Belgian Teacher Programme Programme 2013

Europe/Zurich
6/2-024 - BE Auditorium Meyrin (CERN)

6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

CERN

21
Show room on map
Mick Storr (CERN)
    • 8:30 AM 8:35 AM
      Meet 5m Hostel Reception, building 39

      Hostel Reception, building 39

      CERN

    • 8:35 AM 8:55 AM
      Walk to lecture room 20m
    • 9:00 AM 9:45 AM
      Welcome and Introduction to CERN 45m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 9:45 AM 10:15 AM
      Programme Objectives 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Slides
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 2

      Restaurant 2

      CERN

    • 1:30 PM 2:30 PM
      Visit Anti-matter factory and Computer Centre 1h
      Speakers: Bruno Lenski (CERN) , Pieter Everaerts (Univ. of California Los Angeles (US)) , Dr Yuri Ermoline (Michigan State University (US))
    • 2:30 PM 3:30 PM
      Visit LINAC/LEIR 1h
      Speakers: Bruno Lenski (CERN) , Gerfried Wiener (University of Vienna (AT)) , Martin Hawner (Bayerische Julius Max. Universitaet Wuerzburg (DE))
    • 3:30 PM 5:00 PM
      Visit On-site Exhibitions 1h 30m
    • 9:00 AM 10:30 AM
      Introduction to Accelerators 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Dr Simone Gilardoni (CERN)
      Slides
    • 10:30 AM 11:30 AM
      Anti-matter 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Rolf Landua (CERN)
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 1:30 PM 3:00 PM
      Visit SM-18 1h 30m Reception, building 33

      Reception, building 33

      CERN

      Speakers: Gerfried Wiener (University of Vienna (AT)) , Liesbeth Vanherpe, Marc Goulette (Universite de Geneve (CH))
    • 3:00 PM 4:30 PM
      Build a Cloud Chamber Workshop 1h 30m 6/2-004

      6/2-004

      CERN

      15
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (CERN)
      Alternative Apparatus
      How to build a cloud chamber
      How to make dry ice
      Video of another alternative apparatus
    • 7:30 PM 10:00 PM
      Programme Dinner 2h 30m Hotel Edelweiss, 2 Place de la Navigation

      Hotel Edelweiss, 2 Place de la Navigation

    • 9:00 AM 10:30 AM
      Introduction to CMS 1h 30m 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Dr Piotr Traczyk (Univ. of California Los Angeles (US))
      Slides
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Medical Applications of Particle Physics 1h 6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      6/2-024 - BE Auditorium Meyrin

      CERN

      21
      Show room on map
      Speaker: Dr Manuela Cirilli (CERN)
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

    • 2:00 PM 5:30 PM
      Visit CCC/AMS/CMS 3h 30m Reception, building 33

      Reception, building 33

      CERN

      Speakers: Gerfried Wiener (University of Vienna (AT)) , Mick Storr (CERN) , Noemi Beni (Hungarian Academy of Sciences (HU)) , Pieter Everaerts (Univ. of California Los Angeles (US)) , Zoltan Szillasi (Hungarian Academy of Sciences (HU))