Physics Olympiad Students 2007

Europe/Zurich
593 R-010 (CERN)

593 R-010

CERN

Description
Bristish Physics Olympiad Runners-up
    • 16:30 17:30
      Arrive Airport 1h Geneva Airport

      Geneva Airport

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 18:00 23:00
      Pool and Pizza 5h Meet Entrance B

      Meet Entrance B

      CERN

      Swim at the pool across the road from CERN entrance B and/or walk to Pizza restaurant in Meyrin. (Swim and walk dependent on weather).
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 09:00 09:45
      Introduction to the Programme 45m 593 Room 13

      593 Room 13

      CERN

      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 10:15 11:00
      Introduction to CERN 45m Amphitheatre Principale

      Amphitheatre Principale

      CERN

      Speaker: Jos Engelen (CERN)
    • 11:15 12:00
      Film on CERN 45m Amphitheatre Principale

      Amphitheatre Principale

      CERN

    • 15:30 15:50
      Antimatter and Visit to Anti-matter Factory 20m 593 Room 13

      593 Room 13

      CERN

    • 16:00 18:00
      Welcome Drink with Summer Students 2h Restaurant Principale

      Restaurant Principale

      CERN

    • 09:15 10:00
      Introduction to Particle Physics (1/4) 45m AMPHI. PRINCIPAL

      AMPHI. PRINCIPAL

      CERN

      Speaker: Frank Close (Oxford University)
    • 10:15 11:00
      Introduction to Particle Physics (2/4) 45m AMPHI. PRINCIPAL

      AMPHI. PRINCIPAL

      CERN

      Speaker: Frank Close (Oxford University)
    • 11:00 12:00
      Lecture Review and Discussion Session 1h 593 R-010

      593 R-010

      CERN

    • 14:00 18:00
      Build a Cloud Chamber 4h 6 2-002

      6 2-002

      CERN

      Speaker: Joachim Flammer (CERN)
    • 14:00 18:00
      Discover Microcosm 4h Microcsom

      Microcsom

      CERN

    • 14:00 18:00
      Introducing the Teachers Lab 4h 3-R-002 - Teacher Training Room

      3-R-002 - Teacher Training Room

      CERN

      48
      Show room on map
      Speaker: Dr Sascha Marc Schmeling (CERN)
    • 09:15 10:00
      Introduction to Particle Physics (3/4) 45m AMPHI. PRINCIPAL

      AMPHI. PRINCIPAL

      CERN

      Speaker: Frank Close (Oxford University)
    • 10:15 11:00
      Introduction to Particle Physics (4/4) 45m AMPHI. PRINCIPAL

      AMPHI. PRINCIPAL

      CERN

      Speaker: Frank Close (Oxford University)
    • 11:00 12:00
      Lecture Review and Discussion Session 1h 593 R-010

      593 R-010

      CERN

    • 14:00 14:45
      Medical Applications of Particle Physics (1/2) 45m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speaker: Saverio Braccini (TERA Foundation)
    • 15:30 16:15
      Medical Applications of Particle Physics (2/2) 45m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Speaker: Saverio Braccini (TERA Foundation)
    • 16:30 17:30
      Lecture Review and Discussion Session 1h 593 R-010

      593 R-010

      CERN

    • 10:00 11:30
      Visit to ATLAS 1h 30m 593 R-010

      593 R-010

      CERN

      Meet at Restaurant Principale at 9.30 CLOSED SHOES, NO HEELS OBLIGATORY!
    • 13:00 23:00
      Discover Geneva Treasure Hunt 10h 1-1-025

      1-1-025

      CERN

      20
      Show room on map
      Have fun discovering Geneva and finish the day with a well deserved fondue
      Speaker: Mick Storr (CERN)
    • 10:00 12:00
      Programme Review and Q/A Session 2h 593 R-010

      593 R-010

      CERN

    • 12:45 13:15
      Depart for Airport 30m Restaurant Principale

      Restaurant Principale

      CERN

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×