An introduction to programming for STEM teachers



Report of Contributions

An introduction \cdots / Report of Contributions

Register, coffee etc.

Contribution ID: 1 Type: not specified

Register, coffee etc.

Monday 3 June 2019 09:00 (30 minutes)

Welcome

Contribution ID: 2 Type: not specified

Welcome

Monday 3 June 2019 09:30 (15 minutes)

Presenter: MALIK, Sudhir (University of Puerto Rico (PR))

Contribution ID: 3 Type: not specified

Working break to get everyone logged in and set-up with computers

Monday 3 June 2019 10:30 (30 minutes)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Orientation to goals of workshop

Monday 3 June 2019 09:45 (45 minutes)

Presenter: BELLIS, Matthew (Cornell University/Siena College (US))

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Introduction to Processing

Monday 3 June 2019 11:00 (30 minutes)

Processing I (hands-on)

Contribution ID: 6 Type: not specified

Processing I (hands-on)

Monday 3 June 2019 11:30 (1 hour)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Processing II (hands-on)

Monday 3 June 2019 13:30 (1h 30m)

Material is continuation from the earlier session.

Contribution ID: 8 Type: not specified

Preview of python and Colab for the next day

Monday 3 June 2019 15:00 (30 minutes)

Contribution ID: 9 Type: not specified

Coffee, early arrivers can ask questions about previous days work

Tuesday 4 June 2019 09:00 (30 minutes)

Contribution ID: 10 Type: not specified

Introduction to python

Tuesday 4 June 2019 09:30 (30 minutes)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Basics of python, Jupyter notebooks, and Colab (hands-on)

Tuesday 4 June 2019 10:00 (1 hour)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Data analysis with python I (hands-on)

Tuesday 4 June 2019 11:00 (1h 30m)

Material is a continuation of the earlier session.

Contribution ID: 13 Type: not specified

Data analysis with python II (hands-on)

Tuesday 4 June 2019 13:30 (1h 30m)

Material is a continuation of the earlier session.

Contribution ID: 14 Type: not specified

Summary and discussion of additional resources

Tuesday 4 June 2019 15:00 (30 minutes)