CERN/NTNU Screening Week 2016 @ CERN KT group

Europe/Zurich
CERN

CERN

Description
Students from the Norwegian University of Science and Technology, School of Entrepreneurship spend one week at CERN, organized by the Knowledge Transfer Group and hosted at IdeaS, identifying the commercial potential of CERN technologies. After four days of intense work they present their findings Friday morning.
    • 8:30 AM 8:45 AM
      Gathering 15m Reception, bld. 33

      Reception, bld. 33

      CERN

    • 8:45 AM 9:15 AM
      Coffee 30m IdeaSquare - B3179

      IdeaSquare - B3179

      CERN

    • 9:15 AM 9:30 AM
      Welcome to CERN 15m
    • 9:30 AM 9:45 AM
      Welcome to IdeaSquare 15m
      Speaker: Joona Juhani Kurikka (Helsinki University of Technology (FI))
    • 9:45 AM 10:00 AM
      TIND Technologies 15m
      Speaker: Alexander Nietzold
    • 10:00 AM 6:00 PM
      Work 8h
    • 6:00 PM 6:01 PM
      IdeaSquare closes 1m
    • 7:45 PM 10:45 PM
      Fondue dinner 3h Bains des Pâquis

      Bains des Pâquis

      Quai du Mont-Blanc 30, 1201 Genève
    • 8:00 AM 8:01 AM
      IdeaSquare opens 1m
    • 8:00 AM 11:00 PM
      Work 15h
    • 1:00 PM 1:20 PM
      Tour: Synchrocyclotron 20m
      Speaker: Giovanni Porcellana (CERN)
    • 5:00 PM 5:20 PM
      Tour: Synchrocyclotron 20m
      Speaker: Giovanni Porcellana (CERN)
    • 8:00 AM 8:01 AM
      IdeaSquare opens 1m
    • 8:00 AM 11:00 PM
      Work 15h
    • 4:35 PM 4:45 PM
      NTNU delegation arrives 10m IdeaSquare - B3179

      IdeaSquare - B3179

    • 4:45 PM 4:55 PM
    • 4:55 PM 5:00 PM
      CERN-NTNU Screening Week 5m
      Speaker: Øystein Widding (NTNU)
    • 5:00 PM 5:15 PM
      IdeaSquare 15m
      Speakers: Joona Juhani Kurikka (Helsinki University of Technology (FI)) , Martin Steinert (NTNU)
    • 5:15 PM 5:20 PM
      CERN-NTNU Screening Week 5m
      Speaker: Marthe Dehli (CERN)
    • 5:20 PM 7:20 PM
      Reception 2h
    • 8:00 AM 8:01 AM
      IdeaSquare opens 1m
    • 8:00 AM 6:00 PM
      Work 10h
    • 6:00 PM 11:00 PM
      Group 1 5h 61/1-007 - Room B

      61/1-007 - Room B

      CERN

      3
      Show room on map
    • 6:00 PM 11:00 PM
      Group 2 5h 61/1-009 - Room C

      61/1-009 - Room C

      CERN

      8
      Show room on map
    • 6:00 PM 11:00 PM
      Group 3 5h 61/1-017 - Room D

      61/1-017 - Room D

      CERN

      3
      Show room on map
    • 6:00 PM 11:00 PM
      Group 4 5h 4/S-020

      4/S-020

      CERN

      3
      Show room on map
    • 8:45 AM 9:00 AM
      Coffee 15m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
    • 9:00 AM 9:20 AM
      Group 1: High Pressured Laminates 20m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
    • 9:20 AM 9:40 AM
      Group 2: Multi-memory management system 20m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
    • 9:40 AM 9:50 AM
      Break 10m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
    • 9:50 AM 10:10 AM
      Group 3: NDB Generator 20m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
    • 10:10 AM 10:30 AM
      Group 4: Compact, light, fast-trimmable magnets 20m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
    • 11:30 AM 1:30 PM
      Lunch 2h R1

      R1

      CERN