DAMARA Scientific Advisory Committee Meeting

Europe/Zurich
Bergen

Bergen

  • Thursday, August 23
    • 10:00 AM 12:00 PM
      Particle Physics (WP1)
      • 10:00 AM
        Introduction 30m
        Speaker: Heidi Sandaker (University of Bergen (NO))
        Slides
      • 10:30 AM
        SUSY model searches 30m
        Speaker: Jan Oye Lindroos (University of Bergen (NO))
        Slides
      • 11:00 AM
        ATLAS : SUSY with tau 30m
        Speaker: Orjan Dale (University of Bergen (NO))
        Slides
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch 1h
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Astroparticle physics (WP2)
      • 1:05 PM
        CTA : Gamma line emission searches 30m
        Speaker: Trygve Buanes (University of Bergen (NO))
        Slides
      • 1:35 PM
        ATLAS Astro : Astrophysical and accelerator constraints on SUSY 20m
        Speaker: Knut Dundas Mora (University of Bergen (NO))
        Slides
    • 2:00 PM 3:20 PM
      Detector development (WP3 / WP4)
      • 2:00 PM
        CTA : Camera calibration test-setup and plans 20m
        Speaker: Trygve Buanes (University of Bergen (NO))
        Slides
      • 2:20 PM
        AEgIS : Silicon detector development 20m
        Speaker: Nicola Pacifico (University of California,Santa Cruz (US))
        Slides
      • 2:40 PM
        AEgIS : 2012 testbeam results 20m
        Speaker: Angela Gligorova (University of Bergen (NO))
        Slides
      • 3:00 PM
        ATLAS upgrade, 3D, Medical applications 20m
        Speaker: Heidi Sandaker (University of Bergen (NO))
        Slides
    • 3:20 PM 3:30 PM
      Coffee 10m
    • 3:30 PM 4:30 PM
      Visits to department and laboratories
    • 7:00 PM 9:00 PM
      Dinner at Hanne På Høyden 2h

      Fosswinckelsgate 18

    • 9:00 AM 10:00 AM
      SAC discussions with Heidi 1h
    • 10:00 AM 11:00 AM
      SAC Discussions with department management 1h
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Compilation of short report 1h
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch 1h
    • 2:15 PM 3:15 PM
      The Roadmap for Discoveries at the LHC 1h
      Speaker: Peter Jenni (CERN)