NNV High-School Student Programme

Europe/Zurich
CERN

CERN

Marcel Vlastuin (NNV), Michael Jonker (CERN)
Description
Extended visit program for Dutch High school students, co-organized by NNV, Visit-service and Michael Jonker. The participants of this extended visit are high school students who are in their last class of high school and have chosen a PWS (Profiel WerkStuk / practical work) which is linked to Research at CERN.
    • 09:00 12:15
      Hoge termperatuur supergeleiders 3h 15m 165-R-022 ()

      165-R-022

      Speaker: Tim Mulder (Twente Technical University (NL))
    • 09:00 12:15
      LHCb masterclass 3h 15m 593-R-017 ()

      593-R-017

      Speaker: Maarten Van Veghel (Nikhef National institute for subatomic physics (NL))
    • 09:00 12:15
      Medipix 3h 15m 14/4-010

      14/4-010

      CERN

      Show room on map
      Speaker: Erik Heijne (Czech Technical University (CZ))
    • 09:00 12:15
      gas detectoren 3h 15m 154-R-007 ()

      154-R-007

      Speaker: Patrik Thuiner (CERN)
    • 12:30 13:45
      Lunch 1h 15m Resaturant 1 ()

      Resaturant 1

    • 14:00 17:15
      Atlas masterclass 3h 15m 593-R-017 ()

      593-R-017

      Speakers: Jeroen Schouwenberg (Nikhef National institute for subatomic physics (NL)), Sara Alderweireldt (Nikhef National institute for subatomic physics (NL))
    • 14:00 17:15
      Hoge temperatuur supergeleiders 3h 15m 165-R-022 ()

      165-R-022

      Speaker: Tim Mulder (Twente Technical University (NL))
    • 14:00 17:15
      Medipix 3h 15m 14/4-010

      14/4-010

      CERN

      Show room on map
      Speakers: Jerome Alexandre Alozy (CERN), Oliver Michael Keller (CERN)
    • 14:00 17:15
      gas detectoren 3h 15m 154-R-007 ()

      154-R-007

      Speaker: Patrik Thuiner (CERN)
    • 08:50 09:00
      Bus naar PS Linac Leir 10m Building 33 ()

      Building 33

    • 09:00 09:40
      bezoek PS/Leir/Linac 40m PS/Linac/Leir (CERN Visit Points)

      PS/Linac/Leir

      CERN Visit Points

      Speakers: Erwin Roland Bielert (Univ. Illinois at Urbana-Champaign (US)), Michael Jonker (CERN)
    • 09:40 09:50
      te voet naar Data Centrum 10m te voet ()

      te voet

    • 09:50 10:30
      Bezoek data center 40m 513/1-021 - Data Center Visit Point (CERN Visit Points)

      513/1-021 - Data Center Visit Point

      CERN Visit Points

      25
      Show room on map
      Speakers: Jan van Eldik (CERN), Jerome Belleman (CERN)
    • 10:30 10:45
      Bus naar Building 40 15m per bus ()

      per bus

    • 10:45 11:45
      Dark matter searches in CMS 1h 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      100
      Show room on map
      Speaker: Tristan Arnoldus Du Pree (CERN)
    • 11:45 11:55
      te voet naar Restaurant 1 10m te voet ()

      te voet

    • 11:55 12:30
      Lunch 35m Restaurant 1 ()

      Restaurant 1

    • 12:30 13:00
      Bus naar CMS (vetrek voor restaurant 1) 30m Restaurant 1 ()

      Restaurant 1

    • 13:00 14:00
      CMS visit 1h CMS ()

      CMS

      Speakers: Jeroen Hegeman (CERN), Michael Jonker (CERN)
    • 14:00 14:45
      CMS extended (LHC equipment) 45m
      Speakers: Jeroen Hegeman (CERN), Michael Jonker (CERN)
    • 14:45 15:15
      Bus naar AD 30m
    • 15:15 16:45
      Optional module Theory 1h 30m Restaurant 1 ()

      Restaurant 1

      Speaker: Wessel Valkenburg (CERN)
    • 15:15 16:45
      Optional module: Straling en stralings bescherming 1h 30m 24/1-018

      24/1-018

      CERN

      10
      Show room on map
      Speaker: Kurt Weiss (CERN)
    • 15:15 16:15
      bezoek AD 1h AD Visit point (CERN Visit Points)

      AD Visit point

      CERN Visit Points

      Speakers: Lars Varming Joergensen (CERN), Michael Jonker (CERN)
    • 09:00 10:30
      Cloud chamber workshop 1h 30m 143/R-003 - S'Cool LAB

      143/R-003 - S'Cool LAB

      CERN

      40
      Show room on map
      Speaker: Frederik Van Der Veken (CERN)
    • 10:30 12:00
      Microcosm 1h 30m microcosm

      microcosm

      CERN

    • 10:30 12:00
      Theorie 1h 30m Restaurant 1

      Restaurant 1

      CERN

      Speaker: Frederik Van Der Veken (CERN)
    • 10:30 10:45
      te voet 15m
    • 10:40 11:00
      per bus gebouw 33 naar CCC 20m
    • 10:45 12:15
      CLOUD experiment 1h 30m 14/4-002

      14/4-002

      CERN

      12
      Show room on map
      Speaker: Alexander Lucas Vogel
    • 11:00 11:40
      Bezoek CCC 40m CCC (CERN Visit Points)

      CCC

      CERN Visit Points

      Speaker: Ronaldus Suykerbuyk (CERN)
    • 11:40 12:00
      per bus to restaurant 1 20m
    • 12:30 14:00
      Lunch Restaurant-1 1h 30m