CompactLight Midterm Review 2019



Report of Contributions

CompactLight · · · / Report of Contributions Registration

Contribution ID: 1 Type: not specified

Registration

Lunch

Contribution ID: 2 Type: not specified

Lunch

Monday, 1 July 2019 13:30 (1h 15m)

CompactLight · · · / Report of Contributions Break

Contribution ID: 3 Type: not specified

Break

Welcome

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Welcome

Monday, 1 July 2019 15:30 (15 minutes)

Presenter: HUITU, Katri (UH/HIP Director)

Coffee Break

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Coffee Break

Monday, 1 July 2019 16:50 (20 minutes)

Coffee Break

Contribution ID: 6 Type: not specified

Coffee Break

Tuesday, 2 July 2019 10:30 (30 minutes)

Lunch

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Lunch

Tuesday, 2 July 2019 12:30 (1h 30m)

Coffee Break

Contribution ID: 8 Type: not specified

Coffee Break

Tuesday, 2 July 2019 15:30 (30 minutes)

Dinner

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

Dinner

Tuesday, 2 July 2019 20:00 (3 hours)

CompactLight · · · / Report of Contributions

Coffee Break

Contribution ID: 10 Type: not specified

Coffee Break

Wednesday, 3 July 2019 10:30 (30 minutes)

Lunch

Contribution ID: 11 Type: not specified

Lunch

Wednesday, 3 July 2019 13:00 (1h 15m)

CompactLight · · · / Report of Contributions

XLS - SAC Joint Session

Contribution ID: 12 Type: not specified

XLS - SAC Joint Session

Wednesday, 3 July 2019 14:15 (45 minutes)

Presenter: ALL

CompactLight · · · / Report of Contributions

Coffee Break

Contribution ID: 13 Type: not specified

Coffee Break

Wednesday, 3 July 2019 15:45 (30 minutes)

Contribution ID: 14 Type: **not specified**

General discussion: Sixt months ahead activity plans, next Deliverables, next Meeting

Thursday, 4 July 2019 09:00 (1h 30m)

- Sixt months ahead activity plans
- Next Deliverables
- Next Meeting

Presenter: ALL

CompactLight · · · / Report of Contributions

Coffee Break

Contribution ID: 15 Type: not specified

Coffee Break

Thursday, 4 July 2019 10:30 (30 minutes)

Contribution ID: 16 Type: not specified

Collaboration Board Meeting

Thursday, 4 July 2019 11:00 (1h 30m)

Lunch

Contribution ID: 17 Type: not specified

Lunch

Thursday, 4 July 2019 12:30 (1h 30m)

CompactLight · · · / Report of Contributions

Organised Visit

Contribution ID: 18 Type: not specified

Organised Visit

Thursday, 4 July 2019 14:00 (2 hours)

Presenter: ALL INTERESTED PARTNERS

Contribution ID: 19 Type: not specified

CompactLight Status

Monday, 1 July 2019 15:45 (20 minutes)

Presenter: D'AURIA, Gerardo (Elettra Trieste)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 20 Type: not specified

Project Communication

Monday, 1 July 2019 16:05 (15 minutes)

Presenter: LATINA, Andrea (CERN)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 21 Type: not specified

Periodic Report Status

Monday, 1 July 2019 16:20 (15 minutes)

Presenter: Dr ROCHOW-CARBONE, Regina Alexandra (Elettra - Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 22 Type: not specified

Overleaf & Mendeley Tutorial

Monday, 1 July 2019 16:35 (15 minutes)

Presenter: AICHELER, Markus (Helsinki Institute of Physics (FI))

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 23 Type: not specified

Introduction on status of WP7 Activities

Monday, 1 July 2019 17:10 (5 minutes)

Presenter: ROCHOW-CARBONE, Regina Alexandra (Elettra - Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 24 Type: not specified

Project Breakdown Structure

Monday, 1 July 2019 17:15 (15 minutes)

Presenter: ROSSI, Carlo (CERN)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 25 Type: not specified

Cost Analyses & Technology Transfer

Monday, 1 July 2019 17:30 (20 minutes)

Presenter: GAZIS, Evangelos (National Technical Univ. of Athens (GR))

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 26 Type: not specified

Action Plan for Use of XLS Technology

Monday, 1 July 2019 17:50 (10 minutes)

Presenter: ROCHOW-CARBONE, Regina Alexandra (Elettra - Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 27 Type: not specified

EDMS Data & Document Storage

Monday, 1 July 2019 18:00 (15 minutes)

Presenter: AICHELER, Markus (Helsinki Institute of Physics (FI))

Session Classification: WP Activity Report

CompactLight · · · / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 28 Type: not specified

Discussion

Monday, 1 July 2019 18:15 (15 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: WP Activity Report

Registration

Contribution ID: 29 Type: not specified

Registration

Monday, 1 July 2019 14:45 (45 minutes)

Contribution ID: 30 Type: not specified

CompactLight layout and next steps for WP2

Tuesday, 2 July 2019 09:00 (25 minutes)

Presenter: Prof. CLARKE, James Anthony (STFC Daresbury Laboratory (GB))

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 31

Type: not specified

Schemes for the simultaneous operation of soft and hard X-rayFEL beamlines

Tuesday, 2 July 2019 09:25 (15 minutes)

Presenter: DI MITRI, Simone (Elettra Sincrotrone Trieste)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 32 Type: not specified

Consideration of the photon beamline design for CompactLight

Tuesday, 2 July 2019 09:40 (15 minutes)

Presenter: GORYASHKO, Vitaliy (Uppsala University)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 33 Type: not specified

XARA - A potential application of CompactLight Technology

Tuesday, 2 July 2019 09:55 (15 minutes)

Presenter: NEIL THOMPSON/LOUISE COWIE

Session Classification: WP Activity Report

CompactLight · · · / Report of Contributions

Contribution ID: 34 Type: not specified

Discussion

Tuesday, 2 July 2019 10:10 (20 minutes)

Discussion

Presenter: ALL

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 35 Type: not specified

Introduction on Status of WP3 and D3.1

Tuesday, 2 July 2019 11:00 (10 minutes)

Presenter: FERRARIO, massimo (INFN-LNF)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 36 Type: not specified

Review of magnetic bunch compression schemes for CompactLight

Tuesday, 2 July 2019 11:10 (10 minutes)

Presenter: DI MITRI, Simone (Elettra Sincrotrone Trieste)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 37 Type: not specified

C-band gun design and high repetition rate challenges

Tuesday, 2 July 2019 11:20 (10 minutes)

Presenter: ALESINI, David

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 38 Type: not specified

Compact S+X Injector scheme

Tuesday, 2 July 2019 11:30 (10 minutes)

Presenter: LATINA, Andrea (CERN)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 39 Type: not specified

X-Band RF electron gun injector design

Tuesday, 2 July 2019 11:40 (10 minutes)

Presenter: GONZALES-IGLESIAS, Daniel

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 40 Type: not specified

A possible electron gun for the 36 GHz gyro-klystron

Tuesday, 2 July 2019 11:50 (10 minutes)

Presenter: SPATARO, Bruno (Istituto Nazionale Fisica Nucleare (IT))

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 41 Type: not specified

3D design efforts for the e-gun

Tuesday, 2 July 2019 12:00 (10 minutes)

Presenter: TANKE, Eugene

Session Classification: WP Activity Report

CompactLight · · · / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 42 Type: not specified

Discussion

Tuesday, 2 July 2019 12:10 (20 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 43 Type: not specified

Introduction on Status of WP4 Activities

Tuesday, 2 July 2019 14:00 (15 minutes)

Presenter: WUENSCH, Walter (CERN)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Review of the baseline rf module design (and development of high repetition rate capability)

Tuesday, 2 July 2019 14:15 (15 minutes)

Presenter: ALESINI, David

Session Classification: WP Activity Report

Linac layout

Contribution ID: 45 Type: not specified

Linac layout

Tuesday, 2 July 2019 14:30 (15 minutes)

Presenter: AICHELER, Markus (Helsinki Institute of Physics (FI))

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 46

Type: not specified

Progress towards the 36 GHz, 3 MW, 2 µs and 1 kHz gyroklystron plus 48 GHz gyroklystron

Tuesday, 2 July 2019 14:45 (15 minutes)

Presenter: NIX, Laurence

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

Plans for & progress on Industrialisation

Tuesday, 2 July 2019 15:00 (15 minutes)

Presenter: VAN DEN BERG, Miranda

Session Classification: WP Activity Report

CompactLight · · · / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 48 Type: not specified

Discussion

Tuesday, 2 July 2019 15:15 (15 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 49 Type: not specified

Introduction on Status of WP5 Activities

Tuesday, 2 July 2019 16:00 (3 minutes)

Presenter: Dr NGUYEN, Federico (ENEA-Frascati & INFN-LNF)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 50 Type: not specified

Overview on Permanent Magnet Undulators

Tuesday, 2 July 2019 16:03 (12 minutes)

Presenter: MARCOS, Jordi (ALBA)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 51 Type: not specified

Overview on Superconducting Undulators

Tuesday, 2 July 2019 16:15 (12 minutes)

Presenter: BERNHARD, Axel (Universitaet Karlsruhe-Unknown-Unknown)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 52 Type: not specified

Overview on Exotic Undulators

Tuesday, 2 July 2019 16:27 (12 minutes)

Presenter: CROSS, Adrian (University of Strathclyde)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 53 Type: not specified

Alternative FEL schemes and undulators for a Compact device

Tuesday, 2 July 2019 16:39 (12 minutes)

Presenter: DATTOLI, Giuseppe

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 54 Type: **not specified**

Quantitative analysis of undulator technologies for CompactLight FEL

Tuesday, 2 July 2019 16:51 (12 minutes)

Presenter: THOMPSON, Neil (CCLRC/ASTeC Daresbury Laboratory)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 55 Type: not specified

Variable polarisation & Two-Colour Schemes

Tuesday, 2 July 2019 17:03 (12 minutes)

Presenter: CASTANEDA CORTES, Hector Mauricio (Science and Technology Facilities Council)

Session Classification: WP Activity Report

CompactLight · · · / Report of Contributions

Contribution ID: 56 Type: not specified

Discussion

Tuesday, 2 July 2019 17:15 (15 minutes)

Discussion

Presenter: ALL

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 57 Type: not specified

Introduction on Status of WP6 Activities

Wednesday, 3 July 2019 09:00 (15 minutes)

Presenter: AKSOY, Avni (Ankara University Institute of Accelerator Technologies (TR))

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 58 Type: not specified

Hard X-Ray FEL study Case for fist deliverable

Wednesday, 3 July 2019 09:15 (12 minutes)

Presenter: CASTANEDA CORTES, Hector Mauricio (Science and Technology Facilities Council)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 59 Type: not specified

Status of S-band Injector Based Compact Light design

Wednesday, 3 July 2019 09:27 (12 minutes)

Presenter: MARIN, Edu

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 60 Type: not specified

Recent Improvements of RF-Track

Wednesday, 3 July 2019 09:39 (12 minutes)

Presenter: LATINA, Andrea (CERN)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 61 Type: not specified

1D optimisation for the full X-band solution

Wednesday, 3 July 2019 09:51 (12 minutes)

Presenter: LIU, Xingguang (CERN)

Session Classification: WP Activity Report

Contribution ID: 62 Type: not specified

DC electron gun as an injector for an X-band FEL

Wednesday, 3 July 2019 10:03 (12 minutes)

Presenter: LUCAS, Thomas Geoffrey

Session Classification: WP Activity Report

CompactLight · · · / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 63 Type: not specified

Discussion

Wednesday, 3 July 2019 10:15 (15 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: WP Activity Report

CPI presentation

Contribution ID: 66 Type: not specified

CPI presentation

Wednesday, 3 July 2019 11:00 (20 minutes)

Presenter: VAN DAELE, Claude (CPI Europe Ltd.)

Session Classification: Presentations from Industry/SAC Internal discussion

Contribution ID: 67 Type: not specified

Canon presentation

Wednesday, 3 July 2019 11:20 (20 minutes)

Presenter: FUJII, Satoshi

Session Classification: Presentations from Industry/SAC Internal discussion

Thales presentation

Contribution ID: 68 Type: not specified

Thales presentation

Wednesday, 3 July 2019 11:40 (20 minutes)

Presenter: BEUNAS, Armel (THALES)

Session Classification: Presentations from Industry/SAC Internal discussion

Contribution ID: 69 Type: not specified

Scandinova presentation

Wednesday, 3 July 2019 12:00 (20 minutes)

Presenter: LINDHOLM, Mikael

Session Classification: Presentations from Industry/SAC Internal discussion

Contribution ID: 70 Type: not specified

Jema Energy presentation

Wednesday, 3 July 2019 12:20 (20 minutes)

Presenter: EIKELBOOM, Bas (Jema)

Session Classification: Presentations from Industry/SAC Internal discussion

CompactLight · · · / Report of Contributions

Discussion

Contribution ID: 71 Type: not specified

Discussion

Wednesday, 3 July 2019 12:40 (20 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: Presentations from Industry/SAC Internal discussion

Contribution ID: 72 Type: not specified

Discussion on PBS and EDMS

Wednesday, 3 July 2019 15:00 (45 minutes)

Presenter: ALL

Contribution ID: 73 Type: not specified

1st Periodic Report Working Group

Wednesday, 3 July 2019 16:15 (1h 30m)

Presenter: WP LEADERS

Session Classification: Supplementary Presentation from WPs /Working Group Meetings

Contribution ID: 74 Type: **not specified**

Overleaf & Mendeley Support

Wednesday, 3 July 2019 16:15 (1h 30m)

Presenters: M. AICHELER WITH INTERESTED PARTNERS; AICHELER, Markus; AICHELER, Markus (Helsinki Institute of Physics (FI))

Session Classification: Supplementary Presentation from WPs /Working Group Meetings

Contribution ID: 75 Type: not specified

Brainstorming on Dissemination, and Exploitation

Wednesday, 3 July 2019 16:15 (45 minutes)

Presenters: ANDREA LATINA AND INTERESTED PARTNERS; ANDREA LATINA WITH INTER-

ESTED PARTNERS

Session Classification: Supplementary Presentation from WPs /Working Group Meetings

Contribution ID: 76 Type: not specified

Beam Dynamics, RF and Undulators

Wednesday, 3 July 2019 17:00 (45 minutes)

Presenter: LATINA, Andrea (CERN)

Session Classification: Supplementary Presentation from WPs /Working Group Meetings

Contribution ID: 77 Type: **not specified**

Other Working Groups, if requested

Wednesday, 3 July 2019 16:15 (1h 30m)

Presenter: INTERESTED PARTNERS

Session Classification: Supplementary Presentation from WPs /Working Group Meetings