We upgraded Indico to version 3.0. The new search is now available as well.

CBI Fusion Point 2019 1st visit

Europe/Zurich
Santeri Palomäki (Aalto University (FI))
Description

Challenge Based Innovation (CBI) is a four month project course, where multidisciplinary student teams and their instructors collaborate with researchers at CERN to discover novel solutions for the future of humankind. The projects are an elaborate mixture, where societal, human-driven needs meet research at CERN.

More info about CBI from the course website, cbi-course.com

In CBI Fusion Point 2019, multidisciplinary student teams from the Barcelonan universities ESADE, UPC and IED combine forces to work towards United Nations Sustainable Development Goal 11- Sustainable Cities and Communities.

 

For registering your laptop/mobile phone for wifi access at CERN, please fill in a request here: http://cern.ch/registerVisitorComputer - and use Santeri Palomaki as the CERN contact person (on the last page of the request form).

Participants
  • Ana Luiza Vasconcelos
  • Anna Sánchez Espunyes
  • Carles Novell Gallego
  • Clàudia Parellada Gonzalo
  • Dafne Barclay
  • Daniel Plata
  • Ekaterina Vasilyeva
  • Elena Rubio
  • Elm Solà
  • Farah Haddad
  • Jaume Planas i Planas
  • Jens Jensen IV
  • JORDI LÓPEZ SERRANO
  • Jordi Solé Lloveras
  • Juan Ramos-Castro
  • Kali Taylor
  • Madeleine Zerbato
  • Mandeep Jangi
  • Marc Franch Isart
  • Maria Jose Martinez
  • Maria Marilyn Joseph
  • Marina Paola Ojan
  • Marta Manzano
  • Michael Bermeo
  • Michelle Rojo
  • Nathaniel McGhee
  • Nicole Pagnut
  • Omar ElBadawy
  • Omoloto Hounsinou
  • Pol Auladell Parellada
  • Pol Masó Ayats
  • Pol Villalvilla Ornat
  • Pranjal Aneja
  • Roser Batlle Roca
  • Rosina Garcia Bru
  • Shintaro Suwabe
  • Siddharth Vikram
  • Teo Gaudet
  • Victor Estrada
  • Víctor Marrugat Arnal
  • Xabier Romero
  • Yiannis Sotiropoulos
    • 09:30 11:00
      On the way to CERN! 1h 30m
    • 11:00 12:00
      Welcome to CERN 1h

      IdeaSquare introduction, rules and practicalities

      Speaker: Santeri Palomäki (Aalto University (FI))
    • 12:00 13:00
      Campus Tour 1h
    • 13:00 14:00
      Lunch break 1h
    • 14:00 15:30
      Big Bang: Lecture by Markus 1h 30m
      Speaker: Markus Nordberg (CERN)
    • 15:30 16:30
      Teamwork 1h
    • 16:30 17:30
      Networking coffee / Merienda 1h
    • 09:00 09:30
      Large Group Meeting (LGM) 30m
    • 09:30 11:00
      UN Sustainable Development Goals - Geneva 2030 Ecosystem 1h 30m
      Speaker: Ms Kali Taylor (United Nations)
    • 11:00 13:00
      Lunch break 2h
    • 13:00 15:00
      Group Dynamics session 2h
      Speaker: Santeri Palomäki (Aalto University (FI))
    • 15:00 15:30
      Group 1: Synchrocyclotron 30m

      First half of the group visit SC 15:00 - 15:30

    • 15:30 16:00
      Group 2: Synchrocyclotron 30m

      Second half of the group visit SC. Group must be at doors of building 300 at 15:30 sharp.

    • 16:00 17:00
      Teamwork at IdeaSquare 1h
    • 17:00 17:30
      Group 1: Atlas Visitor Centre 30m
    • 17:30 18:00
      Group 2: Atlas Visitor Centre 30m
    • 09:00 10:00
      LGM - Wrap-up & Next Steps + cleanup 1h
    • 10:00 11:00
      Introduction to CERN Knowledge Transfer 1h
      Speaker: Silje Uhlen Maurset (CERN Knowledge Transfer)
    • 11:00 11:15
      Coffee break 15m
    • 11:15 12:00
      Approaching CERN Scientists (tips & opportunities) 45m
      Speaker: Silje Uhlen Maurset (CERN Knowledge Transfer)
    • 12:00 13:00
      Lunch 1h
    • 13:00 15:00
      Teamwork: project plan, next steps, clean-up 2h
    • 15:00 15:30
      Back to BCN 30m