Action TD1401, FAST: ESRs event

Europe/Athens
Demokritos, Athens

Demokritos, Athens

Patr. Gregoriou E' & 27, Neapoleos str
Description
Networking Activity
Registration
Participants
  • Thursday, April 21
    • 9:30 AM 10:00 AM
      Welcome and introduction 30m
      Speakers: Dr George Loudos (TEI of Athens), Mrs Maria Georgiou (BET Solutions)
    • 10:00 AM 10:30 AM
      Welcome from the coordinator 30m
      Speaker: Dr Etiennette Auffray Hillemanns (CERN)
    • 10:30 AM 10:50 AM
      STSMs and activity from Ancona 20m
      Speaker: Mr Luigi Montalto (Università Politecnica delle Marche)
    • 10:50 AM 11:10 AM
      Testing optoelectronic components under ionizing radiation fields 20m
      Speaker: Mr Andrei Stancalie (INFLPR)
    • 11:10 AM 11:30 AM
      Photoluminescence rise time in self-activated PWO and Ce-doped GAGG scintillators 20m
      Speaker: Mr Augustas Vaitkevičius (Vilnius University)
    • 11:30 AM 12:00 PM
      Coffee Break 30m
    • 12:00 PM 1:00 PM
      The Curious Case of Modern Researchers 1h
      Speaker: Dr Charalampos Tsoumpas (University of Leeds)
    • 1:00 PM 2:10 PM
      Lunch break 1h 10m
    • 2:30 PM 2:50 PM
      Test beam Studies of Cherenkov and scintillation light yield in Crystals 20m
      Speaker: Mr Ioannis Vasilas (University of Cyprus)
    • 2:50 PM 3:10 PM
      Nanocrystals and Photonic crystals applied to medical imaging 20m
      Speaker: Mr Matteo Salomoni (CERN)
    • 3:10 PM 3:30 PM
      Development of a High Resolution Module for PET scanners 20m
      Speaker: Mr Gianluca Stringhini (CERN)
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Coffee break 30m
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Scintillating materials and optical diffusion mechanisms in medical imaging detectors 1h
      Speaker: Dr Panagiotis Liaparinos (TEI of Athens)
    • 5:00 PM 6:00 PM
      Discussion 1h
    • 8:00 PM 10:00 PM
      Dinner 2h
    • 9:30 AM 9:45 AM
      Introduction 15m
      Speaker: maria georgiou
    • 9:45 AM 10:30 AM
      Marie Skłodowska-Curie Actions (MSCA) 45m

      Live streaming

    • 10:30 AM 11:00 AM
      Radiation Protection 30m
      Speaker: Mr Maritina Rouchota (University of Patras)
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Patient dosimetry and current situation in Europe 30m
      Speaker: Dr Nektarios Kalyvas (TEI of Athens)
    • 11:30 AM 12:00 PM
      Coffee break 30m
    • 12:00 PM 1:00 PM
      GATE Introduction 1h
      Speaker: Dr Panagiotis Papadimitroulas (BET Solutions)
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Practical Overview of GATE Simulations 1h
      Speaker: Mrs Theodora Kostou (University of Patras, BET Solutions)
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Lunch break 1h
    • 3:00 PM 3:30 PM
      Discussion on Methodology for scintillator measurements 30m
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Suggestions of joint actions 30m
    • 4:00 PM 4:30 PM
      Coffee break 30m
    • 4:30 PM 5:30 PM
      Conclusion - Closing 1h
    • 6:30 PM 7:00 PM
      Guided tour of Acropolis Museum 30m