We upgraded Indico to version 3.0. The new search is now available as well.

UK Teacher Programme

Europe/Zurich
CERN

CERN

Jeff Wiener (CERN) , Mark Langley
Description

The UK Teacher Programme 2018 will take place from 3-7 April 2018. Lectures, on-site visits, exhibitions, and hands-on workshops will introduce its participants to cutting-edge particle physics. We hope our participants will go back to the UK as ambassadors, who pass on the subject to our next generation of physicists, engineers, IT specialists ...


UK Teacher Programme 2018:
https://indico.cern.ch/e/UKTP18-2

Teacher Programme Manager:
Jeff Wiener: 0041 75 411 9010

In case of emergency:
CERN fire brigade: 0041 22 76 74444

    • 19:00 21:00
      Welcome to CERN!
      • 19:00
        Welcome Drinks 30m 61/1-201 - Pas perdus - Not a meeting room -

        61/1-201 - Pas perdus - Not a meeting room -

        CERN

        Show room on map
      • 19:30
        Short tour around CERN's main site 30m CERN

        CERN

      • 20:00
        Basics at CERN 30m 3/R-002 - Teacher Training Room

        3/R-002 - Teacher Training Room

        CERN

        48
        Show room on map
      • 20:30
        Programme Objectives 30m 3/R-002 - Teacher Training Room

        3/R-002 - Teacher Training Room

        CERN

        48
        Show room on map
    • 08:45 10:15
      Visits
      • 08:45
        Antimatter Factory 1h 30m

        Meet in front of the CERN hotel (Bat39) at 8:45!

        08:45-09:00 Walk from Bat39 to the Antimatter Factory
        09:00-10:00 Antimatter Factory
        10:00-10:15 Walk from the Antimatter Factory to the Main Building

    • 10:30 11:00
      Coffee break 30m
    • 11:00 12:30
      Lectures 3/R-002 - Teacher Training Room

      3/R-002 - Teacher Training Room

      CERN

      48
      Show room on map
      • 11:00
        Antimatter Research 1h 15m
        Speaker: Niels Madsen (Swansea University (GB))
    • 12:30 13:45
      Lunch break 1h 15m
    • 13:45 17:30
      Workshops, Exhibitions & Visits

      Meet in front of S'Cool LAB (Bat143) at 13:45!

      • 13:45
        Cloud Chamber Workshop 1h 30m 143/R-003 - S'Cool LAB

        143/R-003 - S'Cool LAB

        CERN

        40
        Show room on map
      • 15:15
        Microcosm & GLOBE 1h 30m
      • 16:45
        ATLAS Control Room 45m

        Meet at the Main Reception (Bat33) at 16:45!

    • 19:00 22:00
      Social Events Geneva

      Geneva

      • 19:10
        Take public transport (tram18) from CERN to Place de Neuve 40m

        Please prepare 2 x 3CHF to buy two "Tout Genève 1h" tickets.

      • 20:00
        Official Dinner of the UK Teacher Programme 2018 2h

        Although it's the formal dinner of the programme, please wear clothes, which you feel comfortable in.

        Cave Valaisanne - Chalet Suisse
        BD Georges-Favon, 23
        1204 Genève
        www.chaletswiss.ch

    • 09:00 12:00
      Lectures 3/R-002 - Teacher Training Room

      3/R-002 - Teacher Training Room

      CERN

      48
      Show room on map
    • 12:00 13:15
      Lunch break 1h 15m
    • 13:15 15:30
      Visits
      • 13:15
        CCC & AMS 2h 15m

        Meet in front of the CERN hotel (Bat39) at 13:15!

        13:20-13:30 Transport from Bat39 to CCC
        13:30-14:15 CCC
        14:15-14:25 Transport from CCC to AMS
        14:25-15:20 AMS
        15:20-15:30 Transport from AMS to Bat39

    • 16:00 17:15
      Closing Session 3/R-002 - Teacher Training Room

      3/R-002 - Teacher Training Room

      CERN

      48
      Show room on map
      • 16:00
        Action Plan 15m
        Speaker: Mark Langley
      • 16:15
        What's next? 15m
        Speaker: Jeff Wiener (CERN)
      • 16:30
        Take a certificate and build your own CERN goodie bag! 45m