Cultural Collisions

Europe/Zurich
CERN

CERN

Description
Organised by art@CMS in the context of the EU CREATIONS project. Salzburg group (SZG - 33p) arrives on Tuesday, 21st, stays at CERN Hostel, leaves Friday evening, 24th February. Vienna group (VIE - 12p) arrives on Friday, 24th, stays in Geneva Hostel, leaves Sunday afternoon, 26th February.
    • 6:30 PM 7:30 PM
      Arrival / Check in Hostel (SZG) 1h
      Speaker: Michael Hoch (Austrian Academy of Sciences (AT))
    • 7:30 PM 8:00 PM
      Welome (SZG) 30m CERN Reception B33

      CERN Reception B33

      CERN

      Speaker: Michael Hoch (Austrian Academy of Sciences (AT))
    • 8:00 PM 9:30 PM
      Dinner (SZG) 1h 30m
    • 9:00 AM 11:00 AM
      Introduction to CERN (SZG) 2h 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (University of Birmingham (GB))
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Visit SC (SZG) 1h
      Speaker: Mick Storr (University of Birmingham (GB))
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch (SZG) 1h
    • 1:00 PM 1:30 PM
      Transport to CMS (SZG) 30m

      CERN

    • 1:30 PM 2:00 PM
      Intro to CMS (SZG) 30m 3594/R-001 - The Peter Sharp Room

      3594/R-001 - The Peter Sharp Room

      CERN

      20
      Show room on map
      Speakers: Michael Hoch (Austrian Academy of Sciences (AT)) , Mick Storr (University of Birmingham (GB))
    • 2:00 PM 3:30 PM
      Visit CMS (SZG) 1h 30m
      Speakers: Michael Hoch (Austrian Academy of Sciences (AT)) , Mick Storr (University of Birmingham (GB))
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Transport to Meyrin (SZG) 30m
    • 4:00 PM 6:00 PM
      Feynman Diagrams Lecture (SZG) 2h 503/1-001 - Council Chamber

      503/1-001 - Council Chamber

      CERN

      37
      Show room on map
      Speaker: Daniel Denegri (CEA/IRFU,Centre d'etude de Saclay Gif-sur-Yvette (FR))
    • 6:00 PM 7:00 PM
      Dinner (SZG) 1h

      CERN

    • 7:00 PM 8:00 PM
      Break 1h
    • 8:00 PM 10:00 PM
      Feynman concept development (SZG) 2h
    • 9:45 AM 10:00 AM
      Transport to Prevessin (SZG) 15m
    • 10:00 AM 11:45 AM
      Visit CCC/AMS (SZG) 1h 45m
      Speakers: Michael Hoch (Austrian Academy of Sciences (AT)) , Mick Storr (University of Birmingham (GB))
    • 11:45 AM 12:00 PM
      Transport to Meyrin (SZG) 15m
    • 12:00 PM 1:45 PM
      Lunch (SZG) 1h 45m
    • 1:45 PM 2:10 PM
      Walking to AD (SZG) 25m
    • 2:10 PM 4:00 PM
      Visit AD/CC (SZG) 1h 50m
      Speakers: Michael Hoch (Austrian Academy of Sciences (AT)) , Mick Storr (University of Birmingham (GB))
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Break 1h
    • 5:00 PM 6:30 PM
      Science Rap Workshop (SZG) 1h 30m 40/S2-B01 - Salle Bohr

      40/S2-B01 - Salle Bohr

      CERN

      30
      Show room on map
    • 6:30 PM 7:00 PM
      Walking to Rest1 (SZG) 30m
    • 7:00 PM 8:00 PM
      Dinner 1h
    • 8:00 PM 8:30 PM
      Walking to Pump Hall (SZG) 30m
    • 8:30 PM 10:00 PM
      Rehearsal (SZG) 1h 30m 216/R-401 - Salle polyvalente PUMP HALL

      216/R-401 - Salle polyvalente PUMP HALL

      CERN

      200
      Show room on map
    • 8:55 AM 9:25 AM
      Arrival Geneva Airport (VIE) 30m
    • 9:25 AM 10:30 AM
      Check in Geneva Youth Hostel (VIE) 1h 5m
    • 10:30 AM 11:00 AM
      Coming to CERN (VIE) 30m
    • 11:00 AM 12:30 PM
      Introduction to CERN (VIE) 1h 30m 40/S2-A01 - Salle Anderson

      40/S2-A01 - Salle Anderson

      CERN

      30
      Show room on map
      Speaker: Mick Storr (University of Birmingham (GB))
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch (SZG & VIE) 1h 30m
    • 2:00 PM 2:30 PM
      Transport to CMS (VIE) 30m
    • 2:30 PM 3:30 PM
      Visit CMS (VIE) 1h
    • 3:30 PM 4:00 PM
      Transport to Meyrin (VIE) 30m
    • 4:00 PM 6:30 PM
      Start Installation in Bld.40 (VIE) 2h 30m
    • 6:30 PM 7:00 PM
      Opening: Cultural Collisions (SZG & VIE) 30m
      Speaker: Michael Hoch (Austrian Academy of Sciences (AT))
    • 7:00 PM 7:15 PM
      Welcome: VIP (SZG & VIE) 15m
    • 7:15 PM 8:00 PM
      Art Show & Performance (SZG & VIE) 45m
    • 8:00 PM 9:00 PM
      Discussion (SZG & VIE) 1h
    • 9:00 PM 9:15 PM
      End of Event / Departure SZG 15m
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Visit SC (VIE) 1h
      Speaker: Mick Storr (University of Birmingham (GB))
    • 11:00 AM 12:00 PM
      Visit Globe (VIE) 1h
    • 12:00 PM 2:00 PM
      Lunch (VIE) 2h
    • 2:00 PM 4:00 PM
      Visit (VIE) 2h
      Speaker: Michael Hoch (Austrian Academy of Sciences (AT))