Second CompactLight Annual Meeting



Report of Contributions

Second Compac $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

Registration

Contribution ID: 1 Type: not specified

Registration

Tuesday 21 January 2020 08:30 (30 minutes)

Session Classification: Opening

Welcome

Contribution ID: 2 Type: not specified

Welcome

Tuesday 21 January 2020 09:00 (15 minutes)

Presenter: GAZIS, Evangelos (National Technical Univ. of Athens (GR))

Session Classification: Opening

Contribution ID: 3 Type: not specified

XLS Status

Tuesday 21 January 2020 09:15 (30 minutes)

Presenter: D'AURIA, Gerardo (Elettra-Sincrotrone Trieste ScpA (IT))

Session Classification: Opening

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

XLS FEL design with accelerator and undulator requirements

Presenter: DI MITRI, Simone (Elettra Sincrotrone Trieste)

Session Classification: Opening

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

XLS FEL design with accelerator and undulator requirements

Tuesday 21 January 2020 09:45 (30 minutes)

Presenter: DI MITRI, Simone (Elettra Sincrotrone Trieste)

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 6 Type: not specified

CompactLight CDR production

Tuesday 21 January 2020 10:15 (15 minutes)

Presenter: THOMPSON, Neil (CCLRC/ASTeC Daresbury Laboratory)

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

CompactLight beamline design

Tuesday 21 January 2020 10:30 (30 minutes)

Presenter: GORYASHKO, Vitaliy (Uppsala University)

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 8 Type: not specified

Status of the C-band RF gun design and simulations

Tuesday 21 January 2020 11:30 (10 minutes)

Presenter: CROIA, Michele (INFN)

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 9 Type: not specified

Cathodes for high gradient high repetition rate RF guns.

Tuesday 21 January 2020 11:40 (10 minutes)

Presenter: Dr SCIFO, Jessica (INFN-LNF)

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 10 Type: not specified

Photocathode/laser proposal and 3D design of injector

Tuesday 21 January 2020 11:50 (10 minutes)

Presenter: Dr GAZIS, Nick

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 11 Type: not specified

Status of the X-band transverse RF deflector and linearizer design

Tuesday 21 January 2020 12:00 (10 minutes)

Presenter: Prof. MOSTACCI, Andrea (Sapienza University of Rome e INFN-Roma I (IT))

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 12 Type: not specified

Status of the Ka-band RF linearizer design

Tuesday 21 January 2020 12:10 (10 minutes)

Presenter: CASTILLA LOEZA, Alejandro (Lancaster University (GB))

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 13 Type: not specified

End of session discussion

Tuesday 21 January 2020 12:20 (25 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 14 Type: not specified

Linac and facility-level integration

Tuesday 21 January 2020 14:00 (10 minutes)

Presenter: AICHELER, Markus (Helsinki Institute of Physics (FI))

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 15 Type: not specified

Two bunch operation: long-range wakefield optimization and preliminary bunch deflector system design

Tuesday 21 January 2020 14:10 (20 minutes)

Presenter: WU, Xiaowei (CERN)

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 16 Type: not specified

C-band injector rf system design and X-band update

Tuesday 21 January 2020 14:30 (10 minutes)

Presenter: DIOMEDE, Marco (INFN - National Institute for Nuclear Physics)

Session Classification: WPs activity reports

Industralization

Contribution ID: 17 Type: not specified

Industralization

Tuesday 21 January 2020 14:40 (10 minutes)

Presenter: VAN DEN BERG, Miranda (VLD-ETG)

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 18 Type: not specified

Gyroklystron status

Tuesday 21 January 2020 14:50 (10 minutes)

Presenter: NIX, Laurence (Strathclyde)

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 19 Type: not specified

CMPU as the afterburner: status perspectives and costs

Tuesday 21 January 2020 15:00 (15 minutes)

Presenter: SCHMIDT, Thomas (Paul Scherrer Institut)

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 20 Type: not specified

SCU for the SASE line: status perspectives and costs

Tuesday 21 January 2020 15:15 (15 minutes)

Presenter: BERNHARD, Axel (Karlsruhe Institute of Technology)

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 21 Type: not specified

Progress in exotic undulators

Tuesday 21 January 2020 15:30 (15 minutes)

Presenter: Prof. CLARKE, James Anthony

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 22 Type: not specified

Wakefield effects in undulators

Tuesday 21 January 2020 15:45 (15 minutes)

Presenter: NERGIZ, Zafer (Ankara University Institute of Accelerator Technologies (TR))

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 23 Type: not specified

Full 3-D lattice

Tuesday 21 January 2020 16:30 (15 minutes)

Presenter: MARIN, Edu (Consortium for the Exploitation of the Synchrotron Light Labor)

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 24 Type: not specified

Two-mode linac design for the C-band injector option

Tuesday 21 January 2020 16:45 (15 minutes)

Presenter: LIU, Xingguang (CERN)

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 25 Type: not specified

Magnetic chicanes with T566 correction

Tuesday 21 January 2020 17:00 (15 minutes)

Presenter: DI MITRI, Simone (Elettra Sincrotrone Trieste)

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 26 Type: not specified

BBA performance with reduced energies

Tuesday 21 January 2020 17:15 (15 minutes)

Presenter: LATINA, Andrea (CERN)

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 27 Type: not specified

End of session discussion

Tuesday 21 January 2020 17:30 (30 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: WPs activity reports

Contribution ID: 28 Type: not specified

Science challenges and opportunities at FEL facilities

Wednesday 22 January 2020 09:00 (30 minutes)

Presenter: Prof. HASTINGS, Jerome (SLAC)

Session Classification: Invited talks

Contribution ID: 29 Type: not specified

Experiences at SwissFEL: Design, Commissioning and Operation

Wednesday 22 January 2020 09:30 (30 minutes)

Presenter: REICHE, Sven (Paul Scherrer Institute)

Session Classification: Invited talks

Contribution ID: 30 Type: not specified

High efficiency klystrons: status and perspectives

Wednesday 22 January 2020 10:00 (30 minutes)

Presenter: SYRATCHEV, Igor (CERN)

Session Classification: Invited talks

Contribution ID: 31 Type: not specified

X-band klystrons activities at CPI

Wednesday 22 January 2020 11:00 (30 minutes)

Presenter: VAN DAELE, Claude (CPI Europe Ltd.)

Session Classification: Invited talks

Contribution ID: 32 Type: not specified

XLS cost analisys

Wednesday 22 January 2020 11:30 (20 minutes)

Presenter: ROSSI, Carlo (CERN)

Session Classification: Invited talks

Contribution ID: 33 Type: not specified

Assessment of FEL properties of a realistic electron bunch (Hard X-Rays)

Wednesday 22 January 2020 11:50 (15 minutes)

Presenter: CASTANEDA CORTES, Hector Mauricio (Science and Technology Facilities Council)

Session Classification: Invited talks

Second Compac $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

X-band gun

Contribution ID: 34 Type: not specified

X-band gun

Wednesday 22 January 2020 12:05 (15 minutes)

Presenter: ESPERANTE PEREIRA, Daniel

Session Classification: Invited talks

Contribution ID: 35 Type: not specified

End of session discussion

Wednesday 22 January 2020 12:20 (30 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: Invited talks

WP1 summary

Contribution ID: 36 Type: not specified

WP1 summary

Wednesday 22 January 2020 14:00 (20 minutes)

Presenter: D'AURIA, Gerardo (Elettra-Sincrotrone Trieste ScpA (IT))

Session Classification: WP leaders summary for SAC

WP7 summary

Contribution ID: 37 Type: not specified

WP7 summary

Wednesday 22 January 2020 14:20 (20 minutes)

Presenter: Dr ROCHOW-CARBONE, Regina Alexandra (Elettra - Sincrotrone Trieste S.C.p.A.)

Session Classification: WP leaders summary for SAC

Second Compac $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

WP2 summary

Contribution ID: 38 Type: not specified

WP2 summary

Wednesday 22 January 2020 14:40 (20 minutes)

Presenter: CLARKE, James Anthony

Session Classification: WP leaders summary for SAC

Second Compac $\,\cdots\,$ / Report of Contributions

WP3 summary

Contribution ID: 39 Type: not specified

WP3 summary

Wednesday 22 January 2020 15:00 (20 minutes)

Presenter: FERRARIO, massimo (INFN-LNF)

Session Classification: WP leaders summary for SAC

Contribution ID: 40 Type: not specified

WP4 summary

Wednesday 22 January 2020 15:50 (20 minutes)

Presenter: WUENSCH, Walter (CERN)

Session Classification: WP leaders summary for SAC

Contribution ID: 41 Type: not specified

WP5 summary

Wednesday 22 January 2020 16:10 (20 minutes)

Presenter: Dr NGUYEN, Federico (ENEA-Frascati & INFN-LNF)

Session Classification: WP leaders summary for SAC

Contribution ID: 42 Type: not specified

WP6 summary

Wednesday 22 January 2020 16:30 (20 minutes)

Presenter: AKSOY, Avni (Ankara University Institute of Accelerator Technologies (TR))

Session Classification: WP leaders summary for SAC

Contribution ID: 43 Type: not specified

End of session discussion

Wednesday 22 January 2020 16:50 (30 minutes)

Presenter: ALL

Session Classification: WP leaders summary for SAC

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

XLS & SAC Join session

Thursday 23 January 2020 09:00 (1h 30m)

Presenter: ALL

Session Classification: XLS & SAC joint session

Contribution ID: 45 Type: not specified

Supplementary presentations

Thursday 23 January 2020 11:00 (30 minutes)

Session Classification: Plenary discussion

Contribution ID: 46 Type: **not specified**

Plenary Discussion: - Six months ahead activity plans - Deliverables - Next meeting

Thursday 23 January 2020 11:30 (1 hour)

Presenter: ALL

Session Classification: Plenary discussion

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

CompactLight Collaboration Board

Thursday 23 January 2020 14:00 (1h 30m)

Session Classification: Collaboration board