#ATTRACT Young Winning Team Visit to CERN

Europe/Zurich
3179-1-D06 (CERN)

3179-1-D06

CERN

12
Show room on map
markus nordberg
Description

Attracting Winners of the #ATTRACT Young are visiting CERN!

Elettra Sincrotrone TriesteAREA Science Park, and INFN Trieste, in collaboration with ATTRACT, organized a Workshop-Hackathon “Ideas from the Young” event  in Trieste, Italy, on April 19-20, 2018. More info about the Hackathon can be found here.

#AttractYoung Hackathon aimed to attract young talents to brainstorm together societal challenges of tomorrow and to imagine how to respond to these challenges, how to solve the problems and how to relief the pains using detector and imaging technologies of the future.

The winning team of #AttractYoung worked on energy retrieval from noise. They are visiting both CERN and ESRF to learn more about detection and imaging technologies as well as about the research done at these facilities.

Registration
ATTRACT Young Winning Team Visit
  • Monday, 24 September
    • 09:00 09:15
      Welcome to CERN and IdeaSquare 15m
    • 09:15 10:30
      Introduction to CERN 1h 15m
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 10:30 11:30
      Introduction to IdeaSquare 1h
      Speaker: Jani Kalasniemi (University of Turku (FI))
    • 11:30 12:30
      ATLAS (and Physcs of) 1h
      Speaker: Steven Goldfarb (University of Melbourne (AU))
    • 12:30 14:00
      Lunch Break 1h 30m
    • 14:00 15:00
      Visit to ATLAS Control Center 1h
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 15:00 16:00
      Visit to CC 1h
    • 16:00 18:00
      Working on the Project 2h
      Speaker: Roy Pennings (3d Impact BV)
  • Tuesday, 25 September
    • 09:00 10:00
      Introduction to Design Thinking 1h
      Speaker: Jani Kalasniemi (University of Turku (FI))
    • 10:00 11:00
      Introduction to CERN technologies 1h
      Speaker: Ranveig Strom (CERN)
    • 11:00 12:00
      Prototyping exercise 1h
      Speaker: Jani Kalasniemi (University of Turku (FI))
    • 12:00 14:00
      Lunch Break 2h
    • 14:00 15:00
      Meeting with Dr Sergei Lusin 1h
    • 15:00 17:00
      Prototyping exercise (II) 2h
      Speaker: Jani Kalasniemi (University of Turku (FI))
    • 17:00 17:30
      Wrap-up, conclusions 30m
      Speakers: Markus Nordberg (CERN), Roy Pennings (3d Impact BV)
Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×