



Report of Contributions

Introduction - workshop goals an \cdots

Contribution ID: 7

Type: not specified

Introduction - workshop goals and structure

Tuesday 7 May 2019 08:30 (10 minutes)

Presenter: SIEMKO, Andrzej (CERN)

Review of MP workshop 2013/15

Contribution ID: 8

Type: not specified

Review of MP workshop 2013/15

Tuesday 7 May 2019 08:40 (15 minutes)

Presenter: ZERLAUTH, Markus (CERN)

Running scenario for Run 3 - ove ...

Contribution ID: 9

Type: not specified

Running scenario for Run 3 - overview

Tuesday 7 May 2019 08:55 (15 minutes)

Presenter: UYTHOVEN, Jan (CERN)

Beam loss monitor system

Contribution ID: 10

Type: not specified

Beam loss monitor system

Tuesday 7 May 2019 09:10 (30 minutes)

Presenter: ZAMANTZAS, Christos (CERN)

BLM thresholds

Contribution ID: 11

Type: not specified

BLM thresholds

Tuesday 7 May 2019 10:00 (30 minutes)

Presenter: LECHNER, Anton (CERN)

Changes to other BI systems

Contribution ID: 12

Type: not specified

Changes to other BI systems

Tuesday 7 May 2019 11:00 (30 minutes)

Presenter: LEVENS, Tom (CERN)

Review of safe limits for new coll ...

Contribution ID: 13

Type: not specified

Review of safe limits for new collimator materials, experiment detectors and sc. magnet components

Tuesday 7 May 2019 11:30 (20 minutes)

Presenter: CARRA, Federico (CERN)Session Classification: Session 1 - Systems 1

Review of safe limits for injection ···

Contribution ID: 14

Type: not specified

Review of safe limits for injection and extraction devices

Tuesday 7 May 2019 11:50 (20 minutes)

Presenter: PERILLO MARCONE, Antonio (CERN)

dBLMs in Run 3

Contribution ID: 46

Type: not specified

dBLMs in Run 3

Tuesday 7 May 2019 09:40 (20 minutes)

Presenter: KRAL, Jiri (CERN)

LBDS - system overview

Contribution ID: 47

Type: not specified

LBDS - system overview

Tuesday 7 May 2019 13:45 (30 minutes)

Presenter: BRACCO, Chiara (CERN)

Beam dumping systems - changes ···

Contribution ID: 48

Type: not specified

Beam dumping systems - changes in LS2

Tuesday 7 May 2019 14:15 (30 minutes)

Presenter: MAGNIN, Nicolas (CERN)

Injection - operation

Contribution ID: 49

Type: not specified

Injection - operation

Tuesday 7 May 2019 14:45 (30 minutes)

Presenter: VELOTTI, Francesco Maria (CERN)

Collimation

Contribution ID: 50

Type: not specified

Collimation

Tuesday 7 May 2019 15:15 (30 minutes)

Presenter: MIRARCHI, Daniele (University of Manchester (GB))

Quench protection systems

Contribution ID: 51

Type: not specified

Quench protection systems

Tuesday 7 May 2019 16:15 (30 minutes)

Presenter: SPASIC, Jelena (CERN)

Interlock systems

Contribution ID: 52

Type: not specified

Interlock systems

Tuesday 7 May 2019 16:45 (30 minutes)

Presenter: ROMERA RAMIREZ, Ivan (CERN)

Power convertors

Contribution ID: 53

Type: not specified

Power convertors

Tuesday 7 May 2019 17:15 (30 minutes)

Presenter: MONTABONNET, Valerie (CERN)

ADT

Contribution ID: 54

Type: not specified

ADT

Wednesday 8 May 2019 08:30 (30 minutes)

Presenter: VALUCH, Daniel (CERN)

LSA configuration and Lumi server

Contribution ID: 55

Type: not specified

LSA configuration and Lumi server

Wednesday 8 May 2019 09:00 (30 minutes)

Presenter: HOSTETTLER, Michi (CERN)

Collimation related software and \cdots

Contribution ID: 56

Type: not specified

Collimation related software and settings generation

Wednesday 8 May 2019 09:30 (30 minutes)

Presenter: MEREGHETTI, Alessio (CERN)

SIS, beta PCinterlock

Contribution ID: 57

Type: not specified

SIS, beta PCinterlock

Wednesday 8 May 2019 10:00 (30 minutes)

Presenter: WENNINGER, Jorg (CERN)

Post Mortem, Acctesting, Logging

Contribution ID: 58

Type: not specified

Post Mortem, Acctesting, Logging

Wednesday 8 May 2019 11:00 (30 minutes)

Presenter: GARNIER, Jean-Christophe (CERN)

MPP, rMPP experience during Run 2

Contribution ID: 59

Type: not specified

MPP, rMPP experience during Run 2

Wednesday 8 May 2019 11:30 (30 minutes)

Presenter: WIESNER, Christoph (CERN)

Machine Experiment Interface

Contribution ID: 60

Type: not specified

Machine Experiment Interface

Wednesday 8 May 2019 13:30 (30 minutes)

Presenter: SCHWICK, Christoph (CERN)

SPS HW changes for LIU beams

Contribution ID: 61

Type: not specified

SPS HW changes for LIU beams

Presenter: KAIN, Verena (CERN)

Machine protection challenges in …

Contribution ID: 62

Type: not specified

Machine protection challenges in the SPS

Wednesday 8 May 2019 14:00 (40 minutes)

- Machine protection in the SPS overview -LHC extractions, SPS ring
- LS2 upgrades:
- SBDS, injection interlocking
- Absorbers + SMP
- WIC: HIL loop
- BI interlocking plus additional requirements for SMP
- Status and requirements for slow extraction Handling MDs and non-standard operation in the SPS UA9, COLDEX, crab cavities

Presenter: LI, Kevin Shing Bruce (CERN)

Linac 4 - experience and open points

Contribution ID: 63

Type: not specified

Linac 4 - experience and open points

Wednesday 8 May 2019 14:40 (30 minutes)

- Lessons learnt for MP \boxtimes hole in vacuum pipe, diamond BLMs broken, stripping foil broken, other beam incidents \cdots
- Report on LINAC4 review
- BIS configuration -check with PSB talk, as one common BIS architecture. New specification
- Experience with settings management
- Outstanding issues
- Source interlock (RF \boxtimes HV).
- Use of timing to select beams. Interface to External Conditions and SIS

Presenter: NISBET, David (CERN)

SIS, external conditions and timi $\,\cdots\,$

Contribution ID: 64

Type: not specified

SIS, external conditions and timing system

Wednesday 8 May 2019 15:40 (30 minutes)

New SPS GMT monitoring to be put in place in SPS after LS2

- External conditions -SIS -Timing

- What is in place for the different injectors

- Upgrade of EC foreseen for LS2, problems interfacing FGC

- Longer term plans for SIS and external conditions development. Should these two be merged in the long-term future (next to a hardware BIS)?

Presenter: KRUK, Grzegorz (CERN)

PS and machine protection

Contribution ID: 65

Type: not specified

PS and machine protection

Wednesday 8 May 2019 16:10 (30 minutes)

- Experience with protection
- Protection strategy mid and long-term
- External conditions & SIS
- External conditions upgrade LS2 by BE-ICS \boxtimes check against talk Greg/Miguel below for overlap
- No safe beam flag in PSB and PS, manage interlocks per beam type / external conditions
- What about BIS in the long-term future? PS dump, connection to PSB extraction BIC
- PS SEM grids and 'ralentisseur'
- Which role plays the wall between PS and booster?

Presenter: HANKE, Klaus (CERN)

Booster interlocking and operatio ...

Contribution ID: 66

Type: not specified

Booster interlocking and operational scenarios

Wednesday 8 May 2019 16:40 (30 minutes)

- Booster interlocking
- Upgrade of switching magnet power supply BHZxxx which leads to dump
- External conditions, SIS, BIS and 4-ring flexibility
- Procedures for masking BIS and making changes to timing to get beam for <4 rings. Automate? Software, reminders?
- Fault diagnostic -BIS diagnostics by cycle. BIS GUI OP and history buffers.
- Operability?

Presenter: MIKULEC, Bettina (CERN)

Conclusions - wrap up

Contribution ID: 67

Type: not specified

Conclusions - wrap up

Wednesday 8 May 2019 17:10 (25 minutes)

Presenter: WOLLMANN, Daniel (CERN)