XSCRC2019: Cross sections for Cosmic Rays @ CERN

Report of Contributions

Final remarks

Contribution ID: 1 Type: not specified

Final remarks

Friday 15 November 2019 12:45 (15 minutes)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Welcome to CERN (TBC)

Wednesday 13 November 2019 14:00 (5 minutes)

Contribution ID: 3 Type: not specified

Welcome to the workshop

Wednesday 13 November 2019 14:05 (10 minutes)

Presenter: Prof. DONATO, Fiorenza (Torino University)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Galactic cosmic-ray propagation and cross sections

Wednesday 13 November 2019 14:15 (30 minutes)

Presenter: TOMASSETTI, Nicola (Perugia University & INFN- Perugia)

Session Classification: Introduction and motivations

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Indirect detection of dark matter in CRs

Wednesday 13 November 2019 15:15 (30 minutes)

Presenter: CIRELLI, Marco (CNRS LPTHE Jussieu)

Session Classification: Introduction and motivations

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Ranking of nuclear reactions for CR physics

Wednesday 13 November 2019 16:15 (30 minutes)

Presenter: GENOLINI, Yoann (LAPTh)

Session Classification: Relevant cross sections: present and desired precision

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Antiproton production cross sections

Wednesday 13 November 2019 16:45 (30 minutes)

Presenter: KORSMEIER, Michael (University of Torino)

Session Classification: Relevant cross sections: present and desired precision

Contribution ID: 8 Type: not specified

Antideuteron and anti-helium cross sections

Wednesday 13 November 2019 17:40 (30 minutes)

Presenter: GOMEZ CORAL, Diego Mauricio (University of Hawai'i at Manoa (US))

Session Classification: Relevant cross sections: present and desired precision

Contribution ID: 9 Type: not specified

The gamma-ray sky and impact of cross-section uncertainties

Wednesday 13 November 2019 14:45 (30 minutes)

Presenter: Mr CASANDJAN, Jean-Marc

Session Classification: Introduction and motivations

Contribution ID: 10 Type: not specified

Recent results on galactic cosmic rays with the AMS experiment.

Thursday 14 November 2019 09:00 (45 minutes)

Presenter: OLIVA, Alberto (Centro de Investigaciones Energéti cas Medioambientales y Tecno)

Session Classification: CR experiments and data

Contribution ID: 11 Type: not specified

Recent results on galactic cosmic rays with the CALET experiment.

Thursday 14 November 2019 09:45 (30 minutes)

Presenter: MARROCCHESI, Pier Simone (Universita degli studi di Siena (IT))

Session Classification: CR experiments and data

Contribution ID: 12 Type: not specified

GAPS status and physics goals

Thursday 14 November 2019 10:45 (30 minutes)

Presenter: MUNINI, Riccardo (INFN - Universita Studi Trieste)

Session Classification: CR experiments and data

Contribution ID: 13 Type: not specified

Recent results on galactic cosmic rays with the DAMPE experiment.

Thursday 14 November 2019 10:15 (30 minutes)

Presenter: WU, Xin (Universite de Geneve (CH))

Session Classification: CR experiments and data

Contribution ID: 14 Type: **not specified**

GEANT4, Models and links to cosmic rays, gamma rays, and accelerator physics

Thursday 14 November 2019 14:30 (45 minutes)

Presenter: Prof. IVANTCHENKO, Vladimir (CERN)

Session Classification: Monte Carlo, event generators, and models

Contribution ID: 15 Type: not specified

CEM and LAQGSM event generators

Thursday 14 November 2019 15:15 (45 minutes)

Presenter: Dr KERBY, Leslie (Center for Advanced Energy Studies)

Session Classification: Monte Carlo, event generators, and models

Contribution ID: 16 Type: not specified

Nuclear fragmentation measurements with NA61/SHINE – results and prospects

Friday 15 November 2019 08:50 (30 minutes)

Presenter: UNGER, Michael (Karlsruhe Institute for Technology)

Session Classification: Particle physics experiments and data

Contribution ID: 17 Type: not specified

The COMPASS++/AMBER program for p-bar production cross-sections measurements

Friday 15 November 2019 09:20 (30 minutes)

Presenter: ZUCCON, Paolo (Universita degli Studi di Trento è INFN (IT))

Session Classification: Particle physics experiments and data

Contribution ID: 18 Type: not specified

Antiproton and charm production in proton-nucleus collisions with LHCb and prospects

Friday 15 November 2019 09:50 (45 minutes)

Presenter: GRAZIANI, Giacomo (INFN, Sezione di Firenze (IT))

Session Classification: Particle physics experiments and data

Contribution ID: 19 Type: not specified

The GSI and FAIR facilities: Recent results and future perspectives

Friday 15 November 2019 11:30 (45 minutes)

Presenter: RODRIGUEZ SANCHEZ, Jose Luis (University of Santiago de Compostela)

Session Classification: Nuclear physics facilities and data

Contribution ID: 20 Type: not specified

Fragmentation cross section measurements: possible synergies with nuclear dynamics and hadrontherapy studies

Friday 15 November 2019 12:15 (30 minutes)

Presenter: Dr GRUYER, Diego (LPC Caen)

Session Classification: Nuclear physics facilities and data

Contribution ID: 21 Type: not specified

Uncertainties and relevance of photo-nuclear processes for UHECR propagation

Thursday 14 November 2019 16:30 (25 minutes)

Presenter: BONCIOLI, Denise

Session Classification: Cross sections and Ultra-high energy CRs

Contribution ID: 22 Type: not specified

PANDORA project: measurement of nuclear photo-disintegrations for extragalactic propagation of UHECRs

Thursday 14 November 2019 16:55 (25 minutes)

Presenter: Dr TAMII, Atsushi (Research Center for Nuclear Physics, Osaka University)

Session Classification: Cross sections and Ultra-high energy CRs

Contribution ID: 23 Type: not specified

Proton-oxygen cross sections, the muon puzzle, and possibilities to solve it

Thursday 14 November 2019 17:20 (25 minutes)

Presenter: Dr DEMBINSKI, Hans Peter (Max-Planck-Institute for Nuclear Physics, Heidelberg)

Session Classification: Cross sections and Ultra-high energy CRs

Contribution ID: 24 Type: not specified

AMS-02 antiprotons are consistent with a secondary astrophysical origin

Wednesday 13 November 2019 17:15 (25 minutes)

Presenter: Dr BOUDAUD, Mathieu (LPTHE Paris)

Session Classification: Relevant cross sections: present and desired precision

Contribution ID: 25 Type: not specified

Recent results on nuclei and antinuclei production in ALICE at the LHC

Friday 15 November 2019 10:35 (25 minutes)

Presenter: COLOCCI, Manuel (Universita e INFN, Bologna (IT))

Session Classification: Particle physics experiments and data

TBD

Contribution ID: 26 Type: not specified

TBD

Session Classification: CR experiments and data

TBD

Contribution ID: 27 Type: not specified

TBD

Session Classification: CR experiments and data

Contribution ID: 28 Type: not specified

TBD

Session Classification: CR experiments and data

Contribution ID: 29 Type: not specified

Cross section measurements with AMS-02

Thursday 14 November 2019 11:45 (30 minutes)

Presenter: YAN, Qi (Massachusetts Inst. of Technology (US))

Session Classification: Nuclear cross sections and related topics

Contribution ID: 30 Type: not specified

Cosmogenic nuclide production in meteoroids and planetary atmospheres

Thursday 14 November 2019 12:40 (30 minutes)

Presenter: HIRTZ, Jason

Session Classification: Nuclear cross sections and related topics

Contribution ID: 31 Type: not specified

MCMC study of propagation diffusion parameters of cosmic rays from the ratios of boron, lithium and beryllium to carbon and oxygen

Thursday 14 November 2019 12:15 (25 minutes)

Presenter: DE LA TORRE LUQUE, Pedro (Bari University & INFN)

Session Classification: Nuclear cross sections and related topics

Contribution ID: 33 Type: not specified

"Revisiting $\gamma\gamma$ absorption for UHE photons

Thursday 14 November 2019 17:45 (20 minutes)

Presenter: GALANTI, Giorgio (INAF, Osservatorio Astronomico di Brera)

Session Classification: Cross sections and Ultra-high energy CRs