School of Analytic Computing in Theoretical High-Energy Physics

Europe/Zurich
Atrani, Italy

Atrani, Italy

Claude Duhr (CERN) , Maria Cristina D'Amato (INFN) , Roberto Bonciani (Dipartimento di Fisica) , Vittorio Del Duca (Universita e INFN (IT))
Description
In recent years, a huge progress has been made on computing rates for production processes of direct relevance to experiments at the Large Hadron Collider (LHC). Crucial to that remarkable advance has been our understanding and ability to compute scattering amplitudes and cross sections. The aim of the School is to bring together young theorists working on the phenomenology of LHC physics with those working in more formal areas, and to provide them the analytic tools to compute amplitudes in gauge theories. The school is addressed to Ph.D. students and post-docs in Theoretical High-Energy Physics. 30 hours of lectures and 4 hours of tutorials will be delivered over the 6 days of the School.
Participants
  • Adele Naddeo
  • Amedeo Primo
  • Andrea Orta
  • Andrea Visconti
  • Andries Waelkens
  • Atanu Nath
  • Ben Ruijl
  • Bram Verbeek
  • Caterina Specchia
  • Claude Duhr
  • Damaso Colasante
  • David GREYNAT
  • Deniz Gizem Ozturk
  • Dmitry Chicherin
  • Edilson Alfonso Reyes Rojas
  • Emanuele Re
  • Francesco Moriello
  • Guy Jehu
  • Johannes Schlenk
  • Karthy Rajagopal
  • Marco Besier
  • Marco Di Mauro
  • Naresh Adhikari
  • Nicolas Deutschmann
  • Robert Whelan
  • Roberto Bonciani
  • Robin Marzucca
  • Silvia Davoli
  • Simone Lionetti
  • Stefan Druc
  • Stephan Jahn
  • Stephen Jones
  • Ulrich Schubert
  • William Javier Torres Bobadilla
    • 09:00 11:00
      Introduction to Multiloop Amplitudes 2h
      Speaker: Nigel Glover (Durham University)
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Differential Equations for Multiloop Amplitudes 1h
      Speaker: Johannes Henn (IAS)
    • 12:30 15:30
      Lunch 3h
    • 15:30 16:30
      Computing Cross Sections Beyond NLO 1h
      Speaker: Thomas Gehrmann (Univ. Zurich)
    • 16:30 17:30
      Unitarity and On-shell Methods 1h
      Speaker: Simon David Badger (University of Edinburgh (GB))
    • 17:30 18:00
      Coffee 30m
    • 18:00 19:00
      Differential Equations for Multiloop Amplitudes 1h
      Speaker: Johannes Henn (IAS)
    • 19:00 20:00
      Tutorial 1h
      Speaker: Falko Dulat (ETH Zurich)
    • 09:00 11:00
      Computing Cross Sections Beyond NLO 2h
      Speaker: Thomas Gehrmann (Univ. Zurich)
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Differential Equations for Multiloop Amplitudes 1h
      Speaker: Johannes Henn (IAS)
    • 12:30 15:30
      Lunch 3h
    • 15:30 16:30
      Introduction to Multiloop Amplitudes 1h
      Speaker: Nigel Glover (Durham University)
    • 16:30 17:30
      N=4 and the Algebra of Multiloop Amplitudes 1h
      Speaker: Claude Duhr (CERN)
    • 17:30 18:00
      Coffee 30m
    • 18:00 19:00
      Differential Equations for Multiloop Amplitudes 1h
      Speaker: Johannes Henn (IAS)
    • 19:00 20:00
      Tutorial 1h
      Speaker: Falko Dulat (ETH Zurich)
    • 09:00 10:00
      Introduction to Multiloop Amplitudes 1h
      Speaker: Nigel Glover (Durham University)
    • 10:00 11:00
      Computing Cross Sections Beyond NLO 1h
      Speaker: Thomas Gehrmann (Univ. Zurich)
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Resummations in Gauge Theories 1h
      Speaker: Massimiliano Grazzini (Universitaet Zuerich (CH))
    • 12:30 20:00
      Free Afternoon 7h 30m
    • 09:00 10:00
      Introduction to Multiloop Amplitudes 1h
      Speaker: Nigel Glover (Durham University)
    • 10:00 11:00
      Computing Cross Sections Beyond NLO 1h
      Speaker: Thomas Gehrmann (Univ. Zurich)
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      Unitarity and On-shell Methods 1h
      Speaker: Simon David Badger (University of Edinburgh (GB))
    • 12:30 15:30
      Lunch 3h
    • 15:30 16:30
      N=4 and the Algebra of Multiloop Amplitudes 1h
      Speaker: Claude Duhr (CERN)
    • 16:30 17:30
      Differential Equations for Multiloop Amplitudes 1h
      Speaker: Johannes Henn (IAS)
    • 17:30 18:00
      Coffee 30m
    • 18:00 19:00
      Resummations in Gauge Theories 1h
      Speaker: Massimiliano Grazzini (Universitaet Zuerich (CH))
    • 19:00 20:00
      Tutorial 1h
      Speaker: Falko Dulat (ETH Zurich)
    • 09:00 11:00
      Resummations in Gauge Theories 2h
      Speaker: Massimiliano Grazzini (Universitaet Zuerich (CH))
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      N=4 and the Algebra of Multiloop Amplitudes 1h
      Speaker: Claude Duhr (CERN)
    • 12:30 15:30
      Lunch 3h
    • 15:30 16:30
      Unitarity and On-shell Methods 1h
      Speaker: Simon David Badger (University of Edinburgh (GB))
    • 16:30 17:30
      N=4 and the Algebra of Multiloop Amplitudes 1h
      Speaker: Claude Duhr (CERN)
    • 17:30 18:00
      Coffee 30m
    • 18:00 19:00
      Unitarity and On-shell Methods 1h
      Speaker: Simon David Badger (University of Edinburgh (GB))
    • 19:00 20:00
      Tutorial 1h
      Speaker: Falko Dulat (ETH Zurich)
    • 09:00 10:00
      Unitarity and On-shell Methods 1h
      Speaker: Simon David Badger (University of Edinburgh (GB))
    • 10:00 11:00
      Resummations in Gauge Theories 1h
      Speaker: Massimiliano Grazzini (Universitaet Zuerich (CH))
    • 11:00 11:30
      Coffee 30m
    • 11:30 12:30
      N=4 and the Algebra of Multiloop Amplitudes 1h
      Speaker: Claude Duhr (CERN)
    • 12:30 12:40
      Closing address 10m