ID: 181 Type: not specified

Borexino - Strategy for CNO solar neutrino detection

Wednesday, 13 February 2019 11:00 (15 minutes)

Presenter: BASILICO, Davide (University of Milan)

Session Classification: Wednesday

Contribution ID: 182 Type: not specified

RNO - the Radio Neutrino Observatory

Wednesday, 13 February 2019 11:35 (15 minutes)

Presenter: DEACONU, Cosmin (UChicago)

Session Classification: Wednesday

Contribution ID: 183 Type: not specified

Daya Bay - II

Wednesday, 13 February 2019 17:15 (15 minutes)

Presenter: WHITE, Christopher (IIT)

Session Classification: Wednesday

Contribution ID: 184 Type: not specified

Status of NEOS Experiment

Wednesday, 13 February 2019 18:00 (15 minutes)

Presenter: KIM, Jinyu

Session Classification: Wednesday

Contribution ID: 185 Type: not specified

Studying Single-Phase LArTPC Detectors With MicroBooNE

Thursday, 14 February 2019 08:30 (15 minutes)

Presenter: BARNES, Christopher

Session Classification: Thursday

Contribution ID: 186 Type: not specified

R measurements at BESIII

Saturday, 16 February 2019 10:00 (15 minutes)

Presenter: ROSNER, Christoph

Session Classification: Saturday

XENON1T

Contribution ID: 187 Type: not specified

XENON1T

Tuesday, 12 February 2019 18:30 (15 minutes)

Presenter: SHOCKLEY, Evan (U)

Session Classification: Tuesday

Contribution ID: 188 Type: not specified

Measurements of ttH at CMS

Friday, 15 February 2019 18:15 (15 minutes)

Presenter: PATA, Joosep (California Institute of Technology (US))

Session Classification: Friday