UK Teachers Programme 02/2012

Europe/Zurich
CERN

CERN

Mick Storr
Description
For Scottish teachers sponsored by Education Scotland and by the STFC. Students from John Jay High School, US, will be attending as special guests.
    • 18:00 18:45
      Welcome to CERN 45m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:40
      Introduction to CERN 40m Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 09:40 10:40
      Particle Physics (1/3) 1h Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 11:00 12:00
      Particle Physics (2/3) 1h Salle Andersson

      Salle Andersson

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 15:00
      From the Web to the Grid 1h 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      90
      Show room on map
      Speaker: Ben Segal
    • 15:30 17:00
      Build a Cloud Chamber 1h 30m 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 18:00 18:30
      Review 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 09:00 10:00
      Review of the CMS Experiment 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Dr Piotr Traczyk (CERN)
    • 10:30 12:30
      Visit CMS 2h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 12:30 14:00
      Lunch 1h 30m
    • 14:00 15:00
      Particle Physics (3/3) 1h 13/2-005

      13/2-005

      CERN

      90
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 15:30 17:30
      Visit Super Conducting Magnet Test Facility, CCC and AMS 2h B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

    • 20:00 22:30
      Programme Dinner 2h 30m Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss 2, Place de la Navigation

    • 09:00 10:00
      Introduction to Accelerators 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Dr Simone Gilardoni (CERN)
    • 10:00 11:00
      Introduction to Antimatter 1h TH Theory Conference Room

      TH Theory Conference Room

      CERN

      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 11:30 12:30
      Visit PS/LINAC/LEIR 1h
    • 14:00 14:30
      Programme Evaluation 30m 33 R-009

      33 R-009

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
Your browser is out of date!

If you are using Internet Explorer, please use Firefox, Chrome or Edge instead.

Otherwise, please update your browser to the latest version to use Indico without problems.

×