Hungarian Teachers Programme 2012

Europe/Zurich
6-2-024 - BE Auditorium Meyrin (CERN)

6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

CERN

120
Show room on map
Dezső Horváth (RMKI) , Mick Storr (CERN)
Description
Training week for Hungarian physics teachers at CERN (organized by Beáta Jarosievitz and Csaba Sükösd) / Magyar fizikatanárok továbbképzése a CERN-ben (Jarosievitz Beáta és Sükösd Csaba szervezésében)
    • 19:00 19:30
      Welcome Reception/Köszöntés, fogadás 30m Restaurant Principale

      Restaurant Principale

      CERN

    • 19:30 20:30
      Dinner /Vacsora 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 20:30 21:30
      Short tour of site / Ismerkedés a helyszínnel 1h Van Hove

      Van Hove

      CERN

      To introduce participants to useful locations and the route to the lecture room. An opportunity to ask questions about all aspects of the programme. / A résztvevők kezdeti eligazítása: hasznos helyek, út az előadóteremhez, lehetőség a programmal kacsolatos kérdésekre.
      Speaker: Dezső Horváth
    • 08:15 08:30
      Introduction to the Programme 15m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 08:30 09:15
      Introduction to CERN / Bemutatkozik a CERN 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Dezső Horváth
      Slides
      Video
      Video in CDS
    • 09:30 10:15
      Accelerators / Gyorsítók 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Viktor Veszprémi
      drawings
      Slides
      Video in CDS
    • 10:30 11:15
      Detectors / Detektorok 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Zoltán Fodor
      Slides
      Video in CDS
    • 11:30 12:15
      Introduction to Particle Physics / Bevezetés a részecskefizikába (3/1) 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Gabriella Pásztor
      Slides
      Video in CDS
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h Restaurant N 1

      Restaurant N 1

      CERN

    • 13:30 19:30
      Visit the TCV tokamak in Lausanne / Kirándulás Lausanne-ba, a TCV tokamak megtekintése 6h Reception

      Reception

      CERN

      On the bus: review of the day, collect questions / A buszon: a nap áttekintése, kérdések gyüjtése
    • 08:30 09:15
      Introduction to Cosmology / Bevezetés a kozmológiába 2/1 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Zoltán Trócsányi (University of Debrecen)
      Slides
      Video in CDS
    • 09:30 10:15
      Introduction to Heavy Ion Physics / Bevezetés a nehézion-fizikába 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Zoltán Fodor
      Slides
      Video in CDS
    • 10:30 11:15
      Introduction to Particle Physics / Bevezetés a részecskefizikába (3/2) 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Gabriella Pásztor
      Slides
      Video in CDS
    • 11:30 12:30
      Lecture review, collecting questions / Az előadások megbeszélése, kérdések összegyűjtése 1h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 12:30 13:30
      Lunch / Ebéd 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 13:30 16:30
      Parallel session: Visit to Linac2, LEIR and CMS Center; build a cloud chamber / Párhuzamos szekció: A Linac2, LEIR és CMS Centrum meglátogatása; működő ködkamra építése 3h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speakers: Dezső Horváth , Noémi Béni , Zoltán Szillási
      Slides
    • 16:30 18:15
      Experiments/Kísérletek 1h 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 18:30 20:30
      Visit Val Thoiry Shopping Centre / A Val Thoiry bevásárlóközpont 2h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 08:30 09:15
      Introduction to Cosmology / Bevezetés a kozmológiába (2/2) 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Zoltán Trócsányi
      Slides
      Video in CDS
    • 09:30 10:15
      Introduction to Particle Physics / Bevezetés a részecskefizikába (3/3) 45m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speaker: Gabriella Pásztor
      Slides
      Video in CDS
    • 10:30 13:00
      Visit to LHC Control Room/AMS/Experiment NA61 / Az LHC és az AMS vezérlőterme és az NA61 kísérlet meglátogatása 2h 30m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speakers: András László , Dezső Horváth , Mick Storr
    • 13:00 14:00
      lunch 1h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 14:00 19:00
      Discover Geneva Treasure Hunt / Genf felfedezése: kincsvadászat 5h Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr
    • 19:00 19:30
      Treasure Hunt Answers, Prize Giving / A kincsvadászat válaszai, díjátadás 30m Place de la Navigation

      Place de la Navigation

      Speaker: Mick Storr
    • 19:30 22:00
      Programme Dinner / Vacsora 2h 30m
      Speaker: Mick Storr
    • 08:30 11:30
      Visit CMS / A CMS megtekintése 3h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
      Speakers: Balazs Ujvari , Dezső Horváth , Noémi Béni , Zoltán Szillási
    • 11:30 12:25
      Experiments / Kisérletek 55m 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 12:30 13:30
      Lunch 1h 6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6-2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      120
      Show room on map
    • 13:30 16:00
      Visit to the ATLAS Visitors Center, to Globe and to Microcosm / Az ATLAS látogatói központ, a Globe és a Microcosm megtekintése 2h 30m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speakers: Dezso Horvath , Noémi Béni , Zoltán Szillási
    • 16:15 16:30
      How to bring schoolchildren to CERN / Hogyan hozzunk iskolásokat a CERN-be 15m 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Speaker: Zsuzsanna Garai (CERN)
    • 16:30 19:00
      Lecture review: accelerators, detectors, particle and heavy ion physics, cosmology / Az előadások megbeszélése: gyorsítók, detektorok, részecske- és nehézion-fizika, kozmológia 500-1-001 - Main Auditorium

      500-1-001 - Main Auditorium

      CERN

      400
      Show room on map
      Conveners: Dezső Horváth , Gabriella Pásztor , Viktor Veszprémi , Zoltan Laszlo Trocsanyi (University of Debrecen (HU))
    • 08:30 09:15
      Physics for Medicine / Fizika a gyógyítás szolgálatában 45m 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Csaba Sükösd
      Slides
      Video in CDS
    • 09:30 10:15
      From the Web to the GRID / A Web-től a Grid-ig 45m 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Gergely Debreczeni (RMKI)
      Slides
      Video in CDS
    • 10:45 11:30
      Meeting the Director General of CERN, Professor Rolf-Dieter Heuer / Beszélgetés a CERN főigazgatójával, Rolf-Dieter Heuer professzorral 45m 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Prof. Rolf-Dieter Heuer
    • 11:45 13:00
      Lunch /Ebéd 1h 15m Restaurant N. 1

      Restaurant N. 1

      CERN

    • 13:00 13:45
      Hungary at CERN / Magyarok a CERN-ben 45m 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speaker: Dezső Horváth
      Slides
      Video in CDS
    • 14:00 15:30
      Answers to the Questions / Válaszok a kérdésekre 1h 30m 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Speakers: Dezső Horváth , Gabriella Pásztor , Noemi Beni , Viktor Veszprémi , Zoltán Szillási
      text
    • 15:45 18:30
      Parallel visits: SM18 magnet test area and AD + CC/Párhuzamos látogatások: SM18 mágnesellenőrző állomás és Antiproton-lassító + Számítóközpont 2h 45m B33 Reception

      B33 Reception

      CERN

      Speakers: Dezső Horváth , Noémi Béni , Zoltán Szillási
    • 19:00 19:30
      Programme closing / Programzárás, Meeting Rolf Landua, CERN Education / Beszélgetés Rolf Landuával, a CERN oktatási felelősével 30m 503-1-001 - Council Chamber

      503-1-001 - Council Chamber

      CERN

      162
      Show room on map
      Előadások értékelési űrlapja
      Összesítő értékelés űrlapja
    • 19:30 22:00
      Parting dinner / Búcsúvacsora 2h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Mick Storr
    • 08:00 08:30
      Depart for Chamonix and Budapest / Indulás Chamonix-ba és Budapestre 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×