1st Hacathon of IPPOG's WG on Applications for Society

Europe/Zurich
30/2-040 (CERN)

30/2-040

CERN

8
Show room on map
Description

WG has decided to meet for 2 days in order to work on the so far collected materials and write few stories.   

 

Reminder: Aim of the WG is to collect existing and write new stories with human touch about the practical applications of fundamental research for benefit of society.

 

Working materials: 

Contributions: https://docs.google.com/document/d/10KIu9nDx_Cliz16QYE7LqgtncfrwWWzB31ZRT7vDLR0/edit?usp=sharing

Resources: https://docs.google.com/document/d/1vJnm2a7wmzHVHpM_0xUVeNw_JMPqmwQIbdZ-HwUozGc/edit?usp=sharing

Collection of success stories with metadata

Website: (Particle) Physics and Society

  • Thursday, January 26
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Welcome and workshop strategy definition 1h
    • 11:00 AM 1:00 PM
      Work individually or in teams 2h
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Lunch 1h
    • 2:00 PM 4:00 PM
      Work individually or in teams 2h
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Coffee break (offered by IPPOG) 30m

      Offered by IPPOG

    • 4:30 PM 6:00 PM
      Work individually or in teams 1h 30m
    • 6:00 PM 6:59 PM
      KT medical applications webinar 59m

      https://knowledgetransfer.web.cern.ch/event/news-lab-cern-kt-healthcare

    • 7:00 PM 9:53 PM
      Dinner at La Meyrinoise 2h 53m

      https://business.google.com/website/restaurant-la-meyrinoise

  • Friday, January 27
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Work individually or in teams 1h 30m
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coffee break (offered by IPPOG) 30m
    • 11:00 AM 1:00 PM
      Work individually or in teams 2h
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Lunch 1h
    • 2:00 PM 4:00 PM
      Work individually or in teams 2h