# First Results from the LHC and Their Physical Interpretation



## **Report of Contributions**

Opening Address

Contribution ID: 12 Type: presentation

#### **Opening Address**

Tuesday 19 October 2010 09:00 (10 minutes)

**Presenter:** TYURIN, Nikolai (Institute for High Energy Physics (IHEP))

Session Classification: Morning session

Contribution ID: 13 Type: presentation

#### Status of the LHC Machine

Tuesday 19 October 2010 09:10 (40 minutes)

Presenter: VENTURINI DELSOLARO, Walter (CERN)

Session Classification: Morning session

Track Classification: Status and plans of LHC machine

Contribution ID: 14 Type: presentation

## The CMS experiment: status, performance and selected results

Tuesday 19 October 2010 09:50 (40 minutes)

**Presenter:** JEITLER, Manfred (Institut fuer Hochenergiephysik (HEPHY))

Session Classification: Morning session

Track Classification: Status and plans of LHC machine

Status of LHCb

Contribution ID: 15 Type: not specified

#### **Status of LHCb**

Tuesday 19 October 2010 15:00 (30 minutes)

**Presenter:** BELYAEV, Ivan

Session Classification: Evening Session

Track Classification: Status and plans of LHC machine

Contribution ID: 16 Type: presentation

#### ATLAS Status, operation and performance

Tuesday 19 October 2010 10:30 (40 minutes)

Presenter: SOLODKOV, Sanya (IHEP, Protvino)

Session Classification: Morning session

Track Classification: Status and plans of LHC machine

Contribution ID: 17 Type: presentation

## CMS Silicon Strip Tracker Operation and Performance

Tuesday 19 October 2010 11:30 (30 minutes)

**Presenter:** BOUDOUL, Gaelle (Institut de Physique Nucleaire de Lyon (IPNL))

Session Classification: Morning session

**Track Classification:** Status and performance of the experiments

Contribution ID: 18 Type: presentation

## CMS track reconstruction and performance during pp collisions at sqrt(s)=7 TeV

Tuesday 19 October 2010 12:00 (30 minutes)

**Presenter:** CASTELLO, Roberto (University of Torino & INFN)

**Session Classification:** Morning session

Track Classification: Status and performance of the experiments

Contribution ID: 19 Type: not specified

## Magnetic spectrometer based on the straw operated in vacuum environment

Tuesday 19 October 2010 13:00 (20 minutes)

Presenter: POTREBENIKOV, Iouri (Joint Inst. for Nuclear Research (JINR))

Session Classification: Morning session

Track Classification: Status and performance of the experiments

Contribution ID: 20 Type: presentation

#### W/Z Physics at ATLAS

Tuesday 19 October 2010 16:10 (30 minutes)

Presenter: GARCIA NAVARRO, Jose Enrique (Dept. de Phys. Nucl. et Corpuscul. (DPNC)-Universite

de Geneve)

Session Classification: Evening Session

**Track Classification:** EW studies (W/Z productions)

Contribution ID: 21 Type: presentation

#### W/Z physics at CMS

Tuesday 19 October 2010 16:40 (30 minutes)

Presenter: SANTAOLALLA CAMINO, Javier (Centro de Investigaciones Energetic as Medioambien-

tales y Tecnol)

Session Classification: Evening Session

Track Classification: EW studies (W/Z productions)

Contribution ID: 22 Type: presentation

## **Search for Scalar Leptoquarks Using Events Containing Two Leptons and Two Jets in CMS**

Tuesday 19 October 2010 17:30 (30 minutes)

Presenter: KIRSANOV, Mikhail (Institute for Nuclear Research (INR))

Session Classification: Evening Session

**Track Classification:** EW studies (W/Z productions)

First ALICE Results

Contribution ID: 23 Type: presentation

#### **First ALICE Results**

Tuesday 19 October 2010 15:30 (40 minutes)

**Presenter:** SADOVSKY, Serguei

Session Classification: Evening Session

Track Classification: First searches

Contribution ID: 24 Type: presentation

## Performance of the ATLAS Transition Radiation Tracker with Cosmic Rays and First High Energy Collisions at LHC

Tuesday 19 October 2010 12:30 (30 minutes)

Co-authors: BOCCI, Andrea (CERN); DITTUS, Fido (CERN)

**Presenter:** MASHINISTOV, Ruslan (Moscow Physical Engineering Institute (MePhl))

Session Classification: Morning session

Track Classification: First searches

Contribution ID: 25 Type: presentation

## First searches for physics beyond the Standard Model at CMS

Tuesday 19 October 2010 18:00 (30 minutes)

Presenter: DIEZ PARDOS, Carmen (Centro de Investigaciones Energ. Medioambientales y Tecn. -

(CIE)

Session Classification: Evening Session

Track Classification: First searches

Contribution ID: 26 Type: presentation

## Early searches for new physics with the ATLAS detector

Tuesday 19 October 2010 18:30 (30 minutes)

**Presenter:** SEDYKH, Eugene (High Energy Physics Division (HEPD)-Theory Division-Petersburg

N)

Session Classification: Evening Session

Track Classification: First searches

Contribution ID: 28 Type: presentation

#### SM Higgs searches in the early ATLAS data

Wednesday 20 October 2010 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** TSUKERMAN, Ilya (ITEP, Moscow)

Session Classification: Morning Session

Track Classification: First searches

Contribution ID: 29 Type: presentation

#### Prospects for physics with 1 fb<sup>-1</sup> at CMS

Wednesday 20 October 2010 10:00 (30 minutes)

**Presenter:** TEYSSIER, Daniel (CERN)

Session Classification: Morning Session

**Track Classification:** Potential of the experiments for 1 fb-1 at  $3.5 \times 3.5$  TeV

Contribution ID: 30 Type: presentation

#### Forward physics at CMS

Wednesday 20 October 2010 10:30 (30 minutes)

**Presenter:** SOBOL, Andrei (Institute for High Energy Physics (IHEP)-Unknown-Unknown)

Session Classification: Morning Session

Track Classification: Forward physics

Contribution ID: 31 Type: presentation

## Inclusive production of Ks and Lambda at sqrt(s)=0.9 and 7 TeV

Wednesday 20 October 2010 11:00 (30 minutes)

**Presenter:** SHAPKIN, Mikhail

**Session Classification:** Morning Session

Track Classification: First searches

Contribution ID: 33 Type: presentation

## Russian Counterpart of LHC —Accelerator Complex U70 of IHEP

Wednesday 20 October 2010 11:50 (30 minutes)

**Presenter:** Prof. IVANOV, Sergey (Institute for High Energy Physics (IHEP))

Session Classification: Morning Session

Track Classification: Special invited

Contribution ID: 35 Type: presentation

## Neutral meson spectra measurements in pp collisions at 7 TeV with ALICE

Thursday 21 October 2010 09:30 (30 minutes)

Presenter: KHARLOV, Yuri (State Res.Center of Russian Feder. Inst.f.High Energy Phys. (IFVE))

Session Classification: Morning Session

**Track Classification:** Potential of the experiments for 1 fb-1 at  $3.5 \times 3.5$  TeV

Contribution ID: 36 Type: presentation

#### Non-perturbative QCD measurements in ATLAS

Thursday 21 October 2010 10:00 (30 minutes)

Presenter: RODA, Chiara (INFN Sezione di Pisa (INFN))

Session Classification: Morning Session

**Track Classification:** Potential of the experiments for 1 fb-1 at  $3.5 \times 3.5$  TeV

Contribution ID: 37 Type: presentation

#### ATLAS results on QCD

Thursday 21 October 2010 10:30 (30 minutes)

**Presenter:** KOROLKOV, Ilya (IFAE-Barcelona)

Session Classification: Morning Session

Track Classification: QCD studies

Contribution ID: 38 Type: presentation

#### **Photon physics in ALICE**

Thursday 21 October 2010 11:20 (30 minutes)

**Presenter:** PERESSOUNKO, Dmitri (RRC "Kurchatov institute")

Session Classification: Morning Session

Track Classification: QCD studies

Contribution ID: 39 Type: presentation

#### J/Psi Physics at ATLAS

Thursday 21 October 2010 11:50 (30 minutes)

Presenter: Dr SPAGNOLO, Stefania (INFN Lecce and Dip. Fisica, Univ. del Salento)

Session Classification: Morning Session

Track Classification: QCD studies

Contribution ID: 40 Type: presentation

#### **Expected b-quark production at the LHC**

Thursday 21 October 2010 12:20 (30 minutes)

Presenter: SMIRNOVA, Lidia

**Session Classification:** Morning Session

**Track Classification:** B - physics

Contribution ID: 41 Type: presentation

#### Top quark physics at CMS

Thursday 21 October 2010 14:30 (30 minutes)

Presenter: SCODELLARO, Luca (Unknown)

Session Classification: Evening Session

Track Classification: QCD studies

Contribution ID: 42 Type: presentation

## Measurement of D-mesons production at LHC with ATLAS

Thursday 21 October 2010 15:00 (30 minutes)

Presenter: GLADILIN, Leonid (Moscow State University)

Session Classification: Evening Session

Track Classification: QCD studies

Contribution ID: 43 Type: presentation

#### **Exclusive Bc-meson decays at LHC**

Thursday 21 October 2010 15:30 (30 minutes)

Authors: LUCHINSKY, Alexey (Institute for High Energy Physics, Protvino, Russia); LIKHODED,

Anatoli (State Res.Center of Russian Feder. Inst.f.High Energy Phys. (IFVE))

Presenter: LUCHINSKY, Alexey (Institute for High Energy Physics, Protvino, Russia)

Session Classification: Evening Session

**Track Classification:** B - physics

Contribution ID: 44 Type: **presentation** 

## Collective effects in multiparticle production at the LHC

Thursday 21 October 2010 16:00 (30 minutes)

Co-author: TYURIN, Nikolai (Institute for High Energy Physics (IHEP))

Presenter: Dr TROSHIN, Sergey (IHEP, Protvino, Russia)

Session Classification: Evening Session

Track Classification: First searches

Contribution ID: 45 Type: presentation

#### **LHC Machine and Detectors Status**

Thursday 21 October 2010 16:50 (30 minutes)

**Presenter:** Prof. OBRAZTSOV, Vladimir (Institute for High Energy Physics (IHEP)-Unknown-Unknown)

Session Classification: Evening Session

Contribution ID: 46 Type: presentation

## On Early Physics Results from the LHC: Heavy Quarks, Gauge Bosons and Some Relic Stuff

Thursday 21 October 2010 17:20 (30 minutes)

Presenter: LIKHODED, Anatoli (State Res.Center of Russian Feder. Inst.f.High Energy Phys. (IFVE))

Session Classification: Evening Session

Contribution ID: 47 Type: **presentation** 

#### Is the LHC to Trigger a Scientific Revolution?

Thursday 21 October 2010 17:50 (30 minutes)

Is the LHC to Trigger a Scientific · · ·

Presenter: PETROV, Vladimir (State Res.Center of Russian Feder. Inst.f.High Energy Phys. (IFVE))

Session Classification: Evening Session

Closing Address

Contribution ID: 48 Type: presentation

#### **Closing Address**

Thursday 21 October 2010 18:20 (10 minutes)

**Presenter:** TYURIN, Nikolai (Institute for High Energy Physics (IHEP))

Session Classification: Evening Session