## 3rd MC-PAD Network Training Event / Midterm Review







## **Report of Contributions**

Contribution ID: 0 Type: not specified

# Semiconductor tracking and vertex detectors at future high energy physics experiments

Monday, 27 September 2010 09:00 (1 hour)

Primary author: Prof. ALLPORT, Phil (University of Liverpool)

Presenter: Prof. ALLPORT, Phil (University of Liverpool)

**Session Classification:** Radiation hardness of semiconductor detectors

**Track Classification:** Radiation hardness of semicomductor detectors

Contribution ID: 1 Type: not specified

## Effects of radiation to device performance

Monday, 27 September 2010 11:00 (45 minutes)

Primary author: MOLL, Michael (CERN, Geneve)

Presenter: MOLL, Michael (CERN, Geneve)

Session Classification: Radiation hardness of semiconductor detectors

Track Classification: Radiation hardness of semicomductor detectors

Contribution ID: 2 Type: not specified

## Investigation of radiation defects

Monday, 27 September 2010 11:45 (45 minutes)

Primary author: PINTILIE, Ioana (NIMP Bucharest)

Presenter: PINTILIE, Ioana (NIMP Bucharest)

Session Classification: Radiation hardness of semiconductor detectors

Track Classification: Radiation hardness of semicomductor detectors

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

## Silicon detectors for photo-detection

Monday, 27 September 2010 10:00 (30 minutes)

**Primary author:** Prof. KORPAR, Samo (University of Maribor and Jožef Stefan Institute)

**Presenter:** Prof. KORPAR, Samo (University of Maribor and Jožef Stefan Institute)

Session Classification: Radiation hardness of semiconductor detectors

Track Classification: Detector processing

Contribution ID: 6 Type: not specified

## Processing of silicon detectors I

Monday, 27 September 2010 15:00 (1 hour)

Primary author: Prof. LOZANO, Manuel (CNM-IMB Barcelona)

Presenter: Prof. LOZANO, Manuel (CNM-IMB Barcelona)

Session Classification: Silicon detector processing and technology

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

## Processing of silicon detectors II

Monday, 27 September 2010 16:30 (1 hour)

Primary author: Prof. LOZANO, Manuel (Instituto de Microelectronica de Barcelona (CNM-IMB))

Presenter: Prof. LOZANO, Manuel (Instituto de Microelectronica de Barcelona (CNM-IMB))

Session Classification: Silicon detector processing and technology

Contribution ID: 8 Type: not specified

## Surface effects and breakdown voltage

Monday, 27 September 2010 14:10 (50 minutes)

Primary author: Prof. DALLA BETTA, Gian-Franco (University of Trento, FBK Trento)

**Presenter:** Prof. DALLA BETTA, Gian-Franco (University of Trento, FBK Trento)

Session Classification: Radiation hardness of semiconductor detectors

Contribution ID: 10 Type: not specified

#### Stellar Structure and evolution

Wednesday, 29 September 2010 12:45 (1h 30m)

The seminar will present the information which can be obtained from the stellar spectra- temperature, density, state of the matter, chemical composition, and how the internal structure can be derived, which are the source of energy and how the continuous emission of radiation modifies the stellar structure. The mass is the parameter which affects the whole evolution of a star.

Presenter: Prof. HACK, Margherita (INAF Osservatorio Astronomico di Trieste)

Overview

Contribution ID: 11 Type: not specified

#### **Overview**

Tuesday, 28 September 2010 08:40 (20 minutes)

**Presenter:** JORAM, Christian (CERN)

**Session Classification:** Overview of MC-PAD ITN project - Christian Joram

Contribution ID: 12 Type: not specified

#### MC-PAD financial and administrative

Tuesday, 28 September 2010 15:30 (20 minutes)

Presenter: HEGARTY, Seamus (CERN)

**Session Classification:** Meeting with the Project Team - Sergio Mastropierro

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### WP1 - CERN

Tuesday, 28 September 2010 09:00 (8 minutes)

Primary author: PACIFICO, Nicola (CERN)

Presenter: PACIFICO, Nicola (CERN)

Session Classification: Teaching and Training activities I - presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### WP1 - GSI

Tuesday, 28 September 2010 09:08 (8 minutes)

Primary author: BALOG, Tomas (GSI)

Presenter: BALOG, Tomas (GSI)

Session Classification: Teaching and Training activities I - presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 16 Type: not specified

#### WP2 - PSI

Tuesday, 28 September 2010 09:16 (8 minutes)

Primary author: SIBILLE, Jennifer (PSI)

Presenter: SIBILLE, Jennifer (PSI)

Session Classification: Teaching and Training activities I - presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 17 Type: not specified

## WP2 - Uni. Hamburg

Tuesday, 28 September 2010 09:24 (8 minutes)

**Primary author:** ZHANG, Jiaguo (University of Hamburg)

**Presenter:** ZHANG, Jiaguo (University of Hamburg)

Session Classification: Teaching and Training activities I - presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 18 Type: not specified

## WP3 - Uni. Hamburg

Tuesday, 28 September 2010 09:32 (8 minutes)

Primary author: PIRVUTOIU, Cristina (University of Hamburg)

Presenter: PIRVUTOIU, Cristina (University of Hamburg)

Session Classification: Teaching and Training activities I - presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 19 Type: not specified

### WP3 - JSI

Tuesday, 28 September 2010 09:40 (8 minutes)

**Primary author:** MILOVANOVIĆ, Marko (Jožef Stefan Institute)

**Presenter:** MILOVANOVIĆ, Marko (Jožef Stefan Institute)

Session Classification: Teaching and Training activities I - presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 20 Type: not specified

#### WP4 - CERN

Tuesday, 28 September 2010 09:48 (8 minutes)

Primary author: VILLA, Marco (CERN)

Presenter: VILLA, Marco (CERN)

Session Classification: Teaching and Training activities I - presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 21 Type: not specified

### WP4 - INFN Frascati

Tuesday, 28 September 2010 09:56 (8 minutes)

Primary author: DONG, Jing (INFN Frascati)

Presenter: DONG, Jing (INFN Frascati)

Session Classification: Teaching and Training activities I - presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 22 Type: not specified

#### WP5 - DESY

Tuesday, 28 September 2010 10:30 (8 minutes)

Primary author: CAIAZZA, Stefano (DESY)

Presenter: CAIAZZA, Stefano (DESY)

Session Classification: Teaching and Training activities II - Presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 23 Type: not specified

#### **WP5 - NIKHEF**

Tuesday, 28 September 2010 10:38 (8 minutes)

**Primary author:** SCHÖN, Rolf (NIKHEF)

Presenter: SCHÖN, Rolf (NIKHEF)

Session Classification: Teaching and Training activities II - Presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 24 Type: not specified

#### WP6 - AGH

Tuesday, 28 September 2010 10:54 (8 minutes)

Primary author: AGUILAR, Jonathan (AGH Cracow)

Presenter: AGUILAR, Jonathan (AGH Cracow)

Session Classification: Teaching and Training activities II - Presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 25 Type: not specified

#### WP6 - DESY

Tuesday, 28 September 2010 11:02 (8 minutes)

Primary author: NOVGORODOVA, Olga (DESY)

**Presenter:** NOVGORODOVA, Olga (DESY)

Session Classification: Teaching and Training activities II - Presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 26 Type: not specified

#### WP7 - CERN

Tuesday, 28 September 2010 11:10 (8 minutes)

Primary author: Dr BELTRAME, Paolo (CERN)

Presenter: Dr BELTRAME, Paolo (CERN)

Session Classification: Teaching and Training activities II - Presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 27 Type: not specified

## WP8 - JSI

Tuesday, 28 September 2010 11:18 (8 minutes)

Primary author: VERHEYDEN, Ruben (JSI)

Presenter: VERHEYDEN, Ruben (JSI)

Session Classification: Teaching and Training activities II - Presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 28 Type: not specified

#### **WP9 - NIKHEF**

Tuesday, 28 September 2010 11:26 (8 minutes)

Primary author: ZAPPON, Francesco (NIKHEF)

Presenter: ZAPPON, Francesco (NIKHEF)

Session Classification: Teaching and Training activities II - Presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 29 Type: not specified

#### WP10 - AGH-UST

Tuesday, 28 September 2010 11:34 (8 minutes)

Primary author: AHMED, Mohammed Imran (AGH Cracow)

Presenter: AHMED, Mohammed Imran (AGH Cracow)

Session Classification: Teaching and Training activities II - Presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 30 Type: not specified

#### WP11 - AGH-UST

Tuesday, 28 September 2010 11:42 (8 minutes)

Name: Prasoon Ambalathankandy <BR> Supervisor: Dr. Marek Idzik <BR>

Institution: WFiIS, AGH University of Science and Tech., Cracow.

<BR>

**Primary author:** AMBALATHANKANDY, Prasoon (AGH-UST Crakow)

Presenter: AMBALATHANKANDY, Prasoon (AGH-UST Crakow)

Session Classification: Teaching and Training activities II - Presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 31 Type: not specified

## **WP11 - GSI**

Tuesday, 28 September 2010 11:50 (8 minutes)

Primary author: Dr RAHMAN, Shahinur (GSI)

Presenter: Dr RAHMAN, Shahinur (GSI)

Session Classification: Teaching and Training activities II - Presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 32 Type: not specified

#### WP12 - CERN

Tuesday, 28 September 2010 11:58 (8 minutes)

Primary author: MARIE, Tsagri (CERN)

Presenter: MARIE, Tsagri (CERN)

Session Classification: Teaching and Training activities II - Presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 33 Type: not specified

#### WP12 - INFN Frascati

Tuesday, 28 September 2010 12:06 (8 minutes)

Primary author: ROUKOUTAKIS, Filimon (INFN Frascati)

Presenter: ROUKOUTAKIS, Filimon (INFN Frascati)

Session Classification: Teaching and Training activities II - Presentations by MC-PAD Re-

searchers

Contribution ID: 35 Type: not specified

#### WP5 - GSI

Tuesday, 28 September 2010 10:46 (8 minutes)

Primary author: ARORA, Rahul (GSI)

Presenter: ARORA, Rahul (GSI)

Session Classification: Teaching and Training activities II - Presentations by MC-PAD Re-

searchers