CERN-NTNU Screening Week 2017

Europe/Zurich
CERN

CERN

Description
Students from the Norwegian University of Science and Technology, School of Entrepreneurship spend one week at CERN, organized by the Knowledge Transfer Group and hosted at IdeaS, identifying the commercial potential of CERN technologies. After four days of intense work they present their findings Friday morning.
    • 8:30 AM 8:45 AM
      Gathering 15m Reception, bld. 33

      Reception, bld. 33

      CERN

    • 8:45 AM 9:15 AM
      Coffee 30m IdeaSquare - B3179

      IdeaSquare - B3179

      CERN

    • 9:15 AM 9:30 AM
      Welcome to CERN 15m
      Speaker: Giovanni Anelli (CERN)
    • 9:30 AM 9:45 AM
      Week overview 15m
      Speaker: Marthe Dehli (CERN)
    • 9:45 AM 10:00 AM
      Welcome to IdeaSquare 15m
      Speaker: Pablo Garcia Tello (CERN)
    • 10:00 AM 6:00 PM
      Work 8h
    • 6:00 PM 6:01 PM
      IdeaSquare closes 1m
    • 7:45 PM 10:45 PM
      Fondue dinner 3h Bains des Pâquis

      Bains des Pâquis

      Quai du Mont-Blanc 30, 1201 Genève
    • 8:00 AM 8:01 AM
      IdeaSquare opens 1m
    • 8:00 AM 11:00 PM
      Work 15h
    • 1:20 PM 2:50 PM
      Group 1+2: Visit Synchrocyclotron & ATLAS 1h 30m
      Speaker: Giovanni Porcellana (CERN)
    • 8:00 AM 8:01 AM
      IdeaSquare opens 1m
    • 8:00 AM 11:00 PM
      Work 15h
    • 12:00 PM 1:20 PM
      Group 3+4: Visit Synchrocyclotron & ATLAS 1h 20m
      Speaker: Giovanni Porcellana (CERN)
    • 8:00 AM 8:01 AM
      IdeaSquare opens 1m
    • 8:00 AM 6:00 PM
      Work 10h
    • 6:00 PM 11:00 PM
      Group 1: GEMPix 5h 5/4-030 - New Capacity following HSE rules about COVID : 3 chairs

      5/4-030 - New Capacity following HSE rules about COVID : 3 chairs

      CERN

      3
      Show room on map
    • 6:00 PM 11:00 PM
      Group 2: Quasar 5h 61/1-007 - Room B

      61/1-007 - Room B

      CERN

      3
      Show room on map
    • 6:00 PM 11:00 PM
      Group 3: C2Mon 5h 61/1-017 - Room D

      61/1-017 - Room D

      CERN

      3
      Show room on map
    • 6:00 PM 11:00 PM
      Group 4: Orthopix 5h 61/1-009 - Room C

      61/1-009 - Room C

      CERN

      8
      Show room on map
    • 8:45 AM 9:00 AM
      Coffee 15m IdeaSquare B3179

      IdeaSquare B3179

      CERN

    • 9:00 AM 9:20 AM
      Group 1: GEMPix 20m
    • 9:20 AM 9:40 AM
      Group 2: Quasar 20m
    • 9:40 AM 9:50 AM
      Break 10m
    • 9:50 AM 10:10 AM
      Group 3: C2Mon 20m
    • 10:10 AM 10:30 AM
      Group 4: Orthopix 20m
    • 11:30 AM 1:30 PM
      Lunch 2h R1

      R1

      CERN