UK Teachers Programme 11/2011

Europe/Zurich
CERN

CERN

Mick Storr
    • 7:00 PM 7:45 PM
      Welcome to CERN 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:00 AM 9:40 AM
      Introduction to CERN 40m 60/6-015 - Room Georges Charpak (Room F)

      60/6-015 - Room Georges Charpak (Room F)

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 9:40 AM 10:40 AM
      Particle Physics (1/3) 1h 60/6-015 - Room Georges Charpak (Room F)

      60/6-015 - Room Georges Charpak (Room F)

      CERN

      20
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Visit ATLAS and Globe 1h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 3:00 PM
      Particle Physics (2/3) 1h 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 3:30 PM 5:00 PM
      Build a Cloud Chamber 1h 30m 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Alternative apparatus
      How to build a cloud chamber
      Video of modified alternative apparatus
    • 6:00 PM 6:30 PM
      Review 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 9:00 AM 10:00 AM
      Introduction to Accelerators 1h 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Dr Mariusz Gracjan Sapinski (CERN)
      Slides
    • 10:30 AM 11:30 AM
      From the Web to the Grid 1h 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Ben Segal
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Visit PS/LINAC/LEIR 1h
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Particle Physics (3/3) 1h 30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      30/7-018 - Kjell Johnsen Auditorium

      CERN

      25
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
      Slides
    • 3:00 PM 5:00 PM
      Visit Super Conducting Magnet Test Facility, CCC and AMS 2h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 8:00 PM 10:30 PM
      Programme Dinner 2h 30m Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation