NUS High and Mahidol Wittayanusorn Schools Visit

Europe/Zurich
CERN

CERN

List of Participants
Slides
Timetable Bus Y CERN-Airport
Timetable Shuttle Airport-CERN
Timetable Shuttle CERN-Airport
    • 08:45 09:00
      Arrival flight TH students 15m GVA Airport

      GVA Airport

      OS571 From Vienna. Contact: Mr. Somporn BUAPRATHOOM, Ph.D Mobile : +66 89 692 5029
    • 09:05 09:50
      Transport to CERN Hostel 45m
    • 09:50 13:00
      First contact CERN 3h 10m
      Check-in at CERN Hostel, distribution of rooms, rest and lunch at the cafeteria
    • 10:25 10:40
      Arrival flight SG students 15m GVA Airport

      GVA Airport

      LX2804 from Zurich. Contact: Mr. Boon Hor POH, Mobile : +65 9435 0320 Ms. Woo Yok Lin, Mobile: +65 9435 1195
    • 13:30 15:00
      CERN Presentation and Practicalities 1h 30m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      27
      Show room on map
      General organization, Computing access to CERN network and security rules, what to visit at CERN, what to do in Geneva, maps, etc.
      Speaker: Patricia Granados
      Slides
    • 09:00 10:00
      Lecture – Introduction to Particle Physics (Experiment) 1h 40/5-A01

      40/5-A01

      CERN

      12
      Show room on map
      Speaker: Albert De Roeck
    • 10:00 12:30
      Discussion, exercises 2h 30m 40/5-A01

      40/5-A01

      CERN

      12
      Show room on map
    • 14:45 16:45
      Afternoon Tour – Magnet Test Hall SM18 2h Bdg 33 - Reception

      Bdg 33 - Reception

      CERN

      14:50-15:00 Transport to SM18 from the CERN reception 15:00-16:00 SM18 visit, guides : M.GOULETTE, J.SANTAOLALLA CAMINO, N.SRIMANOBHAS
    • 09:00 10:55
      Discussion, exercises 1h 55m 40/5-A01

      40/5-A01

      CERN

      12
      Show room on map
    • 11:00 12:00
      Lecture – Introduction to Particle Physics (Theory) 1h 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      27
      Show room on map
      Salle Bohr
      Speaker: Ignatios Antoniadis
      Slides
    • 14:00 16:00
      Afternoon Tour – CMS Experiment at LHC 2h Bdg 33 - Reception

      Bdg 33 - Reception

      CERN

      14:00-14:30 Transport to CMS from the CERN Reception 14:30-16:00 CMS visit, guides : B.AKGUN, S.QIAN, N.SRIMANOBHAS 16:00-16:30 Transport from CMS to the CERN Reception
    • 09:00 10:00
      Lecture – Introduction to Accelerator Physics 1h 40/5-A01

      40/5-A01

      CERN

      12
      Show room on map
      Speaker: Ted Wilson
    • 10:00 12:30
      Discussion, exercises 2h 30m 40/5-A01

      40/5-A01

      CERN

      12
      Show room on map
    • 14:00 16:00
      Afternoon Tour- ATLAS Visitor Center 2h Bdg 33 - Reception

      Bdg 33 - Reception

      CERN

      14:00 Meeting point at the CERN reception 14:00-15:00 Atlas AVC visit, guides : M.CAMPANELLI Z.REN
    • 09:00 10:00
      Lecture – Introduction to CERN 1h 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      27
      Show room on map
      Speaker: Emmanuel Tsesmelis
    • 10:00 12:30
      Discussion, exercises 2h 30m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      27
      Show room on map
    • 14:00 16:00
      Afternoon Tour – CERN Computing Centre 2h Bdg 33 - Reception

      Bdg 33 - Reception

      CERN

      14:00 Meeting point at the CERN reception 14:00-15:00 Computing Centre visit, guides : M.CAMPANELLI, Z.REN
    • 09:00 10:00
      Lecture – Medical Physics Applications of Accelerators 1h 40/5-A01

      40/5-A01

      CERN

      12
      Show room on map
      Speaker: Evangelia Dimovasili
    • 11:00 12:30
      Morning Tour – CLOUD Experiment 1h 30m
      Speaker: Jasper Kirkby
    • 17:30 18:30
      Departure to GVA Airport 1h
    • 20:10 20:30
      Departure TH students 20m GVA Airport

      GVA Airport

      OS576 to Vienna
    • 20:55 21:15
      Departure SG students 20m GVA Airport

      GVA Airport