Face to face SA1 coordination meeting

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Status update on ops tool regionalization

Monday, 1 February 2010 10:30 (30 minutes)

Presenters: L'ORPHELIN, Cyril (Unknown); IMAMAGIC, Emir (SRCE); MATHIEU, Gilles (RAL-STFC,

Didcot, UK); CASEY, James (CERN)

Session Classification: Operation tools

Contribution ID: 1 Type: not specified

Deployment roadmap

Monday, 1 February 2010 11:00 (30 minutes)

Session Classification: Operation tools

Contribution ID: 2 Type: not specified

issues, risks, plan B

Monday, 1 February 2010 11:30 (30 minutes)

Session Classification: Operation tools

Contribution ID: 3 Type: not specified

summary of Questionnaire Federations/ NGI readiness

Monday, 1 February 2010 09:30 (30 minutes)

Presenter: HANSPER, Vera (CSC/NDGF)

Session Classification: COD-Forum summary

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Conclusions and proposals from COD/Forum meeting

Monday, 1 February 2010 10:00 (30 minutes)

 $COD-22\ meeting\ conclusions\ http://indico.cern.ch/contributionDisplay.py?contribId=12\&confId=68900$

Presenter: CORDIER, Helene (CNRS/IN2P3)

Session Classification: COD-Forum summary

Contribution ID: 5 Type: not specified

Transition plan for tasks changing owner

Monday, 1 February 2010 13:45 (1 hour)

O-E-5: Grid operation and oversight of the e-infrastructure, from France to NL and Poland
li>O-E-6: Central and regional Grid support, operation of a ticketing system and of a document repository, from CERN and Germany to NGI-DE
li>O-E-7: Triage of incoming problems, from All ROCs to NGI-DE and INFN
li>O-E-8: Gathering of requirements for user support tools and processes, from CERN and Germany to Amsterdam
li>O-E-9: Coordination of middleware roll-out and deployment, middleware pilot and certification testbeds, from CERN and CESGA to Spain
li>O-E-10: Coordination of resource allocation and of brokering support for VOs from NGIs, from Poland to Amsterdam
li>O-E-11: Coordination of interoperations between NGIs and other grids. EGI.eu, from CERN to Sweden
li>O-E-13: Coordination of definition of best practices, operations procedures, operations requirements, from France to Finland
li>O-E-14: Operation of production grid core software services, catch-all services for international VOs, catch-all CA, from all ROCs to GRNET
li>O-E-16: Coordination of security and incident response, from CERN to UK
li>O-E-17: Coordination of development and maintenance of operational tools, from CERN to INFN

Presenters: Dr KELSEY, David (RAL); Dr GORDON, John (STFC-RAL); IOANNIS, Liabotis; DAVID, Mario (LIP Laboratorio de Instrumentaco e Fisica Experimental de Particulas); SZEPIENIEC, Tomasz (Unknown-Unknown); Dr ANTONI, Torsten (Karlsruhe Institute of Technology)

Session Classification: Transition to EGI

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Tasks not included but still relevant

Monday, 1 February 2010 14:45 (40 minutes)

GSVG catch-all ROC -> O-E-14 dteam VO -> O-E-14 SLA coordination, follow up availability reports -> Amsterdam? O-E-5? prepare and chair weekly operations meeting -> O-E-5 failover instances of the ops tools -> O-E-14? responsability of the NGIs who were selected to run the respective global tasks?

Presenters: Dr GORDON, John (STFC-RAL); Dr FERRARI, Tiziana (INFN CNAF)

Session Classification: Transition to EGI

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

NGI prototyping report from CE ROC

Monday, 1 February 2010 15:25 (20 minutes)

 $\begin{tabular}{ll} \textbf{Presenter:} & SZEPIENIEC, Tomasz (Unknown-Unknown) \\ \end{tabular}$

Session Classification: Transition to EGI

Contribution ID: 8 Type: not specified

NGI prototyping report from SEE ROC

Monday, 1 February 2010 15:45 (20 minutes)

Presenter: IOANNIS, Liabotis

Session Classification: Transition to EGI

AOB

Contribution ID: 9 Type: not specified

AOB

Monday, 1 February 2010 16:05 (20 minutes)

Session Classification: Transition to EGI