CMS GEM Workshop - 28

Report of Contributions

New CMS schedule and effects on …

Contribution ID: 66

Type: not specified

New CMS schedule and effects on GE1/1

Thursday 11 June 2020 09:30 (50 minutes)

charges: Deadline for Muon activities? Deadline for GE+1/1 installation? By when the GE+1/1 services have to be ready?

Manpower for Installation and early commissioning? Retrofitting of ME-1/1: when? who? impact on GE-1/1? Retrofitting of problematic GE-1/1 SCs?

Presenter: BIANCO, Michele (CERN)

Status of GE1/1 services (Gas, Co ...

Contribution ID: 67

Type: not specified

Status of GE1/1 services (Gas, Cooling, HV, LV, RO Fibers, Radmon, Temp fibers)

Thursday 11 June 2020 10:20 (50 minutes)

charges: where we are? what is missing? how many working days of work? how many working days available? who will executed the work? when? WP exist?

Presenter: SZILLASI, Zoltan (Hungarian Academy of Sciences (HU))

Monitor system for GE1/1 with r \cdots

Contribution ID: 68

Type: not specified

Monitor system for GE1/1 with reference chamber

Thursday 11 June 2020 11:10 (30 minutes)

charges: Scope of the setup? Where? How? Responsibilities

Presenter: FIORINA, Davide (Universita and INFN (IT)) Session Classification: TC

DCS & DSS integration readiness

Contribution ID: 69

Type: not specified

DCS & DSS integration readiness

Thursday 11 June 2020 14:00 (30 minutes)

charges: DCS FSM integration, testing plan, detector and infrastructure features,DSS readiness and protection matrix, schedule with deliverables

Presenter: VAI, Ilaria (Universita and INFN (IT))

DAQ status and readiness for int ...

Contribution ID: 70

Type: not specified

DAQ status and readiness for integration

Thursday 11 June 2020 14:30 (30 minutes)

charges: Status of DAQ, readiness for standalone run, combined run with CSC and MWGR, schedule and deliverables for developments, needs (hardware &/o manpower)

Presenters: GALLONI, Camilla (University of Wisconsin Madison (US)); PÉTRÉ, Laurent (Universite Libre de Bruxelles (BE))

Comprehensive plan for commiss ...

Contribution ID: 71

Type: not specified

Comprehensive plan for commission of Negative and Positive endcaps

Thursday 11 June 2020 15:00 (40 minutes)

charges: General schedule for system commissioning, detector, DAQ, DPG (online DQM and offline analysis); plan for early commissioning in P5 (before insertion in the nose), which test? connectivity? Sbit? definition of hardware and manpower needed and acceptance criteria; plan for standalone run and combined run with CSC (deliverables, expected duration, statistic needed, manpower needed). Plan for chamber qualification and working point definition.

Presenter: TEYSSIER, Daniel Francois (Hungarian Academy of Sciences (HU)) Session Classification: RC

Comprehensive status review of …

Contribution ID: 72

Type: not specified

Comprehensive status review of Trigger integration

Thursday 11 June 2020 15:40 (30 minutes)

charges: Status of Trigger integration, plan for deployment in P5, status of firmware both from GME and CSC point of view, tests needed? when the new CSC OTMB will be available? Is there a plan for a common test in P5 for trigger information propagation to CSC? Which kind of run are needed? Do the GEM trigger efficiency have to be measured a priory before the test? yes/no in case how? plan for trigger test in P5: duration, manpower and hardware needed.

Presenter: DILDICK, Sven (Rice University (US))

Readiness of data quality monitor ...

Contribution ID: 73

Type: not specified

Readiness of data quality monitor and analysis tools

Thursday 11 June 2020 16:10 (40 minutes)

charges: Status of DQM system, tests needed for software and hardware mapping validation (estimation of execution time and manpower), DQM development plan with deliverables. Offline detector monitor readiness, analysis with simulated comic data? timing for feedback, hour? day? week? which information can be provided with defined delay? Dead channels map? noise map? occupancy? efficiency? Manpower for prom feedback during commissioning?

Presenter: ZALESKI, Shawn Gregory (Rheinisch Westfaelische Tech. Hoch. (DE))

Summary of production status

Contribution ID: 74

Type: not specified

Summary of production status

Friday 12 June 2020 09:00 (50 minutes)

Presenter: MERLIN, Jeremie Alexandre (INFN-Bari) **Session Classification:** DP

Summary of QC6

Contribution ID: 75

Type: not specified

Summary of QC6

Friday 12 June 2020 09:50 (20 minutes)

Presenter: RAMIREZ GARCIA, Luis Felipe (Universidad de Antioquia (CO)) **Session Classification:** DP

Summary of QC7

Contribution ID: 76

Type: not specified

Summary of QC7

Friday 12 June 2020 10:10 (20 minutes)

Presenter: JARAMILLO GALLEGO, Johny Alexander (Universidad de Antioquia (CO)) **Session Classification:** DP

QC8 results, status and plan

Contribution ID: 77

Type: not specified

QC8 results, status and plan

Friday 12 June 2020 10:30 (50 minutes)

Presenter: MOCELLIN, Giovanni (Rheinisch Westfaelische Tech. Hoch. (DE)) Session Classification: DP

Summary of electronic production

Contribution ID: 78

Type: not specified

Summary of electronic production

Friday 12 June 2020 15:30 (30 minutes)

Presenter: DE LENTDECKER, Gilles (Universite Libre de Bruxelles (BE)) **Session Classification:** DP

SBit issue understandin

Contribution ID: 79

Type: not specified

SBit issue understandin

Friday 12 June 2020 14:30 (30 minutes)

 Presenter:
 MOCELLIN, Giovanni (Rheinisch Westfaelische Tech. Hoch. (DE))

 Session Classification:
 DP

Comprehensive review of VFATs ···

Contribution ID: 80

Type: not specified

Comprehensive review of VFATs protection and effectiveness

Friday 12 June 2020 15:00 (30 minutes)

Presenter: SIMONE, Federica Maria (Universita e INFN, Bari (IT)) **Session Classification:** DP