Challenge Based Innovation A3 at CERN Ideasquare

Report of Contributions

Teaching team meeting

Contribution ID: 1

Type: not specified

Teaching team meeting

Monday 25 November 2019 09:00 (1h 30m)

Welcome to CBI A3 Jam & Icebre ...

Contribution ID: 2

Type: not specified

Welcome to CBI A3 Jam & Icebreaker Exercise + CERN Site Tour

Monday 25 November 2019 10:30 (1h 30m)

Presenter: THONG, Chris (Swinburne University of Technology)

Challenge Based · · · / Report of Contributions

Intro to IdeaSquare & CERN

Contribution ID: 3

Type: not specified

Intro to IdeaSquare & CERN

Monday 25 November 2019 13:30 (30 minutes)

Presenter: PALOMÄKI, Santeri (Aalto University (FI))

Challenge Based $\cdots \ /$ Report of Contributions

2-week program

Contribution ID: 4

Type: not specified

2-week program

Monday 25 November 2019 14:00 (1 hour)

Knowledge Transfer - Technology ···

Contribution ID: 5

Type: not specified

Knowledge Transfer - Technology & How to talk to CERNies

Monday 25 November 2019 15:30 (1h 30m)

Presenter: ANDREASSEN, Lars Erik Haukedal (Norwegian University of Science and Technology (NTNU) (NO))

Set goals for the weeks, hopes & \cdots

Contribution ID: 6

Type: not specified

Set goals for the weeks, hopes & fears and research on CBI A3

Monday 25 November 2019 17:00 (1h 30m)

Presenter: THONG, Chris (Swinburne University of Technology)

Warm-up & instructions for the day

Contribution ID: 7

Type: not specified

Warm-up & instructions for the day

Tuesday 26 November 2019 09:00 (30 minutes)

Challenge Based · · · / Report of Contributions

Why are we here? Talk by Markus …

Contribution ID: 8

Type: not specified

Why are we here? Talk by Markus Nordberg

Tuesday 26 November 2019 09:30 (1h 30m)

Presenter: NORDBERG, Markus (CERN)

Challenge Based · · · / Report of Contributions

Rapid ideation 1: Multiverse thin ...

Contribution ID: 9

Type: not specified

Rapid ideation 1: Multiverse thinking

Tuesday 26 November 2019 11:00 (1h 30m)

Presenter: GARCIA TELLO, Pablo (CERN)

Challenge Based $\cdots \ /$ Report of Contributions

Design Innovation

Contribution ID: 10

Type: not specified

Design Innovation

Tuesday 26 November 2019 13:30 (2h 15m)

Presenter: STONE, Neal

Finish, reflect, information for to ...

Contribution ID: 11

Type: not specified

Finish, reflect, information for tomorrow

Tuesday 26 November 2019 17:30 (30 minutes)

Warm-up & instructions for the day

Contribution ID: 12

Type: not specified

Warm-up & instructions for the day

Wednesday 27 November 2019 08:30 (30 minutes)

Challenge Based · · · / Report of Contributions

DYI Detector: Hands-On Cloud C $\, \cdots \,$

Contribution ID: 13

Type: not specified

DYI Detector: Hands-On Cloud Chamber Workshop

Wednesday 27 November 2019 09:00 (1h 30m)

Presenter: PALOMÄKI, Santeri (Aalto University (FI))

Rapid Ideation 3: SDG + CERN T \cdots

Contribution ID: 14

Type: not specified

Rapid Ideation 3: SDG + CERN Technology combined

Wednesday 27 November 2019 11:00 (2 hours)

Ideation session 4: SDGs + CERN ····

Contribution ID: 15

Type: not specified

Ideation session 4: SDGs + CERN tech

Wednesday 27 November 2019 14:30 (1h 30m)

Going deeper underground: CMS \cdots

Contribution ID: 16

Type: not specified

Going deeper underground: CMS Visit (postponed)

Wednesday 27 November 2019 16:15 (2h 30m)

Tour from 17:00 - 18:00, bus leaves IdeaSquare at 16:15

Teaching team meeting

Contribution ID: 17

Type: not specified

Teaching team meeting

Thursday 28 November 2019 08:30 (30 minutes)

Warm-up & instructions for the day

Contribution ID: 18

Type: not specified

Warm-up & instructions for the day

Thursday 28 November 2019 09:00 (15 minutes)

Challenge Based $\cdots \ /$ Report of Contributions

Team Dynamics session

Contribution ID: 19

Type: not specified

Team Dynamics session

Thursday 28 November 2019 09:30 (1 hour)

Presenter: KIRSTIN, Kohler (Hochschule Mannheim)

Ideation session 5: technology ca $\,\cdots\,$

Contribution ID: 20

Type: not specified

Ideation session 5: technology card inspiration

Thursday 28 November 2019 10:45 (2 hours)

Energiser "CERN Slam - Drop the \cdots

Contribution ID: 21

Type: not specified

Energiser "CERN Slam - Drop the Particle"

Idea development and preparation …

Contribution ID: 22

Type: not specified

Idea development and preparation for pop-up

Thursday 28 November 2019 16:00 (30 minutes)

R1 Pop-Up: CERN scientists / sta ····

Contribution ID: 23

Type: not specified

R1 Pop-Up: CERN scientists / stakeholders & feedback on selection of ideas

Thursday 28 November 2019 16:30 (1 hour)

Finish, reflect, information for to ...

Contribution ID: 24

Type: not specified

Finish, reflect, information for tomorrow

Thursday 28 November 2019 17:30 (30 minutes)

Teaching Team Meeting

Contribution ID: 25

Type: not specified

Teaching Team Meeting

Friday 29 November 2019 08:00 (30 minutes)

Warm-up & instructions for the day

Contribution ID: 26

Type: not specified

Warm-up & instructions for the day

Friday 29 November 2019 09:00 (15 minutes)

Ideation Session 7: Team Switche

Contribution ID: 27

Type: not specified

Ideation Session 7: Team Switches, Facilitated Ideation

Friday 29 November 2019 09:30 (3 hours)

Ideation Session 8: Future Scenarios

Contribution ID: 28

Type: not specified

Ideation Session 8: Future Scenarios

Friday 29 November 2019 13:45 (1h 45m)

going deep underground: CMS visit

Contribution ID: 29

Type: not specified

going deep underground: CMS visit

Friday 29 November 2019 16:15 (1 hour)

Idea development and preparation \cdots

Contribution ID: 30

Type: not specified

Idea development and preparation for pop-up

Reflect & information for tomorrow

Contribution ID: 31

Type: not specified

Reflect & information for tomorrow

Friday 29 November 2019 15:45 (30 minutes)

Teaching team meeting

Contribution ID: 32

Type: not specified

Teaching team meeting

Saturday 30 November 2019 10:00 (30 minutes)

Arrive and instructions

Contribution ID: 33

Type: not specified

Arrive and instructions

Saturday 30 November 2019 10:30 (15 minutes)

Ideas Co-Hack (Some CERN coac \cdots

Contribution ID: 34

Type: not specified

Ideas Co-Hack (Some CERN coaches may be present)

Saturday 30 November 2019 11:00 (1h 30m)

Ideation Session 8: On demand (t \cdots

Contribution ID: 35

Type: not specified

Ideation Session 8: On demand (teams choose their starting point)

Saturday 30 November 2019 13:30 (2h 30m)

Present outcomes & Reflection

Contribution ID: 36

Type: not specified

Present outcomes & Reflection

Saturday 30 November 2019 16:00 (30 minutes)

Public transport to Palace of Nati \cdots

Contribution ID: 37

Type: not specified

Public transport to Palace of Nations, Geneva

Monday 2 December 2019 09:00 (1 hour)

UN Walk around & SDG 2030 Pr $\,\cdots\,$

Contribution ID: 38

Type: not specified

UN Walk around & SDG 2030 Presentation

Monday 2 December 2019 10:00 (2 hours)

It is super important to arrive at 10:00am! Entry through UN securing takes 30 minutes. Tour starts at 10:30

Presenter: TAYLOR, Kali (SDG Lab)

Post-lunch Warm-up

Contribution ID: 39

Type: not specified

Post-lunch Warm-up

Monday 2 December 2019 13:45 (15 minutes)

Idea Generation Session 9: Team ···

Contribution ID: 40

Type: not specified

Idea Generation Session 9: Team Switch

Monday 2 December 2019 14:15 (2 hours)

Teaching team meeting

Contribution ID: 41

Type: not specified

Teaching team meeting

Tuesday 3 December 2019 08:30 (1 hour)

Warm-up & Instructions for the Day

Contribution ID: 42

Type: not specified

Warm-up & Instructions for the Day

Tuesday 3 December 2019 09:30 (30 minutes)

Team Dynamics check-in

Contribution ID: 43

Type: not specified

Team Dynamics check-in

Tuesday 3 December 2019 10:00 (45 minutes)

Guided Idea session

Contribution ID: 44

Type: not specified

Guided Idea session

Tuesday 3 December 2019 11:00 (1h 30m)

Presenter: GARCIA TELLO, Pablo (CERN)

Move to Innovation

Contribution ID: 45

Type: not specified

Move to Innovation

Tuesday 3 December 2019 13:30 (1h 30m)

Presenter: MULLER, Romain (CERN)

Teaching team meeting

Contribution ID: 46

Type: not specified

Teaching team meeting

Wednesday 4 December 2019 08:00 (30 minutes)

Challenge Based · · · / Report of Contributions

Warm-up & Instructions for the Day

Contribution ID: 47

Type: not specified

Warm-up & Instructions for the Day

Wednesday 4 December 2019 09:00 (15 minutes)

Session Classification: CBI A3 community breakfast

Idea napkin review

Contribution ID: 48

Type: not specified

Idea napkin review

Wednesday 4 December 2019 09:30 (1h 30m)

idea evaluation and development to move into convergence mode

CBIngo

Contribution ID: 49

Type: not specified

CBIngo

Wednesday 4 December 2019 11:00 (15 minutes)

meet and welcome students from CBI Barcelona (they will be working in containers, CBI A3 will continue to work in the open space

Finish, reflect, information for to ...

Contribution ID: 50

Type: not specified

Finish, reflect, information for tomorrow

Wednesday 4 December 2019 17:30 (30 minutes)

Teaching Team Meeting

Contribution ID: 51

Type: not specified

Teaching Team Meeting

Thursday 5 December 2019 08:30 (30 minutes)

Warm-up & Instructions for the Day

Contribution ID: 52

Type: not specified

Warm-up & Instructions for the Day

Thursday 5 December 2019 09:00 (15 minutes)

Team preparation

Contribution ID: 53

Type: not specified

Team preparation

Thursday 5 December 2019 09:30 (3 hours)

Team preparation

Contribution ID: 54

Type: not specified

Team preparation

Thursday 5 December 2019 16:00 (2 hours)

Presentations and Feedback

Contribution ID: 55

Type: not specified

Presentations and Feedback

Thursday 5 December 2019 18:00 (1h 30m)

Teaching team meeting

Contribution ID: 56

Type: not specified

Teaching team meeting

Friday 6 December 2019 08:30 (30 minutes)

Warm-up

Contribution ID: 57

Type: not specified

Warm-up

Friday 6 December 2019 09:30 (15 minutes)

Reflections, next steps and goodb \cdots

Contribution ID: 58

Type: not specified

Reflections, next steps and goodbye to IdeaSquare, clean up

Friday 6 December 2019 09:45 (2 hours)

Rapid Ideation 2: SDG's and futu $\,\cdots\,$

Contribution ID: 59

Type: not specified

Rapid Ideation 2: SDG's and futures thinking

Tuesday 26 November 2019 16:00 (1h 30m)

Last Idea Divergence Session

Contribution ID: 60

Type: not specified

Last Idea Divergence Session

Tuesday 3 December 2019 15:15 (1h 30m)

End of day reflection

Contribution ID: 61

Type: not specified

End of day reflection

Tuesday 3 December 2019 16:45 (15 minutes)

Team preparation

Contribution ID: 62

Type: not specified

Team preparation

Thursday 5 December 2019 13:30 (1h 30m)

Contribution ID: 63

Type: not specified

PD3 - a mini-hack session, further developing 1 x existing idea

Idea 3 - development session

Contribution ID: 64

Type: not specified

Idea 3 - development session

Wednesday 4 December 2019 16:00 (1h 15m)

Idea 1 - development session

Contribution ID: 65

Type: not specified

Idea 1 - development session

Wednesday 4 December 2019 13:00 (1h 15m)

Idea napkin review continued

Contribution ID: 66

Type: not specified

Idea napkin review continued

Wednesday 4 December 2019 11:15 (45 minutes)

identify 3 x ideas to spend more time developing

Idea 2 - development session

Contribution ID: 67

Type: not specified

Idea 2 - development session

Wednesday 4 December 2019 14:30 (1h 15m)

Optional - R1 pop-up

Contribution ID: 68

Type: not specified

Optional - R1 pop-up

Tuesday 3 December 2019 17:00 (1 hour)