2019 IFMP-Workshop: Hybrid / Multimodality Medical Imaging September 16 - 20

Report of Contributions

Welcome

Contribution ID: 3 Type: not specified

Welcome

Wednesday, 16 October 2019 12:45 (15 minutes)

Primary author: DANIELA, Miladinova

Presenter: MILADINOVA, Daniela

Session Classification: First Session

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Medical Physics in Macedonia

Wednesday, 16 October 2019 13:00 (15 minutes)

Primary author: SONJA, Petkovska

Presenter: PETKOVSKA, Sonja

Session Classification: First Session

Contribution ID: 5 Type: not specified

Medical Imaging - Review

Wednesday, 16 October 2019 13:15 (50 minutes)

Primary author: Dr LEMOIGNE, Yves (TERA Foundation (IT))

Presenter: Dr LEMOIGNE, Yves (TERA Foundation (IT))

Session Classification: First Session

Contribution ID: 6 Type: not specified

Interactions of Biomedical Oscillations

Wednesday, 16 October 2019 14:05 (30 minutes)

Presenter: STANKOVSKI, Tomislav

Session Classification: First Session

Contribution ID: 7

Type: not specified

From Model-based to Patient Specific Dosimetry in Nuclear Medicine

Wednesday, 16 October 2019 10:45 (50 minutes)

Presenter: BARDIES, Manuel

Session Classification: Session 1: Medical Physics in Nuclear medicine

Contribution ID: 8 Type: not specified

Effective Dose Estimation and Rinsk

Wednesday, 16 October 2019 11:35 (30 minutes)

Presenter: ZDRAVESKA, Marina

Session Classification: Session 1: Medical Physics in Nuclear medicine

/ Report of Contributions Introduction to CT

Contribution ID: 9 Type: not specified

Introduction to CT

Wednesday, 16 October 2019 12:05 (30 minutes)

Presenter: HAGLUND, Julie

Session Classification: Session 1: Medical Physics in Nuclear medicine

Contribution ID: 10 Type: not specified

SPECT/CT Instrumentation And Clinical Applications

Wednesday, 16 October 2019 15:15 (50 minutes)

Presenter: MILADINOVA, Daniela

Session Classification: Session 2: Medical Imaging

Contribution ID: 11 Type: not specified

Dose Optimization And Methods In MDCT

Wednesday, 16 October 2019 16:05 (30 minutes)

Presenter: GERSHAN, Vesna

Session Classification: Session 2: Medical Imaging

Contribution ID: 12 Type: not specified

PET Principals And History

Thursday, 17 October 2019 07:00 (50 minutes)

Presenter: RAUSCH, Ivo

Session Classification: Session 3: PET & Main Applications, Chair: Sonja PETKOVSKA,

ACIBADEM Sistina, Skopje

Contribution ID: 13 Type: not specified

Clinical applications of FDG in PET/CT

Thursday, 17 October 2019 07:50 (50 minutes)

Presenter: TALBOT, J-N

Session Classification: Session 3: PET & Main Applications, Chair: Sonja PETKOVSKA,

ACIBADEM Sistina, Skopje

Contribution ID: 14 Type: not specified

Clinical PET CT With Other Tracers

Thursday, 17 October 2019 09:15 (50 minutes)

Presenter: TALBOT, J-N

Session Classification: Session 4: More PET Imaging Applications, Chair: Marina ZDRAVESKA-

KOCEVSKA, Skopje

Contribution ID: 15 Type: not specified

Research Example By Small Animal PET

Thursday, 17 October 2019 10:05 (30 minutes)

Presenter: Dr LEMOIGNE, Yves (TERA Foundation (IT))

Session Classification: Session 4: More PET Imaging Applications, Chair: Marina ZDRAVESKA-

KOCEVSKA, Skopje

Contribution ID: 16 Type: not specified

Varian - Opportunities in early diagnosis and treatment

Thursday, 17 October 2019 10:35 (30 minutes)

Presenter: ZOGLOPITOU, Lydia

Session Classification: Session 4: More PET Imaging Applications, Chair: Marina ZDRAVESKA-

KOCEVSKA, Skopje

Contribution ID: 17 Type: not specified

PET Quality Control And Quantification

Thursday, 17 October 2019 13:00 (50 minutes)

Presenter: RAUSCH, Ivo

Session Classification: Session 5: PET Complements

PET in Norway

Contribution ID: 18 Type: not specified

PET in Norway

Thursday, 17 October 2019 13:50 (30 minutes)

Presenter: HAGLUND, Julie

Session Classification: Session 5: PET Complements

Contribution ID: 19 Type: not specified

Images in Radiotherapy CT PET/CT

Thursday, 17 October 2019 14:20 (30 minutes)

Presenter: PETKOVSKA, Sonja

Session Classification: Session 5: PET Complements

PET-MRI

Contribution ID: 20 Type: not specified

PET-MRI

Thursday, 17 October 2019 15:15 (1 hour)

Presenter: BIDAUT, Luc

Session Classification: Session 6: Hybrids Systems: PET/MR; Chair: P.R. ALTIERI, Bari

University, Italy

CHERRIE

Contribution ID: 21 Type: not specified

CHERRIE

Thursday, 17 October 2019 16:15 (30 minutes)

Presenter: VOSNIAKOS, Fokion

Session Classification: Session 6: Hybrids Systems: PET/MR; Chair: P.R. ALTIERI, Bari

University, Italy

Contribution ID: 22 Type: not specified

General Risks with Radiation

Friday, 18 October 2019 07:00 (30 minutes)

Presenter: MEDVEDEC, Mario

Session Classification: Session 7: Radiation Protection in MP applications; Chair: P. Le Dû,

IEEE.org

Contribution ID: 23 Type: not specified

Radiation Protection Optimization Example

Friday, 18 October 2019 07:30 (30 minutes)

Presenter: MEDVEDEC, Mario

Session Classification: Session 7: Radiation Protection in MP applications; Chair: P. Le Dû,

IEEE.org

Contribution ID: 24 Type: not specified

Patient Worker Public Radiation Protection

Friday, 18 October 2019 08:00 (50 minutes)

Presenter: MEDVEDEC, Mario

Session Classification: Session 7: Radiation Protection in MP applications; Chair: P. Le Dû,

IEEE.org

Contribution ID: 25 Type: not specified

Shielding requirements for PET/CT

Friday, 18 October 2019 09:15 (30 minutes)

Presenter: HAGLUND, Julie

Session Classification: Session 8: PET Versus HEP Transfers to Medical Physics; Chair: Ivo

Rausch, Vienna, Austria

Contribution ID: 26 Type: not specified

Application of Fundamental Physics in Medicine

Friday, 18 October 2019 09:45 (50 minutes)

Presenter: LE DU, Patrik

Session Classification: Session 8: PET Versus HEP Transfers to Medical Physics; Chair: Ivo

Rausch, Vienna, Austria

Contribution ID: 27 Type: not specified

Developments in PET from HEP

Friday, 18 October 2019 10:35 (30 minutes)

Presenter: LITOV, Leandar

Session Classification: Session 8: PET Versus HEP Transfers to Medical Physics; Chair: Ivo

Rausch, Vienna, Austria

Contribution ID: 28 Type: not specified

Hadrontherapy principles

Friday, 18 October 2019 13:00 (50 minutes)

Presenter: ALTIERI, Palma Rita

Session Classification: Session 9: Use of PET in Hadrontherapy; Chair: M. Medvedec,

Zagreb, Croatia

Contribution ID: 29 Type: not specified

On line dose monitoring

Friday, 18 October 2019 13:50 (30 minutes)

Presenter: ALTIERI, Palma Rita

Session Classification: Session 9: Use of PET in Hadrontherapy; Chair: M. Medvedec,

Zagreb, Croatia

Contribution ID: 30 Type: not specified

Particle Therapy - the future

Friday, 18 October 2019 14:20 (30 minutes)

Presenter: LE DU, Patrik

Session Classification: Session 9: Use of PET in Hadrontherapy; Chair: M. Medvedec,

Zagreb, Croatia

Contribution ID: 31 Type: not specified

Final Discussion

Friday, 18 October 2019 15:15 (30 minutes)

Presenters: PETKOVSKA, Sonja; Dr LEMOIGNE, Yves (TERA Foundation (IT))

Session Classification: Session 10: Open Discussion & Conclusions; Chair: D. Miladinova

& Y. Lemoigne

Contribution ID: 32 Type: not specified

End of the workshop

Friday, 18 October 2019 15:45 (30 minutes)

Session Classification: Session 10: Open Discussion & Conclusions ; Chair: D. Miladinova & Y. Lemoigne

2019 IFMP-··· / Report of Contributions

FROM HEP TO PET/CT

Contribution ID: 33

Type: Powerpoint presentation or pdf

FROM HEP TO PET/CT

Summary