EuCARD - HE-LHC'10 AccNet mini-workshop on a "High-Energy LHC"



Report of Contributions

https://indico.cern.ch/e/97971

Welcome, Research and Innovati ...

Contribution ID: 0

Type: not specified

Welcome, Research and Innovation Governance in Malta 10'

Thursday 14 October 2010 08:35 (15 minutes)

Presenter: SAMMUT, Nicholas (MCST)

EuCARD - HE- ··· / Report of Contributions

Physics case 25'

Contribution ID: 1

Type: not specified

Physics case 25'

Thursday 14 October 2010 08:50 (30 minutes)

Presenter: WELLS, James (CERN)

Motivation, Status and Strategy ···

Contribution ID: 2

Type: not specified

Motivation, Status and Strategy HE-LHC studies 10'

Thursday 14 October 2010 09:20 (15 minutes)

Presenter: MYERS, Steve (CERN)

Beam parameters, optics, and \cdots

Contribution ID: 3

Type: not specified

Beam parameters, optics, and beam-dynamics issues 25'

Thursday 14 October 2010 09:35 (30 minutes)

Author: Dr ZIMMERMANN, Frank (CERN)
Co-author: BRUNING, Oliver (CERN)
Presenter: Dr ZIMMERMANN, Frank (CERN)
Session Classification: Session 1: Introduction & overview

EuCARD - HE- ··· / Report of Contributions

Magnet concepts and cost evalua $\,\cdots\,$

Contribution ID: 4

Type: not specified

Magnet concepts and cost evaluation 20'

Thursday 14 October 2010 10:30 (25 minutes)

Presenter: Dr TODESCO, Ezio (CERN)

Relevant studies for VLHC/SSC 20'

Contribution ID: 5

Type: not specified

Relevant studies for VLHC/SSC 20'

Thursday 14 October 2010 10:55 (25 minutes)

Presenter: WIENANDS, Uli (SLAC)

Detector plans and constraints for \cdots

Contribution ID: 6

Type: not specified

Detector plans and constraints for HE-LHC 20'

Thursday 14 October 2010 11:20 (25 minutes)

Presenter: NESSI, Marzio (CERN)

Questions and discussion 40'

Contribution ID: 7

Type: not specified

Questions and discussion 40'

Thursday 14 October 2010 11:45 (40 minutes)

LBNL high-field core programme 15'

Contribution ID: 10

Type: not specified

LBNL high-field core programme 15'

Thursday 14 October 2010 14:55 (20 minutes)

Presenter: CASPI, Shlomo (LBNL)

US-LARP magnet development 20'

Contribution ID: 11

Type: not specified

US-LARP magnet development 20'

Thursday 14 October 2010 14:30 (25 minutes)

Presenter: SABBI, GianLuca (LBNL)

KEK effort for high field magnets 15'

Contribution ID: 12

Type: not specified

KEK effort for high field magnets 15'

Thursday 14 October 2010 15:15 (20 minutes)

Presenter: NAKAMOTO, Tatsushi (KEK)

EuCARD magnet development 15'

Contribution ID: 13

Type: not specified

EuCARD magnet development 15'

Thursday 14 October 2010 15:35 (20 minutes)

Presenter: DE RIJK, Gijs (CERN)

Relevant experience from FNAL c $\,\cdots\,$

Contribution ID: 14

Type: not specified

Relevant experience from FNAL core program in high field magnets 15'

Thursday 14 October 2010 16:20 (20 minutes)

Presenter: ZLOBIN, Sasha (Fermilab)

Status of HTS magnets 20'

Contribution ID: 15

Type: not specified

Status of HTS magnets 20'

Thursday 14 October 2010 16:40 (25 minutes)

Presenter: SCHWARTZ, Justin (NCSU)

Texas A&M magnet development 15'

Contribution ID: 16

Type: not specified

Texas A&M magnet development 15'

Thursday 14 October 2010 17:05 (20 minutes)

Presenter: MCINTYRE, Peter (Texas University)

Next steps in magnet R&D 10'

Contribution ID: 17

Type: not specified

Next steps in magnet R&D 10'

Thursday 14 October 2010 17:40 (15 minutes)

Presenter: GOURLAY, Stephen (LBNL)

Questions and discussion 45'

Contribution ID: 18

Type: not specified

Questions and discussion 45'

Thursday 14 October 2010 18:10 (45 minutes)

Heat load & cryogenics 20'

Contribution ID: 19

Type: not specified

Heat load & cryogenics 20'

Friday 15 October 2010 08:30 (25 minutes)

Presenter: DELIKARIS, Dimitri (CERN)

Requirements from the vacuum s …

Contribution ID: 20

Type: not specified

Requirements from the vacuum system 20'

Friday 15 October 2010 08:55 (25 minutes)

Presenter: Dr JIMENEZ, Jose Miguel (CERN)

Beam screen issues 20'

Contribution ID: 21

Type: not specified

Beam screen issues 20'

Friday 15 October 2010 09:20 (25 minutes)

Author: Mr FURMAN, Miguel (LBNL)

Presenter: Dr METRAL, Elias (CERN)

IBS and cooling at RHIC& HE- ···

Contribution ID: 23

Type: not specified

IBS and cooling at RHIC& HE-LHC active emittance control 15'

Friday 15 October 2010 10:05 (20 minutes)

Presenter: Dr FISCHER, Wolfram (BNL)

Modeling IBS and cooling 15'

Contribution ID: 24

Type: not specified

Modeling IBS and cooling 15'

Friday 15 October 2010 10:25 (20 minutes)

Presenter: Dr BOINE-FRANKENHEIM, Oliver (GSI)

SR damping, IBS, and beam-beam ···

Contribution ID: 25

Type: not specified

SR damping, IBS, and beam-beam simulations 15'

Friday 15 October 2010 10:45 (20 minutes)

Author: VALISHEV, Alexander (Fermilab)

Presenter: Dr SHILTSEV, Vladimir (Fermilab)

EuCARD - HE- ··· / Report of Contributions

SR + beam-beam simulations 15'

Contribution ID: 26

Type: not specified

SR + beam-beam simulations 15'

Friday 15 October 2010 11:05 (20 minutes)

Presenter: OHMI, Kazuhito (KEK)

Questions and discussion 45'

Contribution ID: 27

Type: not specified

Questions and discussion 45'

Friday 15 October 2010 11:25 (45 minutes)

Optimal injector cascade for HE- ···

Contribution ID: 28

Type: not specified

Optimal injector cascade for HE-LHC and possible implementations 15'

Friday 15 October 2010 15:15 (20 minutes)

Presenter: GAROBY, Roland (CERN)

Using Tevatron magnets for HE- ···

Contribution ID: 29

Type: not specified

Using Tevatron magnets for HE-LHC or new ring in LHC tunnel? 15'

Friday 15 October 2010 15:35 (20 minutes)

Presenter: Dr PIEKARZ, Henryk (FNAL)

FAIR magnets and design concep ...

Contribution ID: 30

Type: not specified

FAIR magnets and design concepts of interest to HE-LHC 15'

Friday 15 October 2010 15:55 (20 minutes)

Presenter: Dr SPILLER, Peter (GSI)

Magnet design issues & concepts …

Contribution ID: 31

Type: not specified

Magnet design issues & concepts for the new injector 15'

Friday 15 October 2010 16:15 (20 minutes)

Presenter: FABBRICATORE, Pasquale (INFN)

Using LHC as injector, and possi $\,\cdots\,$

Contribution ID: 32

Type: not specified

Using LHC as injector, and possible uses of HERA magnets/coils? 15'

Friday 15 October 2010 16:50 (20 minutes)

Presenter: Dr MESS, Karl Hubert (CERN)

Intensity limits and machine prot \cdots

Contribution ID: 33

Type: not specified

Intensity limits and machine protection 25'

Friday 15 October 2010 17:10 (30 minutes)

Presenter: Dr ASSMANN, Ralph (CERN)

Beam transfer and beam dump is \cdots

Contribution ID: 34

Type: not specified

Beam transfer and beam dump issues 20'

Friday 15 October 2010 17:40 (25 minutes)

Presenter: Dr GODDARD, Brennan (CERN)

Radioprotection issues after 20 y ...

Contribution ID: 35

Type: not specified

Radioprotection issues after 20 years of LHC operation 15'

Friday 15 October 2010 18:05 (20 minutes)

Author: ROESLER, Stefan (CERN)Presenter: FORKEL-WIRTH, Doris (CERN)Session Classification: Session 4: HE-LHC injector & infrastructure

EuCARD - HE- ··· / Report of Contributions

Questions and discussion 45'

Contribution ID: 36

Type: not specified

Questions and discussion 45'

Friday 15 October 2010 18:25 (45 minutes)

Reports from Session 1 30'

Contribution ID: 37

Type: not specified

Reports from Session 1 30'

Saturday 16 October 2010 08:45 (30 minutes)

Presenter: KOUTCHOUK, Jean-Pierre (CERN)

Reports from Session 2 30'

Contribution ID: 38

Type: not specified

Reports from Session 2 30'

Saturday 16 October 2010 09:15 (30 minutes)

Presenter: Prof. ROSSI, Lucio (CERN)

Reports from Session 3 30'

Contribution ID: 39

Type: not specified

Reports from Session 3 30'

Saturday 16 October 2010 10:15 (30 minutes)

Presenter: Dr SHILTSEV, Vladimir (Fermilab)

Reports from Session 4 30'

Contribution ID: 40

Type: not specified

Reports from Session 4 30'

Saturday 16 October 2010 10:45 (30 minutes)

Presenter: Dr PREBYS, Eric (Fermilab)

High Field HTS Magnets 10'

Contribution ID: 43

Type: not specified

High Field HTS Magnets 10'

Thursday 14 October 2010 17:25 (15 minutes)

Presenter: Dr GUPTA, Ramesh (BNL)

EuCARD - HE- ··· / Report of Contributions

Trociewitz

Contribution ID: 44

Type: not specified

Trociewitz

Thursday 14 October 2010 17:55 (15 minutes)