CERN-NTNU Screening Week 2018

Europe/Zurich
IdeaSquare (CERN)

IdeaSquare

CERN

Description

From 2008 to 2018 - The 10th version of the CERN-NTNU Screening Week kicks off in October! 

Students from the Norwegian University of Science and Technology, School of Entrepreneurship spend one week at CERN, organized by the Knowledge Transfer Group and hosted at IdeaS, identifying the commercial potential of CERN technologies. After four days of intense work they present their findings Friday morning.

    • 8:30 AM 8:45 AM
      Gathering 15m Reception, bld. 33 (CERN)

      Reception, bld. 33 (CERN)

      CERN

    • 8:45 AM 9:15 AM
      Coffee 30m IdeaSquare

      IdeaSquare

      CERN

    • 9:15 AM 9:30 AM
      Welcome to CERN 15m IdeaSquare

      IdeaSquare

      CERN

      Speaker: Manuela Cirilli (CERN)
    • 9:30 AM 9:45 AM
      Week overview 15m IdeaSquare

      IdeaSquare

      CERN

      Speaker: Ranveig Strom (CERN)
    • 9:45 AM 10:00 AM
      Welcome to IdeaSquare 15m IdeaSquare

      IdeaSquare

      CERN

      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 10:00 AM 6:00 PM
      Work 8h IdeaSquare

      IdeaSquare

      CERN

    • 7:30 PM 10:30 PM
      Fondue dinner 3h Bains des Pâquis

      Bains des Pâquis

      Quai du Mont-Blanc 30, 1201 Genève

      Meet in reception 18.45

    • 8:00 AM 11:00 PM
      Work 15h IdeaSquare

      IdeaSquare

      CERN

    • 12:00 PM 2:00 PM
      Visit SC+ATLAS - Radiation Mapping Team & Shift Planning Application Team 2h

      Visit SC: 12.10-13.00 (Guide: Tiago)
      Visit ATLAS: 13.10-14.00 (Guide Harri)

      We will walk from IdeaSquare at 12.00 together

    • 1:00 PM 3:00 PM
      Visit SC+ATLAS - Collspotting Team + other contributors that want to join 2h

      Visit SC: 13.10-14.00 (Guide Tiago)
      Visit ATLAS: 14.10-15.00 (Guide: Harri)

      We will walk from IdeaSquare at 13.00 together

    • 8:00 AM 2:45 PM
      Work 6h 45m IdeaSquare

      IdeaSquare

      CERN

    • 2:45 PM 3:45 PM
      Visit of Austrian delegation 1h IdeaSquare

      IdeaSquare

      CERN

      14.45-14.55 - 10 min - Tour of IdeaSquare (Markus)
      14.55-15.05 - 10 min - Entrepreneurship at CERN and the screening week (Ranveig)
      15.05-15.20 - 15 min - Short pitches (NTNU student teams)
      15.20-15.45 - 25 min - Informal discussion (Austrian students)

      Pitching order:
      - Collspotting - 15.05-15.10
      - Radiation Mapping - 15.10-15.15
      - Shift Planning Tool - 15.15-15.20

      1 person from each team will pitch - media will be present, so tailor your presentation so that you do not spill any 'company secrets'. No need for having slides.

    • 3:45 PM 11:00 PM
      Work 7h 15m IdeaSquare

      IdeaSquare

      CERN

    • 8:00 AM 11:00 PM
      Collspotting Team
      • 8:00 AM
        Work part 1 8h 33/S-004 - New Capacity following HSE rules about COVID: 4 (CERN)

        33/S-004 - New Capacity following HSE rules about COVID: 4

        CERN

        4
        Show room on map
      • 4:00 PM
        Work part 2 7h 143/R-003 - S'Cool LAB (CERN)

        143/R-003 - S'Cool LAB

        CERN

        40
        Show room on map
      • 6:00 PM
        Thursday Presentations 20m 61/1-007 - Room B (CERN)

        61/1-007 - Room B

        CERN

        3
        Show room on map
    • 8:00 AM 11:00 PM
      Radiation Mapping Team
      • 8:00 AM
        Work part 1 8h 143/R-003 - S'Cool LAB (CERN)

        143/R-003 - S'Cool LAB

        CERN

        40
        Show room on map
      • 4:00 PM
        Work part 2 7h 61/1-017 - Room D (CERN)

        61/1-017 - Room D

        CERN

        3
        Show room on map
      • 6:20 PM
        Thursday Presentations 20m 61/1-007 - Room B (CERN)

        61/1-007 - Room B

        CERN

        3
        Show room on map
    • 8:00 AM 11:00 PM
      Shift Planning Application Team
      • 8:00 AM
        Work part 1 8h 143/R-003 - S'Cool LAB (CERN)

        143/R-003 - S'Cool LAB

        CERN

        40
        Show room on map
      • 4:00 PM
        Work part 2 7h 5/4-030 - New Capacity following HSE rules about COVID : 3 chairs (CERN)

        5/4-030 - New Capacity following HSE rules about COVID : 3 chairs

        CERN

        3
        Show room on map
      • 6:40 PM
        Thursday Presentations 20m 61/1-007 - Room B (CERN)

        61/1-007 - Room B

        CERN

        3
        Show room on map