## MEDICIS-Promed Workshop on CARBON-11 FOR ION BEAM THERAPY

# **Report of Contributions**

Meeting Point MedAustron Porter

Contribution ID: 1

Type: not specified

## **Meeting Point MedAustron Porter**

Wednesday, 16 January 2019 08:30 (30 minutes)

Tour MedAustron

Contribution ID: 2

Type: not specified

#### **Tour MedAustron**

Wednesday, 16 January 2019 09:00 (1h 30m)

Presenter: SCHMITZER, Claus (MedAustron)

Walk to FH

Contribution ID: 3

Type: not specified

## Walk to FH

Wednesday, 16 January 2019 10:30 (15 minutes)

Opening remarks

Contribution ID: 4

Type: not specified

## **Opening remarks**

Wednesday, 16 January 2019 11:00 (15 minutes)

Presenter: STORA, Thierry (CERN)

Techical Design Report - Chapter …

Contribution ID: 5

Type: not specified

#### Techical Design Report - Chapter 2: " Post-accelerated C11 – Past results"

Wednesday, 16 January 2019 11:15 (45 minutes)

Presenter: STEGEMANN, Simon

Technical Design Report - Chapt ...

Contribution ID: 6

Type: not specified

#### Technical Design Report - Chapter 2: " Post-accelerated C11 – Machine Parameters"

Wednesday, 16 January 2019 12:00 (30 minutes)

Presenter: PITTERS, Johanna (CERN)

Discussion on TDR Chapter 2

Contribution ID: 7

Type: not specified

### **Discussion on TDR Chapter 2**

Wednesday, 16 January 2019 13:30 (1h 15m)

Discussion on TDR Chapter 2 (2n …

Contribution ID: 8

Type: not specified

## Discussion on TDR Chapter 2 (2nd part)

Wednesday, 16 January 2019 15:00 (1 hour)

Technical design Report - Chapter ···

Contribution ID: 9

Type: not specified

#### Technical design Report - Chapter 4: "Green-field approach"

Wednesday, 16 January 2019 16:00 (30 minutes)

Presenter: PENESCU, Liviu (Abstract Landscapes)

Presentation on "RI beam projects …

Contribution ID: 10

Type: not specified

## Presentation on "RI beam projects in NIRS"

Wednesday, 16 January 2019 16:30 (30 minutes)

Presenter: MIZUNO, Hideyuki

Technical design report - Chapter ···

Contribution ID: 11

Type: not specified

#### Technical design report - Chapter 3 (part 1): " Possibilities of Integration to MedAustron"

Thursday, 17 January 2019 09:00 (45 minutes)

Presenter: SCHMITZER, Claus

Discussion on TDR Chapter 3 (part 1)

Contribution ID: 12

Type: not specified

## **Discussion on TDR Chapter 3 (part 1)**

Thursday, 17 January 2019 09:45 (45 minutes)

Technical design report - Chapter ···

Contribution ID: 13

Type: not specified

#### Technical design report - Chapter 3 (part 2): " Possibilities of Integration to CNAO"

Thursday, 17 January 2019 10:45 (45 minutes)

**Presenter:** PULLIA, Marco

Discussion on TDR Chapter 3 (part 2)

Contribution ID: 14

Type: not specified

## Discussion on TDR Chapter 3 (part 2)

Thursday, 17 January 2019 11:30 (1 hour)

Technical Design Report - Chapt  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 15

Type: not specified

## Technical Design Report - Chapter 1: "PET Imaging"

Thursday, 17 January 2019 13:30 (30 minutes)

Presenter: MAIRANI, Andrea (Fondazione CNAO)

Type: not specified

## Discussion on "TDR Chapter 1: "PET Imaging"

Thursday, 17 January 2019 14:00 (30 minutes)

Type: not specified

# Technical design report - Chapter 5: " Costs and Timeframe"

Thursday, 17 January 2019 14:30 (1 hour)

Type: not specified

## **Discussion on TDR Chapter 5**

Type: not specified

## ESRs Training (Soft Skills) - to be confirmed

Contribution ID: 20

Type: not specified

## **Conclusions on TDR Chapter 1**

Friday, 18 January 2019 09:00 (30 minutes)

Contribution ID: 21

Type: not specified

## **Conclusions on TDR Chapter 2**

Friday, 18 January 2019 09:30 (45 minutes)

Contribution ID: 22

Type: not specified

## **Conclusions on TDR Chapter 3**

Friday, 18 January 2019 10:30 (1 hour)

Contribution ID: 23

Type: not specified

### **Conclusions on TDR Chapter 4**

Friday, 18 January 2019 11:30 (30 minutes)

Contribution ID: 24

Type: not specified

## **Conclusions on TDR Chapter 5**

Friday, 18 January 2019 12:00 (30 minutes)

Introduction, Agenda

Contribution ID: 25

Type: not specified

## Introduction, Agenda

Thursday, 17 January 2019 15:45 (10 minutes)

Presenter: STORA, Thierry (CERN)

Scientific and training results - 3 …

Contribution ID: 26

Type: not specified

#### Scientific and training results - 3+1WP

*Thursday, 17 January 2019 15:55 (30 minutes)* 

- Klaus Wendt for WP1
- Ilyes Zahi for WP2
- Andrea Mairani for WP3
- Thomas Cocolios for the Training WP

**Presenters:** MAIRANI, Andrea; ZAHI, Ilyes; WENDT, Klaus; COCOLIOS, Thomas Elias (KU Leuven - IKS)

Status of ITN : Budget, ESR trans ...

Contribution ID: 27

Type: not specified

#### **Status of ITN : Budget, ESR transitions, Outreach**

*Thursday, 17 January 2019 16:25 (30 minutes)* 

- Florence Pesce for the Budget
- Cécile Granier for the ESRs' transitions
- Antonio Paulo & Antonio Gonçalves for the Outreach

**Presenters:** GONCALVES, Antonio; PAULO, António (Instituto Superior Técnico); GRANIER, Cecile (CERN); PESCE, Florence Olivia (CERN)

Final MEDICIS-Promed conference

Contribution ID: 28

Type: not specified

#### **Final MEDICIS-Promed conference**

Thursday, 17 January 2019 17:10 (15 minutes)

**Presenter:** PRIOR, John Olivier

Conclusion of MEDICIS-Promed:  $\cdots$ 

Contribution ID: 29

Type: not specified

#### **Conclusion of MEDICIS-Promed: admin, portal, final** reporting

Thursday, 17 January 2019 16:55 (15 minutes)

**Presenter:** FERRARI, Cristina

CERN-MEDICIS collaboration report

Contribution ID: 30

Type: not specified

#### **CERN-MEDICIS** collaboration report

Thursday, 17 January 2019 17:25 (10 minutes)

Presenter: STORA, Thierry (CERN)

Proposal for a H2020 INFRAIA for  $\cdots$ 

Contribution ID: 31

Type: not specified

## Proposal for a H2020 INFRAIA for starting communities

Thursday, 17 January 2019 17:35 (25 minutes)

**Presenter:** STORA, Thierry (CERN)

AOB, next and final supervisory b  $\, \cdots \,$ 

Contribution ID: 32

Type: not specified

## AOB, next and final supervisory board

Thursday, 17 January 2019 18:00 (5 minutes)

Discussion on TDR Chapter 4

Contribution ID: 33

Type: not specified

### **Discussion on TDR Chapter 4**

Wednesday, 16 January 2019 17:00 (1 hour)

Bus drive to Vienna

Contribution ID: 34

Type: not specified

#### Bus drive to Vienna

Wednesday, 16 January 2019 18:15 (1 hour)

Dinner at Melker Stiftskeller

Contribution ID: 35

Type: not specified

#### Dinner at Melker Stiftskeller

Wednesday, 16 January 2019 19:15 (2h 15m)

Bus drive to Wiener Neustadt

Contribution ID: 36

Type: not specified

#### Bus drive to Wiener Neustadt

Wednesday, 16 January 2019 21:30 (45 minutes)

Bus drive to Semmering

Contribution ID: 37

Type: not specified

#### Bus drive to Semmering

Thursday, 17 January 2019 18:15 (45 minutes)

Tobogganing

Contribution ID: 38

Type: not specified

## Tobogganing

Thursday, 17 January 2019 19:00 (1 hour)

Dinner at mountain tavern

Contribution ID: 39

Type: not specified

#### Dinner at mountain tavern

Thursday, 17 January 2019 20:00 (2 hours)

Bus drive to Wiener Neustadt

Contribution ID: 40

Type: not specified

#### Bus drive to Wiener Neustadt

Thursday, 17 January 2019 22:00 (1 hour)