CBI @ mediterranean - Second CERN Week

Europe/Zurich
3179/R-E06 (CERN)

3179/R-E06

CERN

385 Route de Meyrin, 1211 Geneva 23
50
Show room on map
Description

Challenge Based Innovation (CBI) is a four month project course, where multidisciplinary student teams and their instructors collaborate with researchers at CERN to discover novel solutions for the future of humankind. The projects are an elaborate mixture, where societal, human-driven needs meet research at CERN.

More info about CBI from the course website, cbi-course.com

    • 9:30 AM 10:00 AM
      Arrival to CERN, conference badge distribution 30m at the Hotel

      at the Hotel

      Saint-Genis-Pouilly

      at Building 55

    • 10:00 AM 12:30 PM
      Class session: Hardware and software prototyping 2h 30m 60/2-023

      60/2-023

      CERN

      12
      Show room on map

      Remote connection to Fusion Point for class session.

    • 12:30 PM 1:30 PM
      Lunch break 1h R1

      R1

      CERN

    • 1:30 PM 4:30 PM
      Teamwork time, on-demand coaching 3h 60/2-023

      60/2-023

      CERN

      12
      Show room on map

      Remote connection to Fusion Point available in 60-2-023.

    • 4:30 PM 6:00 PM
      Teamwork time 1h 30m 3179/R-E06

      3179/R-E06

      CERN

      385 Route de Meyrin, 1211 Geneva 23
      50
      Show room on map
    • 10:00 AM 12:00 PM
      Teamwork time & Ideasquare Activity Day 2h 3179/R-E06

      3179/R-E06

      CERN

      385 Route de Meyrin, 1211 Geneva 23
      50
      Show room on map
    • 12:00 PM 1:00 PM
      Lunch break 1h 3179/R-E06

      3179/R-E06

      CERN

      385 Route de Meyrin, 1211 Geneva 23
      50
      Show room on map
    • 1:00 PM 5:00 PM
      Teamwork time & Ideasquare Activity Day 4h 3179/R-E06

      3179/R-E06

      CERN

      385 Route de Meyrin, 1211 Geneva 23
      50
      Show room on map
    • 9:30 AM 10:00 AM
      Large group meeting 30m 3179/R-E06

      3179/R-E06

      CERN

      385 Route de Meyrin, 1211 Geneva 23
      50
      Show room on map
    • 10:00 AM 1:00 PM
      Class session: Black Hole Workshop 3h 3179/R-E06

      3179/R-E06

      CERN

      385 Route de Meyrin, 1211 Geneva 23
      50
      Show room on map
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Lunch break 1h 3179/R-E06

      3179/R-E06

      CERN

      385 Route de Meyrin, 1211 Geneva 23
      50
      Show room on map
    • 2:00 PM 5:00 PM
      Teamwork time 3h 3179/R-E06

      3179/R-E06

      CERN

      385 Route de Meyrin, 1211 Geneva 23
      50
      Show room on map
    • 7:00 PM 10:00 PM
      Casual meetup with C4SI students 3h Geneva

      Geneva

      Scandale Pizzas Rue de Lausanne 24, 1201 Geneva
    • 9:30 AM 10:00 AM
      Large group meeting 30m 3179/R-E06

      3179/R-E06

      CERN

      385 Route de Meyrin, 1211 Geneva 23
      50
      Show room on map
    • 10:00 AM 1:00 PM
      Teamwork time 3h 3179/R-E06

      3179/R-E06

      CERN

      385 Route de Meyrin, 1211 Geneva 23
      50
      Show room on map
    • 1:00 PM 2:00 PM
      Lunch break 1h 3179/R-E06

      3179/R-E06

      CERN

      385 Route de Meyrin, 1211 Geneva 23
      50
      Show room on map
    • 2:00 PM 5:00 PM
      Teamwork time 3h 3179/R-E06

      3179/R-E06

      CERN

      385 Route de Meyrin, 1211 Geneva 23
      50
      Show room on map