LPC Workshop on Physics Connections between the LHC and EIC

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Perturbative QCD theory status and precision opportunities

Thursday 14 November 2019 08:30 (30 minutes)

Presenter: CAMPBELL, John

Session Classification: QCD I

Contribution ID: 2 Type: not specified

The CT18 global PDF fit and phenomenology in the HL-LHC era

Thursday 14 November 2019 09:00 (30 minutes)

Presenter: YUAN, C.-P. (Michigan State University)

Session Classification: QCD I

Contribution ID: 3 Type: not specified

Nucleon TMDs and M_W extractions

Thursday 14 November 2019 09:30 (30 minutes)

Presenter: BOZZI, Giuseppe (Università di Pavia)

Session Classification: QCD I

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

EIC impact on the LHC program

Thursday 14 November 2019 11:00 (30 minutes)

Presenter: ASCHENAUER, elke-caroline (BNL)

Session Classification: QCD II

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Jet Physics and Polarized PDFs at an EIC

Thursday 14 November 2019 10:00 (30 minutes)

Presenter: BOUGHEZAL, Radja (Argonne National Laboratory)

Session Classification: QCD I

Contribution ID: 6 Type: not specified

Monte Carlo Event Generators for DIS Colliders

Thursday 14 November 2019 11:45 (30 minutes)

Presenter: HOCHE, Stefan (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Session Classification: QCD II

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

HEP Lattice in the HL-LHC/EIC era

Thursday 14 November 2019 14:30 (30 minutes)

Presenter: KRONFELD, Andreas (Fermilab)

Session Classification: Computation and Lattice QCD

Contribution ID: 8 Type: not specified

Lattice QCD for hadron structure and the EIC

Thursday 14 November 2019 15:00 (30 minutes)

Presenter: LIU, Kehfei (University of Kentucky)

Session Classification: Computation and Lattice QCD

Contribution ID: 9 Type: not specified

Possible BSM searches at EIC

Thursday 14 November 2019 16:00 (30 minutes)

Presenter: MANTRY, Sonny (University of North Georgia)

Session Classification: BSM and QCD phenomena

Contribution ID: 10 Type: not specified

Lepton Flavor Violation Studies at the EIC

Thursday 14 November 2019 16:30 (30 minutes)

Presenter: ZHANG, Jinlong (Stony Brook University)

Session Classification: BSM and QCD phenomena

Contribution ID: 11 Type: not specified

Overview of intensity-frontier efforts

Friday 15 November 2019 08:30 (30 minutes)

Presenter: BETANCOURT, Minerba (Fermilab)

Session Classification: EIC and the Intensity Frontier

Contribution ID: 12 Type: not specified

Status of neutrino-nucleus theory

Friday 15 November 2019 09:00 (30 minutes)

Presenter: HILL, Richard

Session Classification: EIC and the Intensity Frontier

Contribution ID: 13 Type: not specified

Issues in nuclear DIS

Friday 15 November 2019 09:45 (15 minutes)

Presenter: KUSINA, Aleksander (IFJ PAN)

Session Classification: EIC and the Intensity Frontier

Nuclear PDFs

Contribution ID: 14 Type: not specified

Nuclear PDFs

Friday 15 November 2019 09:30 (15 minutes)

Presenter: OLNESS, Fred (Southern Methodist University (US))

Session Classification: EIC and the Intensity Frontier

Contribution ID: 15 Type: not specified

Emergent QCD phenomena at the LHC and its connection to EIC

Thursday 14 November 2019 17:00 (30 minutes)

Presenter: LI, Wei (Rice University (US))

Session Classification: BSM and QCD phenomena

Contribution ID: 16 Type: not specified

RHIC spin program & LHC/EIC

Thursday 14 November 2019 17:30 (30 minutes)

Presenter: ZUREK, Maria

Session Classification: BSM and QCD phenomena

LPC Workshop · · · / Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 18 Type: not specified

Welcome

Wednesday 13 November 2019 14:00 (15 minutes)

Presenter: HOBBS, TIMOTHY J (Southern Methodist University)

Session Classification: Welcome/Overview

Contribution ID: 19 Type: not specified

Overview of the HL-LHC Program

Wednesday 13 November 2019 14:15 (30 minutes)

Presenter: JINDARIANI, Sergo (Fermi National Accelerator Lab. (US))

Session Classification: Welcome/Overview

Contribution ID: 20 Type: not specified

A short introduction to the EIC

Wednesday 13 November 2019 14:45 (30 minutes)

Presenter: DESHPANDE, Abhay (Stony Brook University)

Session Classification: Welcome/Overview

Contribution ID: 21 Type: not specified

High-x PDFs at JLab and EIC implications

Thursday 14 November 2019 11:30 (15 minutes)

Presenter: PARK, Sanghwa (Stony Brook University)

Session Classification: QCD II

Contribution ID: 22 Type: not specified

Software & Computing initiatives for the Electron-Ion Collider

Thursday 14 November 2019 14:00 (30 minutes)

Presenter: Dr DIEFENTHALER, Markus (Jefferson Lab)

Session Classification: Computation and Lattice QCD

Contribution ID: 23 Type: not specified

FoCal - a high granularity Forward Calorimeter planned for Run-4 in ALICE

Friday 15 November 2019 12:00 (15 minutes)

Presenter: LOIZIDES, Constantinos (ORNL)

Session Classification: Heavy Ion and other opportunities

Contribution ID: 24 Type: not specified

Small-x physics and gluon saturation

Friday 15 November 2019 10:00 (30 minutes)

Presenter: Prof. KANG, Zhongbo (UCLA)

Session Classification: EIC and the Intensity Frontier

Contribution ID: 25 Type: not specified

Heavy-flavor measurements at an EIC

Friday 15 November 2019 12:15 (15 minutes)

Presenter: DURHAM, John Matthew (Los Alamos National Laboratory)

Session Classification: Heavy Ion and other opportunities

Contribution ID: 26 Type: not specified

Measurements of leptons from heavy-flavor decay

Friday 15 November 2019 12:30 (15 minutes)

Presenter: DAS, Debasish (Saha Institute of Nuclear Physics (IN))

Session Classification: Heavy Ion and other opportunities