35th FCAL Collaboration workshop

Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome

Thursday 19 September 2019 09:00 (5 minutes)

Presenter: SCHUWALOW, Sergej

Session Classification: session1

Contribution ID: 2 Type: not specified

Welcome from DESY management

Thursday 19 September 2019 09:05 (25 minutes)

Presenter: BEHNKE, Ties (ties.behnke@desy.de)

Session Classification: session1

Contribution ID: 3 Type: not specified

Charge of the workshop

Thursday 19 September 2019 09:30 (20 minutes)

Presenter: LOHMANN, Wolfgang Friedrich (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE))

Session Classification: session1

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

LUXE - physics case and plan of the experiment

Thursday 19 September 2019 11:20 (30 minutes)

Presenter: WING, Matthew

Session Classification: session2 Chairman: Wolfgang

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

LUXE experimental conditions and detector design

Thursday 19 September 2019 11:50 (15 minutes)

Presenter: BORYSOV, Oleksandr (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE))

Session Classification: session2 Chairman: Wolfgang

ILC future

Contribution ID: 6 Type: not specified

ILC future

Thursday 19 September 2019 09:50 (25 minutes)

Presenter: BUESSER, Karsten (DESY)

Session Classification: session1

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Lumi measurement at FCC

Thursday 19 September 2019 10:15 (20 minutes)

Presenter: VOUTSINAS, Georgios Gerasimos (CERN)

Session Classification: session1

Contribution ID: 8 Type: not specified

Forward detector system for the LUXE experiment

Thursday 19 September 2019 12:05 (15 minutes)

Presenter: BORYSOVA, Maryna (National Academy of Sciences of Ukraine (UA))

Session Classification: session2 Chairman: Wolfgang

Contribution ID: 9 Type: not specified

LumiCal design for the CEPC

Thursday 19 September 2019 11:00 (20 minutes)

Presenter: ZHU, Hongbo (Chinese Academy of Sciences (CN))

Session Classification: session2 Chairman: Wolfgang

Contribution ID: 10 Type: not specified

Radiation hard HR GaAs: Cr sensors based on p-n-n structures

Thursday 19 September 2019 13:30 (20 minutes)

Radiation hard HR GaAs: Cr sens ···

Presenter: TYAZHEV, Anton

Session Classification: session3 Chairman: Marek

Contribution ID: 11 Type: not specified

FLAME-based DAQ for testbeam

Thursday 19 September 2019 14:05 (15 minutes)

Presenter: MORON, Jakub (AGH University of Science and Technology (PL))

Session Classification: session3 Chairman: Marek

Contribution ID: 12 Type: not specified

DSP and signal reconstruction for FLAME readout

Thursday 19 September 2019 14:20 (20 minutes)

Presenter: LAPKIN, Aleksandr (Joint Institute for Nuclear Research (RU))

Session Classification: session3 Chairman: Marek

Contribution ID: 13 Type: not specified

Latest version of BeamCal chip design

Thursday 19 September 2019 14:40 (20 minutes)

Presenter: ABUSLEME HOFFMAN, Angel Christian (Pontifical Catholic University of Chile (CL))

Session Classification: session3 Chairman: Marek

Contribution ID: 14 Type: not specified

News on hardware / tungsten plates

Presenter: TBA

Session Classification: session3 Chairman: Marek

Contribution ID: 15 Type: not specified

Beam-induced background effects in the ILD of the future ILC collider

Thursday 19 September 2019 15:30 (20 minutes)

Presenter: KHURANOVA, Zhanna

Session Classification: session4 Chairman:

Contribution ID: 16 Type: not specified

Evolution of iLCSoft towards the common software stack Key4HEP

Thursday 19 September 2019 15:50 (20 minutes)

Presenter: SALIER, Andre

Session Classification: session4 Chairman:

Contribution ID: 17 Type: not specified

Study of back-scattering in LumiCal test beam 2016

Thursday 19 September 2019 16:10 (15 minutes)

Presenter: Mr DUDAR, Bohdan (Taras Shevchenko National University of Kyiv)

Session Classification: session4 Chairman:

Contribution ID: 18 Type: not specified

Optimization of ECAL for the LUXE experiment

Thursday 19 September 2019 16:25 (15 minutes)

Presenter: SHCHEDROLOSIEV, Mykyta

Session Classification: session4 Chairman:

Contribution ID: 19 Type: not specified

Beam spread determination for luminosity measurement @ CEPC

Thursday 19 September 2019 16:40 (15 minutes)

Presenter: SMILJANIC, Ivan (Vinca Institute of Nuclear Sciences)

Session Classification: session4 Chairman:

Contribution ID: 20 Type: not specified

Institution Board

Thursday 19 September 2019 17:00 (1 hour)

Convener: Aharon Levy - Wolfgang Lohmann

Primary authors: LEVY, Aharon (Tel Aviv University (IL)); LOHMANN, Wolfgang Friedrich (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE))

Presenters: LEVY, Aharon (Tel Aviv University (IL)); LOHMANN, Wolfgang Friedrich (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE))

Session Classification: Institution Board

Contribution ID: 21 Type: not specified

Update on the AIDA mechanical infrastructure and tungsten plates

Friday 20 September 2019 09:00 (20 minutes)

Presenter: ELSENER, Konrad (CERN)

Session Classification: session5 Chairman:

Contribution ID: 22 Type: not specified

Report from Hardware WG coordinator

Friday 20 September 2019 09:35 (15 minutes)

Presenter: IDZIK, Marek (AGH University of Science and Technology (PL))

Session Classification: session5 Chairman:

Contribution ID: 23 Type: not specified

Reports: from SW&Simulation WG coordinator & from the PUB & Speaker committee

Friday 20 September 2019 09:50 (20 minutes)

Reports: from SW&Simulation W $\,\cdots$

Presenter: GHENESCU, Veta

Session Classification: session5 Chairman:

Contribution ID: 24 Type: not specified

Report from technical coordinator

Friday 20 September 2019 10:10 (15 minutes)

Presenter: BENHAMMOU, Yan (Tel Aviv University (IL))

Session Classification: session5 Chairman:

Contribution ID: 25 Type: not specified

Discussion on testbeam

Primary authors: HENSCHEL, Hans (DESY); BORYSOV, Oleksandr (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE)); BENHAMMOU, ALL, Yan (Tel Aviv University (IL))

Presenters: HENSCHEL, Hans (DESY); BORYSOV, Oleksandr (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE)); BENHAMMOU, ALL, Yan (Tel Aviv University (IL))

Session Classification: session6

Contribution ID: 26 Type: not specified

Summary of the workshop

Presenter: LOHMANN, Wolfgang Friedrich (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE))

Session Classification: session6

Contribution ID: 27 Type: not specified

Reserved for additional discussions

Friday 20 September 2019 13:50 (1h 30m)

Session Classification: session7

Contribution ID: 28 Type: not specified

Collaboration Photo

Thursday 19 September 2019 12:20 (10 minutes)

Session Classification: session2 Chairman: Wolfgang

Contribution ID: 29 Type: not specified

Status of FLAME development

Thursday 19 September 2019 13:50 (15 minutes)

Presenters: FIRLEJ, Mirek; FIRLEJ, Miroslaw (AGH University of Science and Technology (PL))

Session Classification: session3 Chairman: Marek

Contribution ID: 30 Type: not specified

Report from the Institute Board

Friday 20 September 2019 10:25 (15 minutes)

Presenters: LEVY, Aharon (Tel Aviv University (IL)); LOHMANN, Wolfgang Friedrich (Deutsches

Elektronen-Synchrotron (DE))

Session Classification: session5 Chairman:

Contribution ID: 31 Type: not specified

News on hardware / tungsten plates

Presenter: CERN (TBA)

Session Classification: session5 Chairman:

Contribution ID: 32 Type: not specified

Beam spread determination for luminosity measurement @ CEPC

Friday 20 September 2019 09:20 (15 minutes)

Presenter: SMILJANIC, Ivan (Vinca Institute of Nuclear Sciences)

Session Classification: session5 Chairman:

Contribution ID: 33 Type: not specified

Discussion on testbeam

Presenter: BENHAMMOU, Yan (Tel Aviv University (IL))

Session Classification: session6

Contribution ID: 34 Type: not specified

Testbeam: Dual APV Adapter

Friday 20 September 2019 11:15 (20 minutes)

Testbeam: Dual APV Adapter

Presenter: HENSCHEL, Hans Henschel (DESY)

Session Classification: session6

35th FCAL Coll $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Contribution ID: 35 Type: not specified

Testbeam: Luxe

Friday 20 September 2019 11:35 (20 minutes)

Testbeam: Luxe

Presenter: BORISOV, Oleksandr

Session Classification: session6

35th FCAL Coll $\,\cdots\,\,$ / Report of Contributions

Contribution ID: 36 Type: not specified

Testbeam: Flame

Friday 20 September 2019 11:55 (25 minutes)

Testbeam: Flame

Presenter: BENHAMMOU, Yan (Tel Aviv University (IL))

Session Classification: session6

Contribution ID: 37 Type: not specified

Summary of the workshop

Friday 20 September 2019 12:20 (30 minutes)

Presenter: LOHMANN, Wolfgang Friedrich (Deutsches Elektronen-Synchrotron (DE))

Session Classification: session6