## Germany@CERN 2021

## **Report of Contributions**

Contribution ID: 1 Type: not specified

### **Opening of Day 2 and Introduction**

Thursday 29 April 2021 09:00 (10 minutes)

**Presenter:** SCHOERLING, Daniel (CERN Procurement)

**Session Classification:** Session 6

Contribution ID: 2 Type: not specified

## **Presentation of CERN Projects**

Thursday 29 April 2021 09:10 (20 minutes)

**Presenter:** LAMONT, Mike (CERN Director ATS)

**Session Classification:** Session 6

Contribution ID: 3 Type: not specified

### **Pitches: Company Profiles**

Thursday 29 April 2021 09:30 (30 minutes)

Pitches: Company Profiles

BEVATEC, Bilfinger Noell, Karlsruhe Institute of Technology (KIT), RI Research Instruments, INVENT, Theva Dünnschichttechnik

Session Classification: Session 6

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

### Discussion / Online Q&A

Thursday 29 April 2021 10:00 (30 minutes)

**Session Classification:** Session 6

Introduction

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

### Introduction

Thursday 29 April 2021 10:45 (5 minutes)

**Presenter:** SCHOERLING, Daniel (CERN Procurement)

**Session Classification:** Session 7

Contribution ID: 6 Type: not specified

### **Presentation CERN Projects**

Thursday 29 April 2021 10:50 (20 minutes)

**Presenters:** JIMENEZ, Jose Miguel (CERN TE); FORAZ, Katy (CERN EN)

**Session Classification:** Session 7

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

### **Pitches: Company Profiles**

Thursday 29 April 2021 11:10 (40 minutes)

Pitches: Company Profiles

BRUGG Rohrsysteme, ILK Dresden, Infra<br/>Solution, Karlsruhe Institute of Technology (KIT), Leybold, Pfeiffer Vacuum, PINK, REUTER TECHNOLOGIE, VACOM

**Session Classification:** Session 7

Contribution ID: 8 Type: not specified

### Discussion / Online Q&A

Thursday 29 April 2021 11:50 (25 minutes)

**Session Classification:** Session 7

Introduction

Contribution ID: 9 Type: not specified

### Introduction

Thursday 29 April 2021 13:30 (5 minutes)

**Presenter:** SCHOERLING, Daniel (CERN Procurement)

**Session Classification:** Session 8

Contribution ID: 10 Type: not specified

### **Presentation CERN Projects**

Thursday 29 April 2021 13:45 (10 minutes)

**Presenter:** ROESLER, Stefan (CERN HSE)

**Session Classification:** Session 8

Germany@CER  $\,\cdots\,$  / Report of Contributions

Contribution ID: 11 Type: not specified

### **Pitches: Company Profiles**

Thursday 29 April 2021 13:55 (35 minutes)

Pitches: Company Profiles

Bilfinger Noell, Framatome, NUVIA Instruments, PTW Freiburg, Technical Academy Esslingen (TAE), German Edge Cloud, T-Systems International

**Session Classification:** Session 8

Contribution ID: 12 Type: not specified

### Closing Remarks and feedback

Thursday 29 April 2021 14:50 (10 minutes)

**Presenter:** HAAKH, Harald (Federal Ministry of Education and Research)

Session Classification: Session 9

Contribution ID: 13 Type: not specified

# Introduction: German Industry at CERN and the Industrial Liaison Office

Wednesday 28 April 2021 09:20 (10 minutes)

Introduction: German Industry at · · ·

**Presenter:** HAUG, Friedrich (ILO)

**Session Classification:** Session 2

Contribution ID: 14 Type: not specified

### Introduction to CERN, R&D and future projects

Wednesday 28 April 2021 09:30 (20 minutes)

**Presenter:** MNICH, Joachim Josef (CERN Director Research and Computing)

**Session Classification:** Session 2

Contribution ID: 15 Type: not specified

### **Presentation to Purchasing at CERN**

Wednesday 28 April 2021 09:50 (20 minutes)

Presenters: SCHOERLING, Daniel (CERN Procurement); HAHNEL-BORGEAUD, Alexandra (CERN

Procurement -Legal Advisor)

**Session Classification:** Session 2

Germany@CER  $\,\cdots\,$  / Report of Contributions

Online Q&A

Contribution ID: 16 Type: not specified

### Online Q&A

Wednesday 28 April 2021 10:10 (20 minutes)

**Session Classification:** Session 2

Contribution ID: 17 Type: not specified

# Big Science from Cadarache to Lund - Perspectives for R&R and Technology Transfer

Wednesday 28 April 2021 10:45 (5 minutes)

**Presenter:** UELTZHÖFFER, Timo (DESY Project Management Agency)

Session Classification: Session 3

Contribution ID: 18 Type: not specified

## **Technology Transfer at CERN**

Wednesday 28 April 2021 10:50 (20 minutes)

**Presenter:** ANELLI, Giovanni (CERN KTT)

**Session Classification:** Session 3

Contribution ID: 19 Type: not specified

### **Doing Business in France**

Wednesday 28 April 2021 11:10 (20 minutes)

Presenter: BRANDMAIER, Patrick (French-German Chamber of Commerce and Industry Managing

Director)

**Session Classification:** Session 3

Contribution ID: 20 Type: not specified

# ESRF in the Age of the Extremely Brilliant Source (EBS)

Wednesday 28 April 2021 11:30 (20 minutes)

**Presenter:** REICHERT, Harald (ESRF Director Science)

**Session Classification:** Session 3

Contribution ID: 21 Type: not specified

### FAIR: The Universe in the Laboratory

Wednesday 28 April 2021 11:50 (20 minutes)

**Presenter:** Dr UTERMANN, Sonia (FAIR In-kind and Procurement Management)

**Session Classification:** Session 3

Contribution ID: 22 Type: not specified

### **CERN Alumni Scheme**

Wednesday 28 April 2021 12:10 (10 minutes)

Presenter: BRAY, Rachel (CERN Alumni Relations)

**Session Classification:** Session 3

Contribution ID: 23 Type: not specified

### Online Q&A

Wednesday 28 April 2021 12:20 (10 minutes)

**Session Classification:** Session 3

Closing Remarks

Contribution ID: 24 Type: not specified

## **Closing Remarks**

Wednesday 28 April 2021 12:30 (5 minutes)

**Session Classification:** Session 3

Lunch Break

Contribution ID: 25 Type: not specified

### **Lunch Break**

Wednesday 28 April 2021 12:35 (55 minutes)

**Session Classification:** Session 3

Introduction

Contribution ID: 26 Type: not specified

### Introduction

Wednesday 28 April 2021 13:30 (5 minutes)

**Presenter:** UNNERVIK, Anders (CERN Head of Procurement Group)

**Session Classification:** Session 4

Contribution ID: 27 Type: not specified

### **Presentation CERN Projects**

Wednesday 28 April 2021 13:35 (20 minutes)

**Presenters:** JORAM, Christian (CERN Physics); VASEY, Francois (CERN)

**Session Classification:** Session 4

Contribution ID: 28 Type: not specified

### **Pitches: Company Profiles**

Wednesday 28 April 2021 13:55 (35 minutes)

Pitches: Company Profiles

CIS, iseg Spezialelektronik, Physik Instrumente (PI), Rohde & Schwarz, TRUMPF Hüttinger, W-IE-NE-R, Würth Elektronik

Session Classification: Session 4

Contribution ID: 29 Type: not specified

### Discussion / Online Q&A

Wednesday 28 April 2021 14:30 (20 minutes)

**Session Classification:** Session 4

Closing Remarks

Contribution ID: 30 Type: not specified

## **Closing Remarks**

Wednesday 28 April 2021 14:50 (10 minutes)

**Session Classification:** Session 4

Contribution ID: 32 Type: not specified

### Discussion / Online Q&A

Thursday 29 April 2021 14:30 (20 minutes)

**Session Classification:** Session 8

Contribution ID: 33 Type: not specified

### Welcome Address by the CERN Director-General

Wednesday 28 April 2021 09:02 (4 minutes)

Presenter: GIANOTTI, Fabiola (CERN Director-General)

**Session Classification:** Session 1

Contribution ID: 34 Type: not specified

### **Inaugural Speech by BMBF**

Wednesday 28 April 2021 09:06 (10 minutes)

**Presenter:** Dr RIEKE, Volker (BMBF Director-General)

**Session Classification:** Session 1

Contribution ID: 35 Type: not specified

### **End of Official Opening Ceremony**

Wednesday 28 April 2021 09:16 (4 minutes)

**Session Classification:** Session 1

Opening

Contribution ID: 36 Type: not specified

### **Opening**

Wednesday 28 April 2021 09:00 (2 minutes)

**Presenter:** WARAKAULLE, Charlotte Lindberg (CERN Director for International Relations)

**Session Classification:** Session 1

Film

Contribution ID: 37 Type: not specified

### Film

Wednesday 28 April 2021 17:15 (15 minutes)

**Presenter:** BRIARD, Francois (CERN)

**Session Classification:** Session 5

Contribution ID: 38 Type: not specified

## Overview of IT activities @ CERN

Thursday 29 April 2021 13:35 (10 minutes)

**Presenter:** HEMMER, Frederic (CERN IT)

**Session Classification:** Session 8