PYTHIA collaboration meeting 2020, Lund

Report of Contributions

Update from collaborators

Contribution ID: 1

Type: not specified

Update from collaborators

Monday 20 April 2020 11:45 (45 minutes)

Presenters: PREUSS, Christian (Monash University); GELLERSEN, Leif (Lund University)

Update from collaborators

Contribution ID: 2

Type: not specified

Update from collaborators

Tuesday 21 April 2020 11:45 (45 minutes)

Presenter: VERHEYEN, Rob

Science coffee

Contribution ID: 4

Type: not specified

Science coffee

Thursday 23 April 2020 15:15 (45 minutes)

Update from collaborators

Contribution ID: 5

Type: not specified

Update from collaborators

Wednesday 22 April 2020 11:45 (45 minutes)

Presenters: UTHEIM, Marius (Lund University); ILTEN, Philip (University of Birmingham (GB))

Update from collaborators

Contribution ID: 6

Type: not specified

Update from collaborators

Thursday 23 April 2020 11:45 (45 minutes)

Presenters: Dr HELENIUS, Ilkka (University of Jyväskylä); PRESTEL, Stefan

HDF5

Contribution ID: 7

Type: not specified

HDF5

Tuesday 21 April 2020 09:30 (15 minutes)

Discussion and overview of HDF5 integration and use with Pythia.

Presenter: PRESTEL, Stefan

Weights

Contribution ID: 8

Type: not specified

Weights

Tuesday 21 April 2020 09:45 (15 minutes)

Overview of the current status of event weights and discussion of future plans.

Presenter:GELLERSEN, Leif (Lund University)Session Classification:Plenary meeting

Madgraph

Contribution ID: 9

Type: not specified

Madgraph

Tuesday 21 April 2020 10:00 (15 minutes)

Overview and discussion of integrating MG5 matrix elements with parton showers.

Presenter: PREUSS, Christian (Monash University) **Session Classification:** Plenary meeting

C++11 Usage

Contribution ID: 10

Type: not specified

C++11 Usage

Tuesday 21 April 2020 10:30 (15 minutes)

A short overview and discussion of how C++11 usage is working and whether we want to make changes in recommendations.

Presenter: UTHIEM, Marius

Code Review

Contribution ID: 11

Type: not specified

Code Review

Tuesday 21 April 2020 10:15 (15 minutes)

Discussion on how we want to conduct code reviews, e.g. various styles etc.

Presenter: ILTEN, Philip (University of Birmingham (GB)) **Session Classification:** Plenary meeting

Big Issue Introduction

Contribution ID: 12

Type: not specified

Big Issue Introduction

Tuesday 21 April 2020 10:45 (15 minutes)

Presenter: ILTEN, Philip (University of Birmingham (GB)) **Session Classification:** Plenary meeting

Website and Hosting

Contribution ID: 13

Type: not specified

Website and Hosting

Thursday 23 April 2020 10:00 (30 minutes)

Overview of current website and repository hosting and discussion about how we want to handle this in the future.

Presenter: SJOSTRAND, Torbjorn

Code Analysis and Staging

Contribution ID: 14

Type: not specified

Code Analysis and Staging

Thursday 23 April 2020 10:30 (30 minutes)

This discussion will include continuous integration and regression testing, Docker images, and static code analysis.

Presenter: BIERLICH, Christian (Lund University (SE)) **Session Classification:** Plenary meeting

Messaging

Contribution ID: 15

Type: not specified

Messaging

Thursday 23 April 2020 09:30 (30 minutes)

Discussion on how we want to unify a somewhat fractured messaging scheme in Pythia.

Presenter: SKANDS, Peter (Monash University (AU))

Outline of the manuscript

Contribution ID: 16

Type: not specified

Outline of the manuscript

Monday 20 April 2020 10:30 (1 hour)